Fight Kickboxing

Fight Kickboxing in het kort:

Schrijf je nu direct in
kickboxing embossed

Fight Kickboxing, train als een kickboxer

ufw logo embossed

De AALO Fight Kickboxing is een volledig nieuwe opleiding binnen AALO Fight opleidingen en uitermate geschikt voor Personal Trainers en Groepsfitness instructeurs. Kickboksen is hot en steeds meer mensen willen op recreatieve wijze genieten van deze effectieve trainingsvorm. UFW bracht samen met AALO in 2015 een uniek concept op de markt die kickboksen toegankelijk maakt voor een brede doelgroep, een hoge belevingswaarde heeft en perfect pas binnen de fitnesscultuur. Je traint als een kickbokser, maar dan zonder het sparren. 

Bekijk deze video en ontdek alles over het studeren bij AALO. 


Inhoud van de AALO-opleiding Fight Kickboxing

De Fight-opleidingen van AALO werken volgens het 7 FK-systeem (de zeven fundamentele kerneigenschappen). De eigenschappen waarover je dient te beschikken als Fight Kickbokser zijn hieronder beschreven. Dit zijn tegelijkertijd de kerndoelen van deze opleiding:

 • eigen vaardigheid (basisvechtsporttechnieken);
 • basis kickboks-technieken;
 • techniek en blessurepreventie;
 • coaching;
 • lesvoorbereiding;
 • werken met muziek;
 • cueing;
 • opbouwmethoden kickboks-combo’s;
 • presentatie/sfeer;
 • warming-up;
 • cooling-down.

kickboxing embossed


Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen vooropleiding vereist, wel is nodige kickbokservaring een pré. We gaan er dan ook vanuit dat je o.a. de volgende basis technieken al voldoende beheerst voordat je deelneemt aan de opleiding : Jab, Cross, Hook, Uppercut, Front Knee, Front Kick, Low Kick. Indien je deze technieken nog niet beheerst dan adviseren wij je eerst de opleiding Fight Cardio te volgen eventueel gevolgd door Fight Kickbag. Tijdens deze opleidingen worden de benoemde technieken aangeleerd en uitgebreid beoefend. Het technisch uitvoeren van deze technieken zijn examenonderdelen tijdens de opleidingen Fight Cardio en Fight Kickbag.


Tijden, locaties en data

De AALO-opleiding Fight Kickboxing bestaat uit drie opleidingsdagen en een examendag.

Voorkeurslocatie
Je schrijft je in op jouw voorkeurslocatie. AALO probeert altijd zoveel mogelijk rekening te houden met jouw opgegeven voorkeurslocatie. Houd er echter rekening mee dat de opleiding op een andere locatie plaats zou kunnen vinden. Uiteraard proberen we de extra reistijd altijd zo kort mogelijk te houden.

In de week voordat je opleiding van start gaat ontvang je een e-mail met daarin de definitieve locatiegegevens en tijden. 

Hieronder vind je een overzicht van de leslocaties en startdata.

Utrecht
Fight Kickboxing Lestijden
Opleidingsdag 1 za 05-05-2018 N.b.
Opleidingsdag 2 za 12-05-2018 N.b.
Opleidingsdag 3 za 19-05-2018 N.b.
Opleidingsdag 4 za 26-05-2018 N.b.


Examen en stage

De opleiding wordt afgesloten met een praktijkexamen. Het praktijkexamen wordt afgenomen door een officiële UFW-examinator onder toezicht van een examencommissie.


Branche-erkend diploma

De AALO opleiding Fight Kickboxing is erkend door de internationale overkoepelende Fitness Fight organisatie UFW. Na het behalen van je Fight Kickboxing diploma is het mogelijk je te registreren in het UFW register. Na het registreren:

 • Ontvang je een internationaal certificaat
 • Krijg je per 2 maanden een complete lesvoorbereiding
 • Sta je officieel geregistreerd op de UFW site
 • Mag je gratis techniek workshops volgen.
 • Krijg je na je opleiding extra ondersteuning in je lesvoorbereiding en blijf je altijd up-to-date!

Met dit diploma op zak kun je direct aan de slag. Het branche-erkende diploma kent nog meer voordelen:

 • Het diploma is de standaard voor instructeurs binnen sportclubs.
 • Het diploma staat goed aangeschreven op de arbeidsmarkt.
 • AALO is marktleider in opleidingen in de Nederlandse en Belgische fitnessbranche.
 • UFW is internationaal erkend.

Klik hier voor meer informatie omtrent UFW


Kosten

Het lesgeld voor de AALO-opleiding Fight Kickboxing Instructor bedraagt € 299,00. Dit is inclusief het het studiemateriaal. Het examen bedraagt € 99.


Allround Fight Instructeur

Deze opleiding is een onderdeel van de opleiding Allround Fight Instructeur. Volg meerdere opleidingen en ontvang meerdere waardevolle diploma’s. Kies je voor de Allround Fight Instructeur-opleiding, dan zijn je opleidingen tientallen euro’s voordeliger. De allround Fight Instructeur bestaat uit de opleidingen Fight CardioFight Kickbag en Fight Kickboxing

Allround Groepsles Instructeur € 1.197,00 € 998,00 € 199,00 voordeel

Het Allround Groepsles Instructeur pakket leidt je op tot groepsles instructeur met een stevige bagage aan kennis en ervaring. Je volgt in korte tijd de volgende drie AALO-opleidingen:

 • Basis Groepsles Instructeur
 • Total Bodyshape Instructeur
 • Step Instructeur Level 1
Sluiten [x]

AALO Plannings Wizard

Deze opleiding is een voordeelpakket. Je schrijft je in voor meerdere certificaten en profiteert van hoge kortingen. Je kunt direct de startdata vastleggen voor meerdere certificaten met de handige AALO Plannings Wizard.

Startdatum - Allround Groepsles Instructeur
Allround Fight Pakket € 947,00 € 799,00 € 148,00 voordeel

Met het Allround Fight Pakket van AALO word je opgeleid tot een allroundfightinstructeur met de nodige bagage. Je volgt in korte tijd de volgende drie AALO Fight-opleidingen:

 • Fight Cardio Instructor
 • Fight Kickbag Instructor
 • Fight Kickboxing Instructor

Hiermee ben je internationaal erkend door de overkoepelende Fitness Fight organisatie het UFW

Sluiten [x]

AALO Plannings Wizard

Deze opleiding is een voordeelpakket. Je schrijft je in voor meerdere certificaten en profiteert van hoge kortingen. Je kunt direct de startdata vastleggen voor meerdere certificaten met de handige AALO Plannings Wizard.

Startdatum - Allround Fight Pakket


Studeren bij AALO

Bekijk deze video en ontdek alles over het studeren bij AALO.


Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Voor Fight Kickboxing kun je voor het fiscale jaar 2018 bijvoorbeeld € 76,96 terugvragen van de belasting!*

* Dit rekenvoorbeeld geldt als indicatie bij ineens betaling van de opleiding met de hoogste belastingschaal van 52% en is alleen van toepassing als de opleiding aansluit bij je beroep of toekomstige beroep. Bekijk voor meer informatie de AALO Belastingtool.

Schrijf je direct in...

of vraag meer informatie aan! Klik hier.