Manager Fitnessclub

Manager Fitnessclub in het kort:

 • Doel: Word manager van je (eigen) club
 • Locatie: Nieuwegein (Utrecht)
 • Eerst mogelijke startdatum: 24-11-2017
 • Duur: 8 opleidingsdagen en 1 examendag
 • Lesgeld: € 799,00 inclusief studiemateriaal
Schrijf je nu direct in
General Sportclub Manager

AALO Manager Fitnessclub

Tijdens de opleiding Manager Fitnessclub nemen we je stap voor stap mee in de wereld van ondernemen in de Fitnessbranche. Gedurende de opleiding schrijf je elke keer een stukje van jouw ondernemersplan. Hierbij krijg je les van verschillende docenten die gespecialiseerd zijn in dit onderdeel. De opleiding duurt ongeveer 5 maanden, waarbij er 9 studiedagen zijn. Op de laatste dag van de opleiding presenteer je jouw ondernemersplan.

Bekijk deze video en ontdek alles over het studeren bij AALO.


Inhoud van de opleiding AALO Manager Fitnessclub

Tijdens de opleiding Manager Fitnessclub leer je het fitnessbedrijf van meerdere kanten bekijken. Als fitness manager moet je tenslotte beschikken over het overzicht van de gehele onderneming. Naast de wettelijke kaders krijg je praktische adviezen over hoe je met de verschillende uitdagingen om kunt gaan. Naast de lessen van de kerndocent schuiven er in deze opleiding tot fitness manager verschillende specialisten aan voor interessante workshops en specifieke vraagstukken.

Per lesdag wordt een onderdeel van het ondernemersplan behandeld. Deze lesdag wordt gevolgd door een praktijkopdracht welke gelijk een onderdeel vormt voor jouw ondernemersplan. Na het afronden van alle lesdagen beschik je dan ook over een volledig ondernemersplan. De afsluitende lesdag bestaat uit de presentatie van jouw ondernemersplan.

Onder andere de volgende onderdelen komen in de opleiding aan bod:

 • Personeelsmanagement
 • Boekhouding
 • Prijsberekening
 • Contractbeheer
 • Marketing
 • Dienstverlening

Tijden, locaties en data

De AALO-opleiding Manager Fitnessclub bestaat uit 9 opleidingsdagen. Op de laatste dag vindt de presentatie van de ondernemingsplannen plaats.

Voorkeurslocatie.

Je schrijft je in op jouw voorkeurslocatie. AALO probeert altijd zoveel mogelijk rekening te houden met jouw opgegeven voorkeurslocatie en meestal lukt dat ook. Houd er echter rekening mee dat de opleiding op een andere locatie plaats kan vinden dan jouw voorkeurslocatie. Uiteraard proberen we de extra reistijd altijd zo kort mogelijk te houden.

In de week voordat de opleiding van start gaat ontvang je een e-mail met daarin de definitieve locatiegegevens en tijden. De locatie en tijden die hierin staan kunnen soms afwijken van de door jou opgegeven voorkeurslocatie.

Hieronder vindt je een overzicht van jouw voorkeur leslocaties en startdata.

Amersfoort, Hilversum, Nieuwegein, Nieuwegein (Utrecht), Utrecht, Woerden
Manager Fitnessclub Lestijden
Opleidingsdag 1 vr 24-11-2017 10:00 - 17:00 uur
Opleidingsdag 2 vr 08-12-2017 10:00 - 17:00 uur
Opleidingsdag 3 vr 22-12-2017 10:00 - 17:00 uur
Opleidingsdag 4 vr 12-01-2018 10:00 - 17:00 uur
Opleidingsdag 5 vr 26-01-2018 10:00 - 17:00 uur
Opleidingsdag 6 vr 09-02-2018 10:00 - 17:00 uur
Opleidingsdag 7 vr 23-02-2018 10:00 - 17:00 uur
Opleidingsdag 8 vr 09-03-2018 10:00 - 17:00 uur
Examendag vr 23-03-2018 10:00 - 17:00 uur
 


Examen

De opleiding AALO Manager Fitnessclub bestaat uit verschillende modules die elk afzonderlijk met een voldoende moeten worden afgesloten. Na het afsluiten van alle onderdelen en het afleggen van de presentatie ontvang je het diploma.

Het is ook mogelijk losse modules te volgen. Hiervoor is de eerste algemene lesdag verplicht en vervolgens de module naar keuze. Indien je ervoor kiest om alleen een losse module te volgen ontvang je hiervoor, na een positieve beoordeling van de huiswerkopdracht, een certificaat van deelname.

Voor deze opleiding is een stage niet verplicht.


Doorstuderen?

Heb je de AALO-opleiding tot fitness manager afgerond en wil je je verder ontwikkelen? Het is mogelijk om je verder in de breedte te ontwikkelen door aanvullende opleidingen binnen de Fitness Academie, Yoga Academie, Pilates Academie, Voedingsacademie of Groepsles Academie te volgen.


Branche-erkend diploma

Na het succesvol afronden van de AALO-opleiding Manager Fitnessclub ontvang je een branche-erkend diploma. Met dit diploma heb je bewezen over voldoende kennis te beschikken om aan de slag te gaan in het werkveld. Het branche-erkende diploma kent nog meer voordelen:

 • Het diploma AALO Manager Fitnessclub staat goed aangeschreven op de arbeidsmarkt.
 • AALO is marktleider in opleidingen in de Nederlandse en Belgische fitnessbranche.

Kosten

Het lesgeld voor de opleiding AALO Manager Fitnessclub bedraagt € 799,00. Dit is inclusief het studiemateriaal. Het examen bedraagt € 149,00, dat is inclusief het nakijken van huiswerkopdrachten, de beoordeling van je businessplan en het diploma.


Word lid van de AALO Club

Met je lidmaatschap van de AALO Club krijg je, naast de professionele opleiding die je bij ons volgt, nog veel meer voordelen. Korting op o.a. Asics producten, toegang tot exclusieve blogs & vlogs, maar ook extra's voor jou als professional, zoals korting op je verzekeringen of een ZZP online facturatiepakket.
Je kunt SilverGold of Platinum Member worden.
Bekijk alle extra's van de AALO Club.  


Studeren bij AALO

Bekijk deze video en ontdek alles over het studeren bij AALO.

 


Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Voor Manager Fitnessclub kun je voor het fiscale jaar 2017 bijvoorbeeld € 362,96 terugvragen van de belasting!*

* Dit rekenvoorbeeld geldt als indicatie bij ineens betaling van de opleiding met de hoogste belastingschaal van 52% en is alleen van toepassing als de opleiding aansluit bij je beroep of toekomstige beroep. Bekijk voor meer informatie de AALO Belastingtool.

Schrijf je direct in...

of vraag meer informatie aan! Klik hier.