Manager Fitnessclub

Manager Fitnessclub in het kort:

Schrijf je nu direct in
General Sportclub Manager

AALO Manager Fitnessclub

In de praktijk wordt een sportschool vaak gemanaged door fitness liefhebbers of fitness professionals. Dat is mooi, want dan is er tenminste passie en gedrevenheid, daarnaast weet de professional ook aardig wat van het vak ‘fitness’.

Het runnen van een fitnessbedrijf kent echter ook andere vaardigheden. Speciaal voor diegene, die een sportschool runnen of willen gaan runnen, zonder bedrijfskundige achtergrond heeft AALO, samen met topmanagers uit de fitnessbranche, een bedrijfskunde opleiding voor fitness professionals ontwikkeld.

Tijdens de opleiding Manager Fitnessclub nemen we je stap voor stap mee in de wereld van ondernemen in de Fitnessbranche. Gedurende de opleiding schrijf je elke keer een stukje van jouw ondernemers- of bedrijfsplan. Hierbij krijg je les van verschillende docenten die gespecialiseerd zijn in dit onderdeel. De opleiding duurt ongeveer 5 maanden, waarbij er 9 studiedagen zijn. Op de laatste dag van de opleiding presenteer je jouw ondernemers- of bedrijfsplan. 

Bekijk deze video en ontdek alles over het studeren bij AALO. 


Inhoud van de opleiding AALO Manager Fitnessclub

Tijdens de opleiding Manager Fitnessclub leer je het fitnessbedrijf van meerdere kanten bekijken. Als fitness manager moet je tenslotte beschikken over het overzicht van de gehele onderneming. Naast de wettelijke kaders, krijg je praktische adviezen over hoe je met verschillende uitdagingen om kunt gaan. 

Per lesdag wordt een onderdeel van het fitnessbedrijf behandeld. Deze lesdag wordt gevolgd door een praktijkopdracht, welke gelijk een onderdeel vormt voor jouw ondernemers- of bedrijfsplan. Na het afronden van alle lesdagen beschik je dan ook over een volledig ondernemers- of bedrijfsplan.

Onder andere de volgende onderdelen komen in de opleiding aan bod:
- Management & leiderschap
- Personeelsmanagement
- Prijsberekening (brutomarge, EBITDA, omzet e.d.)
- Contractbeheer & retentiemanagement
- (online) Marketing & sales
- Dienstverlening & service
- Uitstraling & entourage


Tijden, locaties en data

De AALO-opleiding Manager Fitnessclub bestaat uit 9 opleidingsdagen. Op de laatste dag vindt de presentatie van de ondernemingsplannen plaats.

Voorkeurslocatie

AALO is een landelijke organisatie. Opleidingen worden binnen één of meerdere Regio’s aangeboden. Kies een Regio die het best bij je past en schrijft je in voor jouw voorkeurslocatie binnen deze regio. Binnen de regio probeert AALO altijd zoveel mogelijk rekening te houden met de door jou opgegeven voorkeurslocatie. De voorkeurslocatie met de meeste inschrijvingen gaat door. Houd daarom rekening dat de opleiding op een andere locatie plaats zou kunnen vinden dan jouw voorkeurslocatie. Uiteraard proberen we de extra reistijd altijd zo kort mogelijk te houden.

Uiterlijk 14 dagen voordat je opleiding van start gaat ontvang je een e-mail met daarin de definitieve locatiegegevens en tijden. Je kunt de informatie ook vinden in je digitale leeromgeving.

Hieronder vind je een overzicht van de regio(s), voorkeurslocaties en startdata. 

 


Examen

De opleiding AALO Manager Fitnessclub bestaat uit verschillende modules die elk afzonderlijk met een voldoende moeten worden afgesloten. Na het afsluiten van alle onderdelen en het afleggen van de presentatie ontvang je het diploma.

Het is ook mogelijk losse modules te volgen. Hiervoor is de eerste algemene lesdag verplicht en vervolgens de module naar keuze. Indien je ervoor kiest om alleen een losse module te volgen ontvang je hiervoor, na een positieve beoordeling van de huiswerkopdracht, een certificaat van deelname.

Voor deze opleiding is een stage niet verplicht.


Doorstuderen?

Heb je de AALO-opleiding tot fitness manager afgerond en wil je je verder ontwikkelen? Het is mogelijk om je verder in de breedte te ontwikkelen door aanvullende opleidingen binnen de Fitness Academie, Yoga Academie, Pilates Academie, Voedingsacademie of Groepsles Academie te volgen.


Branche-erkend diploma

Na het succesvol afronden van de AALO-opleiding Manager Fitnessclub ontvang je een branche-erkend diploma. Met dit diploma heb je bewezen over voldoende kennis te beschikken om aan de slag te gaan in het werkveld. Het branche-erkende diploma kent nog meer voordelen:

  • Het diploma AALO Manager Fitnessclub staat goed aangeschreven op de arbeidsmarkt.
  • AALO is marktleider in opleidingen in de Nederlandse en Belgische fitnessbranche.

Kosten

Het lesgeld voor de opleiding AALO Manager Fitnessclub bedraagt € 799,00. Dit is inclusief het studiemateriaal. Het examen bedraagt € 99,00, dat is inclusief het nakijken van huiswerkopdrachten, de beoordeling van je businessplan en het diploma.


Word lid van de AALO Club

Met je lidmaatschap van de AALO Club krijg je, naast de professionele opleiding die je bij ons volgt, nog veel meer voordelen. Korting op o.a. Asics producten, toegang tot exclusieve blogs & vlogs, maar ook extra's voor jou als professional, zoals korting op je verzekeringen of een ZZP online facturatiepakket.
Bekijk alle extra's van de AALO Club.  


Studeren bij AALO

Bekijk deze video en ontdek alles over het studeren bij AALO.

 


Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Voor Manager Fitnessclub kun je voor het fiscale jaar 2018 bijvoorbeeld € 336,96 terugvragen van de belasting!*

* Dit rekenvoorbeeld geldt als indicatie bij ineens betaling van de opleiding met de hoogste belastingschaal van 52% en is alleen van toepassing als de opleiding aansluit bij je beroep of toekomstige beroep. Bekijk voor meer informatie de AALO Belastingtool.

Schrijf je direct in...

of vraag meer informatie aan! Klik hier.