Trainer Gewichtheffen

Vanaf €499

Trainer Gewichtheffen in het kort:

Aan de slag als Trainer Gewichtheffen of Krachttrainer?

Gewichtheffen of te wel weightlifting hebben een wat beladen naam. Vaak wordt onterecht gedacht dat het specifiek is voor een krachttrainer of gewichtheffers, vooral bekend van de Olympische Spelen. Het tegendeel is echter waar. Goede krachttraining bestaat voornamelijk uit gewichtheffen en wordt toegepast ten behoeve van prestatieverbetering. De opleiding Trainer Gewichtheffen is een must voor de serieuze personal trainers en CrossFit ®-beoefenaars/-coaches. Je leert namelijk veel technieken op het gebied van gewichtheffen zodat je als krachttrainer aan de slag kunt. Daarnaast is de opleiding Trainer Gewichtheffen uitermate geschikt voor sportspecifieke trainers/coaches: denk aan voetbal, wielrennen, schaatsen, balsporten, atletiek enzovoort.

Deze opleiding Trainer Gewichtheffen is een must voor de serieuze krachttrainer, ongeacht in welke sportdiscipline hij of zij actief is.

Inhoud van de AALO-opleiding Trainer Gewichtheffen

Met de opleiding trainer gewichtheffen leer je alles om aan de slag te gaan als krachttrainer. Met dit waardevolle diploma kun je direct aan de slag. De opleiding Trainer Gewichtheffen van AALO is namelijk branche-erkend. De inhoud van de opleiding Trainer Gewichtheffen bestaat onder andere uit:

  • een bewezen effectieve aanleermethodiek voor het leren van de technieken op het gebied van krachttraining, weightlifting en gewichtheffen;
  • eigen vaardigheid als krachttrainer ontwikkelen en hoe anderen als krachttrainer te onderwijzen;
  • uitleg van veelvoorkomende fouten van een krachttrainer en het ontstaan van deze fouten;
  • basis van de biomechanica in het gewichtheffen; 
  • basisprincipes van de gewichtheftraining, een must voor elke krachttrainer; 
  • het ontwikkelen van effectieve trainingsschema’s;
  • uitleg hoe je fitness, veelzijdig atletische vorming en algemene conditietraining in je schema’s als krachttrainer inpast. 

Tijden, locaties en data

Voor de opleiding Trainer Gewichtheffen is geen vooropleiding als krachttrainer noodzakelijk.

De opleiding Trainer Gewichtheffen bestaat uit drie opleidingsdagen en een examendag.

Hieronder vind je een overzicht van de regio(s), voorkeurslocaties en startdata. 

Maassluis
Trainer Gewichtheffen Lestijden
Opleidingsdag 1 za 09-11-2019 11:30 - 17:30 uur
Opleidingsdag 2 za 16-11-2019 11:30 - 17:30 uur
Opleidingsdag 3 za 23-11-2019 11:30 - 17:30 uur
Opleidingsdag 4 za 30-11-2019 11:30 - 17:30 uur
Maassluis
Trainer Gewichtheffen Lestijden
Opleidingsdag 1 zo 10-05-2020 11:00 - 17:00 uur
Opleidingsdag 2 zo 17-05-2020 11:00 - 17:00 uur
Opleidingsdag 3 zo 24-05-2020 11:00 - 17:00 uur
Opleidingsdag 4 zo 07-06-2020 11:00 - 17:00 uur

Voorkeurslocatie

AALO is een landelijke organisatie. Opleidingen worden binnen één of meerdere Regio’s aangeboden. Kies een Regio die het best bij je past en schrijft je in voor jouw voorkeurslocatie binnen deze regio. Binnen de regio probeert AALO altijd zoveel mogelijk rekening te houden met de door jou opgegeven voorkeurslocatie. De voorkeurslocatie met de meeste inschrijvingen gaat door. Houd daarom rekening dat de opleiding op een andere locatie plaats zou kunnen vinden dan jouw voorkeurslocatie. Uiteraard proberen we de extra reistijd altijd zo kort mogelijk te houden.

Uiterlijk 14 dagen voordat je opleiding van start gaat ontvang je een e-mail met daarin de definitieve locatiegegevens en tijden. Je kunt de informatie ook vinden in je digitale leeromgeving.

Studiebelasting, examen en stage

Tijdens de opleiding Trainer Gewichtheffen hoef je geen stage te lopen. Je sluit de AALO-opleiding Trainer Gewichtheffen af met een theorie- en een praktijkexamen. Het theorie-examen wordt door je eigen AALO Master Trainer afgenomen, het praktijkexamen door een officiële AALO-examinator onder toezicht van een examencommissie.

Branche-erkend diploma

Na het succesvol afronden van de AALO-opleiding Trainer Gewichtheffen ontvang je een branche-erkend diploma. Met dit diploma op zak kun je direct aan de slag. Het branche-erkende diploma kent nog meer voordelen:

  • Het diploma is de standaard voor instructeurs binnen sportclubs.
  • Het diploma staat goed aangeschreven op de arbeidsmarkt.
  • AALO is marktleider in opleidingen in de Nederlandse en Belgische fitnessbranche.

Het lesgeld voor de AALO-opleiding Trainer Gewichtheffen bedraagt € 499,00. Dit is inclusief het studiemateriaal. Het examengeld bedraagt € 99,00. Dit is inclusief theorie- en praktijkexamen, registratie en diploma.

Doorstuderen na deze opleiding

Na het volgen van de AALO-opleiding Trainer Gewichtheffen is het tijd voor de volgende stap als krachttrainer. Binnen de AALO Fitness Academie vind je diverse opleidingen om je kennis verder te verdiepen en te verbreden.