Strength & Power Pakket

Deze opleiding is een voordeelpakket. Je schrijft je in voor meerdere certificaten en profiteert van hoge kortingen!

Strength & Power Pakket in het kort:

 • Doel: Ontwikkeling eigen vaardigheid & techniek
 • Lesgeld: € 399,00 inclusief studiemateriaal
Schrijf je nu direct in
Gewichthef Trainer Level 1

Pakket Strength & Power workshops - The Big Five

‘The Big Five – Basic Strength & Power workshop’ is speciaal ontwikkeld voor de sportprofessional die zich wil specialiseren op het gebied van ‘Weightlifting’ (Powerlifting & Olympic Weightlifting) en op de ontwikkeling van Basic Strength & Power vanuit een functioneel oogpunt. De Big Five omvat de squat, deadlift, bench press-, strict press en power clean.

Als sportprofessional op het gebied van training en beweging ben jij in staat tot:

 1. Het creëren van een positieve leeromgeving
 2. Het overbrengen van noodzakelijke informatie en het genereren van zinvolle resultaten
 3. Methodisch en didactisch handelen
 4. Effectief en efficiënt kunnen werken binnen de beschikbare parameters. Denk hierbij aan organisatorische en veiligheidsmaatregelen in de breedste zin van het woord

De Workshops zijn gebaseerd op drie pijlers:

 1. Points of Performance
 2. Meest voorkomende fouten
 3. Mogelijke correcties van de meest voorkomende fouten

Voor het aanleren, het kennen en het kunnen van de ‘Big Five’; squat, deadlift, bench press, strict press, power clean’ is kennis van uitvoering (points of performance) noodzakelijk. 

Tijdens deze workshops leer je gaandeweg in de praktijk fouten signaleren door veelvoudige observatie. Dit ga je doen aan de hand van de factsheet ‘Points of Performance’, die verder bouwt op je eigen vaardigheid en jouw kennis van de oefeningen. Je leert fouten corrigeren met als doel het verbeteren van bewegingspatronen, totdat deze voldoen aan eerder vastgestelde eisen.  

Deze pijlers vormen de basis m.b.t. het kennen en kunnen van fundamenteellveel voorkomende bewegingspatronen:

 • De eerste pijler richt zich op het afbreken en duplicatie van complexe bewegingen tot eenvoudigere deelbewegingen. Tevens komt de ontwikkeling van de primaire 'Points of Performance' aan bod. 
 • De tweede en derde pijler richten zich op de meest voorkomende fouten en correcties op het gebied van anatomische-, mechanische-, en bewegingssnelheid specificiteit. Ook komt de transfer naar specificiteit aan bod. 

De theorie en praktijk van de eerst workshop Basic, is een goede basis voor de specialisatie squat-, deadlift-, bench press-, strict press-, power clean workshops die je na de basis workshopgaat volgen. De eerste basis workshop richt zich op de ontwikkeling van de ‘basis’ primaire Points of Performance en is zeker geen uitputtende bron van alle beschikbare kennis, maar een eerste kennismaking.

Bekijk deze video en ontdek alles over het studeren bij AALO.


Inhoud van de eendaagse workshops Strength & Power - The Big Five

De eerste workshop Basic richt zich op de volgende onderdelen:

 • Inleiding primaire fundamentele basisoefeningen; squat, deadlift, bench press, strict press, power clean
 • Methodisch en didactisch handelen m.b.t. de primaire fundamentele basisoefeningen
 • Observatie van de primaire fundamentele basisoefeningen en het corrigeren van de drie meest voorkomende fouten aan de hand van de Points of Performance
 • Basiskennis anatomie m.b.t de primaire fundamentele basisoefeningen


De vervolg workshops richten zich op specialisatie in squat-, deadlift-, bench press-, strict press-, power clean De workshops voorzien je van verdere verdieping op het gebied van kennis, methodisch en didactisch handelen. Verdieping op het gebied van pro-regressie oefeningen, functionele anatomie analyse, overview-, spier- en gewricht functie, prestatievariabelen, voetpositionering, leg drive, bovenarm positionering, positionering externe weerstand, grip breedte, effecten van gripbreedte, gewricht specifieke aanbevelingen, vermoeidheid bewegingssnelheid, sticking point, positief effecten, trainingsmethode, variabele weerstand, elastische banden, kettingen, kracht en flexibiliteit, methodiek en didactiek, progressie en regressie, unilaterale oefeningen en bijpassende correcties.

