Strength & Power Professional

Vanaf €299

Strength & Power Professional in het kort:

Aan de slag als Strength & Power Professional

Naar alle waarschijnlijkheid zijn de Squat, Deadlift, Bench Press en de Overhead Press de meest populaire en beschreven basis oefeningen in de krachtsport. Daarbij vinden steeds meer mensen de weg naar de sportschool, en maken dus meer mensen in het algemeen kennis met deze oefeningen. Dit betekent dat de oefeningen nog steeds in populariteit toenemen, en dus zich niet meer alleen in het domein bevinden van de “Elite” krachtsporter van o.a. de Powerlifter en Bodybuilder.

Biomechanica
Als we vanuit een biomechanisch en fysiologisch standpunt kijken naar de basisoefeningen zijn deze van nature aanzienlijk complex. Elk bewegingspatroon heeft prestatievariabelen in afwijkende proporties van de beweging en is hierdoor uniek. Het begrijpen van deze variabelen is nodig zodat deze effectief gemanaged kunnen worden. Als sportprofessional is het daarom van belang dat je voldoende kennis hebt van biomechanica en in staat bent tot het effectief en efficiënt kunnen overbrengen en corrigeren van deze technieken, het geven van de juiste en noodzakelijke informatie en het creëren van een positieve leeromgeving. 

Tijdens de Strength & Power workshop (Professional) gaan we volledig en dieper in op de complexiteit van de beweging en geven we diepgang aan de basisoefeningen. We leggen de directe connectie tussen de theorie (wetenschappelijk onderzoek) en de praktijk, hetgeen de opleiding geschikt maakt voor de serieuze sportprofessional (Sport-, Personal Trainers, Fysiotherapeuten, CrossFit Trainers). Jij als professional wilt tevens investeren in de eigen vaardigheid. 

Inhoud van de Strength & Power professional opleiding

Je wordt tijdens deze opleiding onderwezen in methodisch en didactische vaardigheden met betrekking tot de eigen vaardigheid en voorzien van voldoende kennis van biomechanica, voor het begrijpen en afbreken van de complexiteit van de volledige oefeningen naar relatief makkelijkere deelbewegingen, en voor het maken van bewegingsanalyse.

Met het maken van een bewegingsanalyse creëer je de mogelijkheid tot observeren van deficiëntie van bewegen en dit biedt de mogelijkheid tot gerichte her-educatie van veel voorkomende problemen, en oorzaken. Dit biedt handvatten bij de keuze van deel en correctieve bewegingen. Je krijgt tevens handvatten bij het corrigeren van de oefening, mogelijk op geïsoleerde wijze, en ‘individuele’ correctie d.m.v. differentiatie (reprogressie) van passende en tijdelijke ruimtelijke controle voor het reproduceren van het uiteindelijke bewegingspatroon.

Na het volgen van de de Strength & Power (Professional) ben je in staat tot het maken van een assessment van functionele deficiëntie en technische factoren die de prestatie beïnvloeden. Je kunt de voor-, nadelen benoemen van bilaterale en unilaterale oefeningen en weet op welk moment je dit toe moet passen. Bovendien kun je de (meest) voorkomende fouten benoemen, observeren en corrigeren. Je kunt de voor het individu geschikte pro- en regressie richtlijnen toe passen, en gebruik maken van variabele weerstand (elastieken en kettingen).

De opleiding Strength & Power Professional richt zich volledig op de:

  • Squat (Methodiek: Front-, Back squat);
  • Deadlift (Methodiek: Conventionele Deadlift, Sumo Deadlift);
  • Press (Methodiek: Bench & Overhead Press).

Tijden, locaties en data

Voor de opleiding Strength & Power Professional is de vooropleiding Strength & Power Basic -The Big Five vereist. De opleiding Strength & Power Professional wordt afgesloten met een theorietoets en levert een certificaat op.

De opleiding Strength & Power Professional bestaat uit drie opleidingsdagen.

Hieronder vind je een overzicht van de opleidingslocatie(s) en startdata. 

Maassluis
Strength & Power Professional Lestijden
Opleidingsdag 1 zo 15-03-2020 11:00 - 17:00 uur
Opleidingsdag 2 zo 22-03-2020 11:00 - 17:00 uur
Opleidingsdag 3 zo 29-03-2020 11:00 - 17:00 uur

Branche-erkend certificaat

Na het succesvol afronden van de AALO Strength & Power workshop ontvang je een certificaat van deelname. Het branche-erkende certificaat kent vele voordelen:

  • Het certificaat is de standaard voor instructeurs binnen sportclubs
  • Het certificaat staat goed aangeschreven in de arbeidsmarkt
  • AALO is marktleider in opleidingen in de Nederlandse en Belgische fitnessbranche

Het lesgeld voor de opleiding Strength & Power Professional bedraagt € 299,00. Dit is inclusief drie uitgebreide Strength & Power boeken met vele technische voorbeelden.