TRX Suspension Training Course

TRX Suspension Training Course in het kort:

Schrijf je nu direct in
AALO trx level1

De TRX-opleiding voor Personal Trainers, Fitnesstrainers, Coaches en (Sport) Fysiotherapeuten

Met deze opleiding doe je uitgebreide kennis op over de verschillende belangrijke basiselementen van suspension training. De TRX Suspension Training Course is dé opleiding voor personal trainers, fitnesstrainers, coaches en (sport)fysiotherapeuten. De opleiding wordt verzorgd door Joost Baelemans, TRX Master Professional Nederland.


Inhoud van AALO TRX Suspension Training Course (STC) - Level 1

Wanneer je jouw klanten een geheel nieuwe trainingsmethode wilt aanbieden, is het belangrijk dat je eerst start met een solide en professionele opleiding. AALO biedt, in samenwerking met TRX, een innovatieve en uitgebreide opleiding, verzorgd door gekwalificeerde en professionele TRX Course Instructors.

Tijdens de AALO-opleiding TRX STC leer je een diversiteit aan oefeningen en verschillende technieken, met de daarbij behorende invulling van intensiteit tijdens een een-op-eentraining en het trainen met kleine groepen. Vooral de correcte en kwalitatief hoogwaardige overdracht van de training aan klanten en leden komt op de eerste plaats. Tijdens de opleiding komen de volgende onderdelen en doelen aan bod:

 • oorsprong en voordelen van TRX Suspension Training;
 • montage en gebruik van het TRX Suspension Training Systeem;
 • variabele toepasbaarheid van de TRX Suspension Trainer;
 • oefeningen in theorie en praktijk;
 • het aanpassen van de training aan elk trainingsniveau;
 • het ontwerpen van trainingsprogramma's voor de TRX Suspension Trainer;
 • TRX op het gebied van groepsfitness.

Tijden, locaties en data

De AALO-opleiding TRX STC (Level 1) bestaat uit één opleidingsdag.

Voorkeurslocatie

AALO is een landelijke organisatie. Opleidingen worden binnen één of meerdere Regio’s aangeboden. Kies een Regio die het best bij je past en schrijft je in voor jouw voorkeurslocatie binnen deze regio. Binnen de regio probeert AALO altijd zoveel mogelijk rekening te houden met de door jou opgegeven voorkeurslocatie. De voorkeurslocatie met de meeste inschrijvingen gaat door. Houd daarom rekening dat de opleiding op een andere locatie plaats zou kunnen vinden dan jouw voorkeurslocatie. Uiteraard proberen we de extra reistijd altijd zo kort mogelijk te houden.

Uiterlijk 14 dagen voordat je opleiding van start gaat ontvang je een e-mail met daarin de definitieve locatiegegevens en tijden. Je kunt de informatie ook vinden in je digitale leeromgeving.

Hieronder vind je een overzicht van de regio(s), voorkeurslocaties en startdata. 

Leeuwarden
TRX Suspension Training Course Lestijden
Opleidingsdag 1 zo 03-03-2019 09:00 - 17:00 uur


Examen en stage

Hoewel er geen toetsing en stage zijn verbonden aan de certificatie, is enige kennis van anatomie en trainingsfysiologie wenselijk.


Branche-erkend certificaat

Na het succesvol afronden van de AALO-opleiding TRX STC (Level 1) ontvang je een branche-erkend AALO/TRX-certificaat. Met dit certificaat op zak kun je aan de slag bij elke sportclub in Nederland en België. Het branche-erkende certificaat kent nog meer voordelen:

 • Het certificaat is de standaard voor instructeurs binnen sportclubs.
 • Het certificaat staat goed aangeschreven op de arbeidsmarkt.
 • AALO is marktleider in opleidingen in de Nederlandse en Belgische fitnessbranche.
 • TRX is marktleider in suspensiontrainingen.

Kosten

Het lesgeld voor de AALO-opleiding TRX STC (Level 1) bedraagt € 249,00. Dit is inclusief het studieboek met technische voorbeelden.


Studeren bij AALO

Bekijk deze video en ontdek alles over het studeren bij AALO.

Schrijf je direct in...

of vraag meer informatie aan! Klik hier.