Calisthenics Instructeur Level 1

Calisthenics Instructeur Level 1 in het kort:

Schrijf je nu direct in
dragonflag 1 2

Calisthenics Instructeur Level 1

Calisthenics is momenteel een zeer populaire sport in Nederland. In steeds meer gemeentes duiken Calisthenicsparken op en steeds meer mensen beoefenen Calisthenics. Bij Calisthenics train je met je eigen lichaamsgewicht. Je kunt Calisthenics op diverse niveaus beoefenen. Je voert Calisthenicsoefeningen deels uit op speciale toestellen, maar sommige oefeningen kun je ook zonder toestellen doen.

Door de toenemende populariteit van Calisthenics is er behoefte aan gediplomeerde instructeurs. Tijdens deze opleiding Calisthenics Instructeur Level 1 maak je kennis met de Calisthenics lifestyle, de basisoefeningen en het theoretische gedeelte van de opleiding. Uiteraard leer je ook hoe je moet lesgeven en hoe je trainingsschema’s kunt maken.

De opleiding Calisthenics Instructeur Level 1 wordt verzorgd door Jason Bonam, Calisthenicsexpert/trainer, en door Jeremy Martis, fysiotherapeut/Calisthenicsatleet. Jason Bonam heeft ervoor gezorgd dat in 2012 het eerste officiële Calisthenics park van Nederland geopend werd en hij heeft als missie Calisthenics door heel Nederland te verspreiden.

De opleiding AALO Calisthenics Instructeur Level 1 is geschikt voor iedereen die:

  • Calisthenicslessen wil gaan geven;
  • op zoek is naar een uitdaging op het gebied van sport, met name bodyweight training;
  • zijn of haar marktwaarde als Calisthenicsinstructeur wil vergroten door het behalen van het branche-erkend AALO diploma. 


Inhoud van de opleiding Calisthenics Instructeur Level 1

Tijdens de opleiding AALO Calisthenics Instructeur (Level 1) komt alles aan bod wat je moet weten om aan de slag te gaan als Calisthenics Instructeur. Je leert de oorsprong van Calisthenics, wat een gezonde lifestyle inhoudt en hoe Calisthenics zich de afgelopen decennia ontwikkeld heeft. Daarnaast leer je Calisthenics te beoefenen in de praktijk, les te geven in groepsverband of aan individuen en communiceren met klanten. Ten slotte vergroot je je kennis op het gebied van training, bewegingsleer, anatomie, fysiologie en osteologie.


Tijden, locaties en data

De opleiding AALO Calisthenics Instructeur (Level 1) bestaat uit vier opleidingsdagen en een examendag. De lestijden zijn van 11:00-17:00 uur. Locatie onder voorbehoud: Voor de deze opleiding zijn we afhankelijk van beschikbare opleidingslocaties. Het kan zijn dat er wijzigingen plaatsvinden. Zodra de definitieve opleidingslocatie bekend is, word je daarvan zo snel mogelijkheid op de hoogte gesteld. Om verzekerd te zijn van een plek dien je je minimaal 2 weken van te voren in te schrijven op je voorkeurslocatie.

Hieronder vind je een overzicht van leslocaties en startdata.

Dordrecht
Calisthenics Instructeur Level 1 Lestijden
Opleidingsdag 1 vr 27-09-2019 11:00 - 17:00 uur
Opleidingsdag 2 vr 04-10-2019 11:00 - 17:00 uur
Opleidingsdag 3 vr 11-10-2019 11:00 - 17:00 uur
Opleidingsdag 4 vr 18-10-2019 11:00 - 17:00 uur
Examendag vr 25-10-2019 11:00 - 17:00 uur


Examen en stage

De opleiding Calisthenics Instructeur Level 1 wordt afgesloten met een praktijk- en een theorie-examen. De examens worden afgenomen door een officiële AALO-examinator. Voor de opleiding Calisthenics Instructeur Level 1 hoef je geen stage te lopen. Het maken van (huiswerk) opdrachten behoort wel tot de mogelijkheid.


Branche-erkend diploma

Na het succesvol afronden van de opleiding Calisthenics Instructeur Level 1 ontvang je een branche-erkend diploma. Met dit diploma heb je bewezen over voldoende kennis te beschikken om aan de slag te gaan als basis trainer voor Calisthenics in Nederland en België. 

Het branche-erkende diploma kent nog meer voordelen:

  • Het diploma Calisthenics instructeur is de standaard voor instructeurs binnen Calisthenics organisaties.
  • Het diploma Calisthenics instructeur staat goed aangeschreven op de arbeidsmarkt.
  • AALO is marktleider in opleidingen in de Nederlandse en Belgische fitnessbranche.

Kosten

Het lesgeld voor de opleiding Calisthenics Instructeur Level 1 bedraagt € 499,00. Dit is inclusief het AALO-studiemateriaal. De examenkosten zijn € 99.00 dit is inclusief het theorie- en praktijkexamen.


Doorstuderen?

Heb je de Calisthenics Instructeur Level 1 afgerond en wil jij je verder ontwikkelen? Kijk voor meer mogelijkheden en verdieping bij de AALO Fitness Academie.

Calisthenics

 


Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Voor Calisthenics Instructeur Level 1 kun je voor het fiscale jaar 2019 bijvoorbeeld € 180,96 terugvragen van de belasting!*

* Dit rekenvoorbeeld geldt als indicatie bij ineens betaling van de opleiding met de hoogste belastingschaal van 52% en is alleen van toepassing als de opleiding aansluit bij je beroep of toekomstige beroep. Bekijk voor meer informatie de AALO Belastingtool.

Schrijf je direct in...

of vraag meer informatie aan! Klik hier.