Algemene Anatomie

Deze opleiding is een thuisstudie. Je kunt deze opleiding volgen op je eigen tempo, waar en wanneer jij dat wilt!

Algemene Anatomie in het kort:

Schrijf je nu direct in
AALO anatomie2

Vergroot je kennis over het menselijk lichaam

In veel AALO-verdiepingsopleidingen krijg je onderwijs in anatomie, zelfs in een aantal verbredingsopleidingen zoals die in de Pilates Academie. Mocht je echter je kennis willen updaten of ontbreekt het aan voldoende kennis omdat je bepaalde modulen niet hebt gevolgd, dan is er de mogelijkheid om een thuisstudie anatomie te volgen.


Inhoud van de AALO-opleiding Algemene Anatomie

Tijdens de thuisstudieopleiding Algemene Anatomie komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • functionele anatomie;
  • algemene osteologie;
  • specifieke osteologie;
  • algemene myologie;
  • specifieke myologie;
  • inleiding tot fitness;
  • hoe je je spieren kunt trainen.

Tijdens de opleiding maak je huiswerkopdrachten, die worden nagekeken en beoordeeld door de docent. Tijdens je studie krijg je ondersteuning van je thuisstudiecoach. De AALO-opleiding Algemene Anatomie geeft je meer inzicht in de bewegende mens en het volledig in kleur gedrukte studieboek verduidelijkt de lesstof.


Examen

Je slaagt voor de AALO-opleiding Algemene Anatomie als je voor alle opdrachten minimaal een 6 hebt gehaald en voor alle opdrachten samen gemiddeld een 7 of hoger. Na het behalen van het examen wordt er een diploma afgegeven.


Doorstuderen?

Heb je de opleiding Algemene Anatomie afgerond en wil je je verder ontwikkelen? De opleidingen binnen de divisie Sport Academie zijn de perfecte vervolgopleidingen.


Branche-erkend diploma

Na het succesvol afronden van de AALO-opleiding Algemene Anatomie ontvang je een branche-erkend diploma. Met dit diploma op zak kun je aan de slag bij elke sportclub in Nederland en België. Het branche-erkende diploma kent nog meer voordelen:

  • Het diploma is de standaard voor instructeurs binnen sportclubs.
  • Het diploma staat goed aangeschreven op de arbeidsmarkt.
  • AALO is marktleider in opleidingen in de Nederlandse en Belgische fitnessbranche.

Kosten

Het lesgeld voor de AALO-opleiding Algemene Anatomie bedraagt € 399,00. Dit is inclusief het examengeld en studiemateriaal.


Studeren bij AALO

Bekijk deze video en ontdek alles over het studeren bij AALO.


Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Voor Algemene Anatomie kun je voor het fiscale jaar 2019 bijvoorbeeld € 77,48 terugvragen van de belasting!*

* Dit rekenvoorbeeld geldt als indicatie bij ineens betaling van de opleiding met de hoogste belastingschaal van 52% en is alleen van toepassing als de opleiding aansluit bij je beroep of toekomstige beroep. Bekijk voor meer informatie de AALO Belastingtool.

Schrijf je direct in...

of vraag meer informatie aan! Klik hier.