Workshop Deadlift Strength & Power

Workshop Deadlift Strength & Power in het kort:

  • Doel: Specialisatie omtrent Deadlift technieken
  • Locatie: Maassluis
  • Eerst mogelijke startdatum: 11-11-2017
  • Duur: 1 opleidingsdag
  • Lesgeld: € 129,00 inclusief studiemateriaal
Schrijf je nu direct in
Perfect Deadlift header

Deadlift Strength & Power workshop 

Naar alle waarschijnlijkheid zijn de Squat, Deadlift, Bench Press en de Overhead Press de meest populaire en beschreven basis oefeningen in de krachtsport. Daarbij vinden steeds meer mensen de weg naar de sportschool, en maken dus meer mensen in het algemeen kennis met deze oefeningen. Dit betekent dat de oefeningen nog steeds in populariteit toenemen, en dus zich niet meer alleen in het domein bevinden van de “Elite” krachtsporter van o.a. de Powerlifter en Bodybuilder.

Als we vanuit een biomechanisch en fysiologisch standpunt kijken naar de basis oefeningen zijn deze van nature aanzienlijk complex. Elk bewegingspatroon heeft prestatievariabelen in afwijkende proporties van de beweging en is hierdoor uniek. Het begrijpen van deze variabelen is nodig zodat deze effectief gemanaged kunnen worden. Als sportprofessional is het daarom van belang dat je voldoende kennis hebt van biomechanica en in staat bent tot het effectief en efficiënt kunnen overbrengen en corrigeren van deze technieken, het geven van de juiste en noodzakelijke informatie, en het creëren van een positieve leeromgeving. 

Tijdens de drie los te volgen verschillende modules, gaan we volledig en dieper in op de complexiteit van de beweging en geven we diepgang aan de basis oefeningen. We leggen de directe connectie tussen de theorie (wetenschappelijk onderzoek) en de praktijk, hetgeen de opleiding geschikt maakt voor de serieuze sportprofessional (Sport-, Personal Trainers, Fysiotherapeuten, CrossFit Trainers), die tevens en voornamelijk ook wil investeren in de eigenvaardigheid.

            Module 1 – Squat (Methodiek: Front-, Back squat)

            Module 2 – Deadlift (Methodiek: Conventionele Deadlift, Sumo Deadlift)

            Module 3 – Bench Press & Overhead Press (Methodiek)


Inhoud van de eendaagse workshop Deadlift Strength & Power workshop 

Je wordt tijdens deze workshop onderwezen in methodisch en didactische vaardigheden met betrekking tot de eigen vaardigheid en voorzien van voldoende kennis van biomechanica, voor het begrijpen en afbreken van de complexiteit van de volledige oefeningen naar relatief makkelijkere deelbewegingen, en voor het maken van bewegingsanalyse.

Met het maken van een bewegingsanalyse creëer je de mogelijkheid tot observeren van deficiëntie van bewegen en dit biedt de mogelijkheid tot gerichte her- educatie van veel voorkomende problemen, en oorzaken. Dit biedt handvatten bij de keuze van deel en correctieve bewegingen. Je krijgt tevens handvatten bij het corrigeren van de oefening, mogelijk op geïsoleerde wijze, en ‘individuele’ correctie d.m.v. differentiatie (re- progressie) van passende en tijdelijke ruimtelijke controle voor het reproduceren van het uiteindelijke bewegingspatroon.

Na het volgen van de AALO praktische opleiding(en) ben je in staat tot het maken van een assessment van functionele deficiëntie en technische factoren die de prestatie beïnvloeden. Je kunt de voor-, nadelen benoemen van bilaterale en uni- laterale oefeningen, en weet op welk moment je dit toe moet passen. Bovendien kun je de (meest) voorkomende fouten benoemen, observeren en corrigeren. Je kunt de voor het individu geschikte pro- en regressie richtlijnen toe passen, en gebruik maken van variabele weerstand (elastieken en kettingen).

Deze workshop richt zich volledig op de conventionele Deadlift en Sumo Deadlift.


Vooropleiding

Voor de workshop Deadlift Strength & Power is de vooropleiding Workshop Basic Strength & Power -The Big Five vereist. De workshop Deadlift Strength & Power wordt afgesloten met een theorietoets en levert een certificaat op.


Tijden, locaties en data

De AALO-workshop Deadlift Strength & Power bestaat uit één trainingsdag.

Voorkeurslocatie

AALO is een landelijke organisatie. Opleidingen worden binnen één of meerdere Regio’s aangeboden. Kies een Regio die het best bij je past en schrijft je in voor jouw voorkeurslocatie binnen deze regio. Binnen de regio probeert AALO altijd zoveel mogelijk rekening te houden met de door jou opgegeven voorkeurslocatie. De voorkeurslocatie met de meeste inschrijvingen gaat door. Houd daarom rekening dat de opleiding op een andere locatie plaats zou kunnen vinden dan jouw voorkeurslocatie. Uiteraard proberen we de extra reistijd altijd zo kort mogelijk te houden.

Uiterlijk 14 dagen voordat je opleiding van start gaat ontvang je een e-mail met daarin de definitieve locatiegegevens en tijden. Je kunt de informatie ook vinden in je digitale leeromgeving.

Hieronder vind je een overzicht van de regio(s), voorkeurslocaties en startdata. 

Barendrecht (Rotterdam), Delft, Den Haag, Leiden, Maassluis, Rotterdam
Workshop Deadlift Strength & Power Lestijden
Opleidingsdag 1 za 11-11-2017 10:00 - 17:00 uur


Branche-erkend certificaat

Na het succesvol afronden van de AALO-workshop ontvang je een certificaat van deelname. Het branche-erkende certificaat kent vele voordelen:

  • Het certificaat is de standaard voor instructeurs binnen sportclubs
  • Het certificaat staat goed aangeschreven in de arbeidsmarkt
  • AALO is marktleider in opleidingen in de Nederlandse en Belgische fitnessbranche

Kosten

Het lesgeld voor de AALO-workshop Deadlift Strength & Power bedraagt € 129,00. Dit is inclusief het uitgebreide studieboek met technische voorbeelden.


Studeren bij AALO

Bekijk deze video en ontdek alles over het studeren bij AALO.

Schrijf je direct in...

of vraag meer informatie aan! Klik hier.