Hip Hop Instructor

Hip Hop Instructor in het kort:

 • Doel: Hip hop instructeur worden
 • Locatie: Nieuwegein
 • Eerst mogelijke startdatum: 04-11-2017
 • Duur: 4 opleidingsdagen
 • Lesgeld: € 499,00 inclusief studiemateriaal
Schrijf je nu direct in
hip hop instructor

Hip Hop Instructor, met TEC 2 Teach

Wil jij je specialiseren als hiphop- of streetdance-instructeur? Dan is deze AALO-opleiding zeker iets voor jou. Via de unieke TEC 2 Teach-methodiek leer je om zowel eenvoudige als gevorderde hiphopchoreografieën aan te leren.

Deze opleiding wordt gegeven door diverse AALO Master Trainers, waaronder Lars Schuijling ( Nike Master Trainer & International Presenter / Choreograaf ) en Patrick Nahafahik ( die ook de titel meervoudig wereldkampioen hiphop op zijn naam heeft staan & Docent & Coördinator is op de dansacademie Lucia Marthas) TEC 2 Teach bestaat inmiddels 15 jaar en is een begrip in de dans wereld als het om dynamisch lesgeven gaat!

Bekijk deze video en ontdek alles over het studeren bij AALO.


Inhoud van de AALO-opleiding Hip Hop Instructor

Met de AALO-opleiding Hip Hop Instructor leer je de juiste methodiek om een hiphoples te kunnen geven. Tijdens de opleiding leer je werken met tekst (hiphop lyrical) en met ritme en beat (hiphop fast). Ook worden de volgende onderwerpen behandeld:

 • werken met cueing;
 • werken op muziek;
 • bewegingsrepertoire;
 • lesopbouwmethoden;
 • communicatie;
 • entertainment;
 • choreografieën maken.

Tijden, locaties en data

De AALO-opleiding Hip Hop Instructor bestaat uit vier opleidingsdagen en een examendag.

Voorkeurslocatie

AALO is een landelijke organisatie. Opleidingen worden binnen één of meerdere Regio’s aangeboden. Kies een Regio die het best bij je past en schrijft je in voor jouw voorkeurslocatie binnen deze regio. Binnen de regio probeert AALO altijd zoveel mogelijk rekening te houden met de door jou opgegeven voorkeurslocatie. De voorkeurslocatie met de meeste inschrijvingen gaat door. Houd daarom rekening dat de opleiding op een andere locatie plaats zou kunnen vinden dan jouw voorkeurslocatie. Uiteraard proberen we de extra reistijd altijd zo kort mogelijk te houden.

Uiterlijk 14 dagen voordat je opleiding van start gaat ontvang je een e-mail met daarin de definitieve locatiegegevens en tijden. Je kunt de informatie ook vinden in je digitale leeromgeving.

Hieronder vind je een overzicht van de regio(s), voorkeurslocaties en startdata. 

Amersfoort, Hilversum, Nieuwegein, Nieuwegein (Utrecht), Utrecht, Woerden
Hip Hop Instructor Lestijden
Opleidingsdag 1 za 04-11-2017 11:45 - 17:45 uur
Opleidingsdag 2 za 11-11-2017 11:45 - 17:45 uur
Opleidingsdag 3 za 18-11-2017 11:45 - 17:45 uur
Opleidingsdag 4 za 02-12-2017 11:45 - 17:45 uur


Examen

De opleiding wordt afgesloten met een praktijkexamen. Het praktijkexamen wordt afgenomen door een officiële AALO-examinator.


Members krijgen meer – Word lid van de AALO Club

Als AALO student volg je niet alleen uitstekend onderwijs, maar kun je ook profiteren van nog meer voordelen.

Bij de AALO Club kun je Silver, Gold of Premium Member worden. Alle pakketten bieden extra oplopende voordelen. Het Premium pakket is het meest uitgebreide pakket.
Bekijk de Memberships van AALO Club en kijk o.a. hoeveel korting jij op hippe sportoutfits krijgt, naar welke workshops jij gratis toe kunt en welke extra’s ZZP-ers ook nog kunnen krijgen. Je kunt meteen lid worden van de AALO Club als je je inschrijft voor een opleiding.

Lees alles over de AALO Club voordelen.


Doorstuderen?

Heb je de AALO-opleiding Hip Hop Instructor afgerond en wil je je verder ontwikkelen? De opleiding Kidz Instructor is de perfecte vervolgopleiding.


Branche-erkend diploma

Na het succesvol afronden van de AALO-opleiding Hip Hop Instructor ontvang je een branche-erkend diploma. Met dit diploma op zak kun je aan de slag bij elke sportclub in Nederland en België. Het branche-erkende diploma kent nog meer voordelen:

 • Het diploma is de standaard voor instructeurs binnen sportclubs.
 • Het diploma staat goed aangeschreven op de arbeidsmarkt.
 • AALO is marktleider in opleidingen in de Nederlandse en Belgische fitnessbranche.

Allround Groepsles Instructeur

Deze opleiding is een onderdeel van de opleiding Allround Groepsles Instructeur. Volg meerdere opleidingen binnen de Groepsfitness Academie en ontvang meerdere waardevolle diploma’s. Kies je voor de Allround Groepsles Instructeur-opleiding, dan zijn je opleidingen honderden euro’s voordeliger en krijg je ook nog eens een gratis opleiding. Klik hier voor meer informatie. 


Kosten

Het lesgeld voor de AALO-opleiding Hip Hop Instructor bedraagt € 499,00. Dit is inclusief het studiemateriaal (onder andere met de nieuwste streetdance-cd van Solid Sound). Het examengeld bedraagt € 99,00.


Studeren bij AALO

Bekijk deze video en ontdek alles over het studeren bij AALO.


Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Voor Hip Hop Instructor kun je voor het fiscale jaar 2017 bijvoorbeeld € 180,96 terugvragen van de belasting!*

* Dit rekenvoorbeeld geldt als indicatie bij ineens betaling van de opleiding met de hoogste belastingschaal van 52% en is alleen van toepassing als de opleiding aansluit bij je beroep of toekomstige beroep. Bekijk voor meer informatie de AALO Belastingtool.

Schrijf je direct in...

of vraag meer informatie aan! Klik hier.