De specialisatie workshops voorzien jou van verdere diepgang en handvatten, die jou ondersteunen bij de praktische ontwikkeling van jou als sportprofessional, en waar er een volledige dag wordt besteed aan één van de Big Five, zowel praktisch als theoretisch vanuit een evidence based benadering.

 “Vijf oefeningen maar, biedt dat voldoende variatie?”, zul je wellicht denken. De kracht van deze Free Weight compound oefeningen ligt dan ook in de eenvoudigheid-, specificiteit, en zijn essentieel voor de ontwikkeling van basis strength & power.

Lees meer over de workshops:

workshop Basic Strength & Power

workshop Squat Strength & Power

workshop Deadlift Strength & Power

workshop Press Strength & Power


Tijden, locaties en data

De AALO-pakket workshops The Big Five bestaan uit vier trainingsdagen.

Voorkeurslocatie

AALO is een landelijke organisatie. Opleidingen worden binnen één of meerdere Regio’s aangeboden. Kies een Regio die het best bij je past en schrijft je in voor jouw voorkeurslocatie binnen deze regio. Binnen de regio probeert AALO altijd zoveel mogelijk rekening te houden met de door jou opgegeven voorkeurslocatie. De voorkeurslocatie met de meeste inschrijvingen gaat door. Houd daarom rekening dat de opleiding op een andere locatie plaats zou kunnen vinden dan jouw voorkeurslocatie. Uiteraard proberen we de extra reistijd altijd zo kort mogelijk te houden.

Uiterlijk 14 dagen voordat je opleiding van start gaat ontvang je een e-mail met daarin de definitieve locatiegegevens en tijden. Je kunt de informatie ook vinden in je digitale leeromgeving.

Hieronder vind je een overzicht van de regio(s), voorkeurslocaties en startdata. 

De eerste opleiding in dit pakket is Workshop Basic Strength & Power . Je vindt hieronder de eerstvolgende startdata voor Workshop Basic Strength & Power .

Barendrecht (Rotterdam), Delft, Den Haag, Leiden, Maassluis, Rotterdam
Workshop Basic Strength & Power Lestijden
Opleidingsdag 1 za 14-10-2017 10:00 - 17:00 uur

Plan je eigen traject:

AALO Plannings Wizard
Of bekijk het overzicht van alle opleidingsdata. Klik hier.
Sluiten [x]

AALO Plannings Wizard

Deze opleiding is een voordeelpakket. Je schrijft je in voor meerdere certificaten en profiteert van hoge kortingen. Je kunt direct de startdata vastleggen voor meerdere certificaten met de handige AALO Plannings Wizard.

Startdatum - Strength & Power Pakket


Branche-erkend certificaat

Na het succesvol afronden van de AALO-workshop ontvang je een certificaat van deelname per workshop. Het branche-erkende certificaat kent vele voordelen:

 • Het certificaat is de standaard voor instructeurs binnen sportclubs
 • Het certificaat staat goed aangeschreven in de arbeidsmarkt
 • AALO is marktleider in opleidingen in de Nederlandse en Belgische fitnessbranche

Indien alle 4 de workshops zijn gevolgd en de theorietoetsen per workshop zijn behaald kan de student het diploma aanvragen voor Strength & Power Specialist.


Members krijgen meer – Word lid van de AALO Club

Als AALO student volg je niet alleen uitstekend onderwijs, maar kun je ook profiteren van nog meer voordelen.

