Sport EHBO

Sport EHBO in het kort:

Schrijf je nu direct in
sport ehbo 53759804 l

AALO Sport EHBO

Als sportprofessional is het belangrijk om eerste hulp te kunnen verlenen in geval van nood. Blessures proberen we uiteraard te allen tijden te voorkomen. Maar als ze zich voordoen onderscheidt de echte professional zich door de juiste handelingen te kunnen uitvoeren.

Je leert in deze opleiding de eerste (levensreddende) handelingen uit te voeren nadat een kwetsuur is ontstaan, tot en met de zorg die nodig is totdat professionele hulp arriveert. Na afloop van deze Sport EHBO opleiding weet je zeker dat je de juiste beslissingen neemt en de juiste handelingen uitvoert.


Inhoud van de AALO Sport EHBO

Tijdens de AALO Sport EHBO opleiding leer je alles wat je moet weten om in geval van nood de juiste beslissingen te nemen en de daarbij behorende handelingen uit te voeren. Dit kan zijn op verschillende vlakken zoals:

 • Reanimatie en beademing
 • Botbreuken en verstuikingen
 • Controle van de vitale functies
 • Wondverzorging
 • Stoppen van bloedingen
 • Insectenbeten
 • Oogletsel
 • Diabetes, epilepsie, warmteletsel

Tijden, locaties en data

De AALO-opleiding Sport EHBO bestaat uit 1 opleidingsdag.

Voorkeurslocatie

AALO is een landelijke organisatie. Opleidingen worden binnen één of meerdere Regio’s aangeboden. Kies een Regio die het best bij je past en schrijft je in voor jouw voorkeurslocatie binnen deze regio. Binnen de regio probeert AALO altijd zoveel mogelijk rekening te houden met de door jou opgegeven voorkeurslocatie. De voorkeurslocatie met de meeste inschrijvingen gaat door. Houd daarom rekening dat de opleiding op een andere locatie plaats zou kunnen vinden dan jouw voorkeurslocatie. Uiteraard proberen we de extra reistijd altijd zo kort mogelijk te houden.

Uiterlijk 14 dagen voordat je opleiding van start gaat ontvang je een e-mail met daarin de definitieve locatiegegevens en tijden. Je kunt de informatie ook vinden in je digitale leeromgeving.

Hieronder vind je een overzicht van de regio(s), voorkeurslocaties en startdata. 


Doorstuderen?

Heb je de opleiding AALO Sport EHBO afgerond en wil je je verder ontwikkelen? Het is mogelijk om je in de breedte te ontwikkelen door aanvullende opleidingen binnen de Fitness- en Groepsfitness Academie te volgen.


Branche-erkend diploma

Na het succesvol afronden van de AALO Sport EHBO opleiding ontvang je een branche-erkend diploma. Met dit diploma heb je bewezen over voldoende kennis te beschikken om door te gaan met alle vervolgopleidingen uit het aanbod. Het branche-erkende diploma kent nog meer voordelen:

 • Het diploma AALO Sport EHBO is erkend door de branchevereniging voor beroepsopleiders (NRTO).
 • Het diploma AALO Sport EHBO is erkend door de NIKTA.
 • Het diploma AALO Sport EHBO is internationaal erkend.
 • AALO is marktleider in opleidingen in de Nederlandse en Belgische fitnessbranche.

Kosten

Het lesgeld voor de AALO Sport EHBO bedraagt € 199,00. Dit is inclusief het studiemateriaal.


Doorstuderen met veel korting

Vul je AALO Sport EHBO direct aan met een van de vele opleidingen uit ons brede aanbod. Samen vormen deze opleidingen de absolute basis om aan de slag te kunnen als fitness professional!  


Studeren bij AALO

Bekijk deze video en ontdek alles over het studeren bij AALO.

Schrijf je direct in...

of vraag meer informatie aan! Klik hier.