Bij de AALO Club kun je Silver, Gold of Premium Member worden. Alle pakketten bieden extra oplopende voordelen. Het Premium pakket is het meest uitgebreide pakket.
Bekijk de Memberships van AALO Club en kijk o.a. hoeveel korting jij op hippe sportoutfits krijgt, naar welke workshops jij gratis toe kunt en welke extra’s ZZP-ers ook nog kunnen krijgen. Je kunt meteen lid worden van de AALO Club als je je inschrijft voor een opleiding.

Lees alles over de AALO Club voordelen.


Kosten

Het afnemen van het pakket Strength & Power workshop- The Big Five wordt aangeboden tegen een aantrekkelijke prijs van € 399,00. Dat is een korting van € 117 Dit is inclusief de uitgebreide studieboeken met technische voorbeelden.

Bekijk het voordeel van de pakketten die binnen de Fitness Academie worden aangeboden

Fitness Trainer A Pakket € 1.048,00 € 949,00 € 99,00 voordeel

Het Fitness Trainer A Pakket leidt je op tot fitness instructeur met een stevige bagage aan kennis en ervaring. Je volgt in korte tijd de volgende twee AALO-opleidingen:

 • Fitness Trainer (Level 1)
 • Fitness Trainer (Level 2)
Sluiten [x]

AALO Plannings Wizard

Deze opleiding is een voordeelpakket. Je schrijft je in voor meerdere certificaten en profiteert van hoge kortingen. Je kunt direct de startdata vastleggen voor meerdere certificaten met de handige AALO Plannings Wizard.

Startdatum - Fitness Trainer A Pakket
Fitness Trainer B Pakket € 1.897,00 € 1.649,00 € 248,00 voordeel

Het Fitness Trainer B Pakket is de ultieme combinatie om het hoogst haalbare te bereiken op fitnessniveau! Je volgt in korte tijd de volgende drie AALO-opleidingen:

 • Fitness Trainer (Level 1)
 • Fitness Trainer (Level 2)
 • Fitness Master (Level 3)
Sluiten [x]

AALO Plannings Wizard

Deze opleiding is een voordeelpakket. Je schrijft je in voor meerdere certificaten en profiteert van hoge kortingen. Je kunt direct de startdata vastleggen voor meerdere certificaten met de handige AALO Plannings Wizard.

Startdatum - Fitness Trainer B Pakket
Personal Trainer Pakket € 2.896,00 € 2.299,00 € 597,00 voordeel

Het uitgebreide Personal Trainer Pakket leidt je op tot personal trainer met een stevige bagage aan kennis en ervaring. Je volgt in korte tijd de volgende vier AALO-opleidingen:

 • Fitness Trainer (Level 1)
 • Fitness Trainer (Level 2)
 • Fitness Master (Level 3)
 • Personal Trainer (Level 4)
Sluiten [x]

AALO Plannings Wizard

Deze opleiding is een voordeelpakket. Je schrijft je in voor meerdere certificaten en profiteert van hoge kortingen. Je kunt direct de startdata vastleggen voor meerdere certificaten met de handige AALO Plannings Wizard.

Startdatum - Personal Trainer Pakket
Strength & Power Pakket € 516,00 € 399,00 € 117,00 voordeel
Sluiten [x]

AALO Plannings Wizard

Deze opleiding is een voordeelpakket. Je schrijft je in voor meerdere certificaten en profiteert van hoge kortingen. Je kunt direct de startdata vastleggen voor meerdere certificaten met de handige AALO Plannings Wizard.

Startdatum - Strength & Power Pakket


Studeren bij AALO

Bekijk deze video en ontdek alles over het studeren bij AALO.


Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Voor Strength & Power Pakket kun je voor het fiscale jaar 2017 bijvoorbeeld € 77,48 terugvragen van de belasting!*

* Dit rekenvoorbeeld geldt als indicatie bij ineens betaling van de opleiding met de hoogste belastingschaal van 52% en is alleen van toepassing als de opleiding aansluit bij je beroep of toekomstige beroep. Bekijk voor meer informatie de AALO Belastingtool.

Schrijf je direct in...

of vraag meer informatie aan! Klik hier.