Fight Kickbag

Fight Kickbag in het kort:

Schrijf je nu direct in
kickbag embossed

Fight Kickbag Instructor, conditie en spieruithoudingsvermogen met behulp van de kickbag

ufw logo embossed

De AALO-opleiding Fight Kickbag Instructor is ontwikkeld voor iedereen die als groepsfitness instructeur conditionele lessen wilt geven op zogenaamde kickbags. Dit zijn verplaatsbare bokszakken en worden regelmatig gebruikt op sportscholen in de groepsfitness zaal. Deze opleiding is zonder vooropleiding te volgen, maar is ook een uitstekende aanvulling op de opleiding Fight Cardio. Tijdens de opleiding Fight Kickbag Instructor leer je, net als bij de Fight Cardio-opleiding, door middel van trap-, knie- en stoottechnieken te werken aan je conditie en spieruithoudingsvermogen. Het grote verschil is dat je gebruikmaakt van een kickbag (een verplaatsbare bokszak). Kickbag is onder vele namen bekend in de branche zoals Kick & Fun®. Het verschil met de AALO-opleiding Fight Kickbag Instructor is dat je verder geen licentie nodig hebt. In drie dagen leer je de juiste methodieken en technieken om als kickbaginstructeur aan de slag te gaan. Een sportschool heeft ook geen licentie nodig, en dat betekent dat deze workout op iedere sportschool gegeven kan worden.

Bekijk deze video en ontdek alles over het studeren bij AALO. 


Inhoud van de AALO-opleiding Fight Kickbag Instructor

Met de AALO-opleiding Fight Kickbag Instructor leer je de noodzakelijke stoot- en traptechnieken. Muziek maakt onderdeel uit van de les, maar puur ter bevordering van de sfeer. Er wordt, in tegenstelling tot de meeste groepslessen, niet op de maat van de muziek gewerkt. Dit maakt deze workout extra aantrekkelijk voor een grotere groep. Tijdens deze opleiding leer je specifieke technieken die bevorderlijk zijn voor conditie- en spieropbouw, zodat ook fitnessprofessionals en personal trainers deze technieken goed in hun trainingsschema’s kunnen implementeren.

Tijdens de AALO-opleiding Fight Kickbag Instructor komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • eigen vaardigheid (basisvechtsporttechnieken);
 • techniek en blessurepreventie;
 • coaching;
 • lesvoorbereiding;
 • cueing;
 • opbouwmethoden;
 • presentatie;
 • warming-up;
 • cooling-down.

kickbag embossed


Tijden, locaties en data

De AALO-opleiding Kickbag Instructor bestaat uit drie opleidingsdagen en een examendag.

Voorkeurslocatie

AALO is een landelijke organisatie. Opleidingen worden binnen één of meerdere Regio’s aangeboden. Kies een Regio die het best bij je past en schrijft je in voor jouw voorkeurslocatie binnen deze regio. Binnen de regio probeert AALO altijd zoveel mogelijk rekening te houden met de door jou opgegeven voorkeurslocatie. De voorkeurslocatie met de meeste inschrijvingen gaat door. Houd daarom rekening dat de opleiding op een andere locatie plaats zou kunnen vinden dan jouw voorkeurslocatie. Uiteraard proberen we de extra reistijd altijd zo kort mogelijk te houden.

Uiterlijk 14 dagen voordat je opleiding van start gaat ontvang je een e-mail met daarin de definitieve locatiegegevens en tijden. Je kunt de informatie ook vinden in je digitale leeromgeving.

Hieronder vind je een overzicht van de regio(s), voorkeurslocaties en startdata. 

Utrecht
Fight Kickbag Lestijden
Opleidingsdag 1 za 10-03-2018 10:00 - 16:00 uur
Opleidingsdag 2 za 17-03-2018 10:00 - 16:00 uur
Opleidingsdag 3 za 24-03-2018 10:00 - 16:00 uur
Examendag za 31-03-2018 10:00 - 16:00 uur


Examen en stage

De opleiding wordt afgesloten met een praktijkexamen. Het praktijkexamen wordt afgenomen door een officiële UFW-examinator onder toezicht van een examencommissie.


Branche-erkend diploma

De AALO opleiding Fight Kickbag is erkend door de internationale overkoepelende Fitness Fight organisatie UFW. Na het behalen van je Fight Kickbag diploma is het mogelijk je te registreren in het UFW register. Na het registreren:

 • Ontvang je een internationaal certificaat
 • Krijg je per 2 maanden een complete lesvoorbereiding
 • Sta je officieel geregistreerd op de UFW site
 • Mag je gratis techniek workshops volgen.
 • Krijg je na je opleiding extra ondersteuning in je lesvoorbereiding en blijf je altijd up-to-date!
 • Het diploma staat gelijk aan het Kickfun docent diploma en daarom kun je je ook officieel registreren als Kickfun docent.

Met dit diploma op zak kun je direct aan de slag. Het branche-erkende diploma kent nog meer voordelen:

 • Het diploma is de standaard voor instructeurs binnen sportclubs.
 • Het diploma staat goed aangeschreven op de arbeidsmarkt.
 • AALO is marktleider in opleidingen in de Nederlandse en Belgische fitnessbranche.
 • UFW is internationaal erkend.

Klik hier voor meer informatie omtrent UFW


Kosten

Het lesgeld voor de AALO-opleiding Kickbag Instructor bedraagt € 299,00. Het examen bedraagt € 99.


Allround Fight Instructeur

Deze opleiding is een onderdeel van de opleiding Allround Fight Instructeur. Volg meerdere opleidingen en ontvang meerdere waardevolle diploma’s. Kies je voor de Allround Fight Instructeur-opleiding, dan zijn je opleidingen tientallen euro’s voordeliger. De allround Fight Instructeur bestaat uit de opleidingen Fight CardioFight Kickbag en Fight Kickboxing

Allround Groepsles Instructeur € 1.197,00 € 998,00 € 199,00 voordeel

Het Allround Groepsles Instructeur pakket leidt je op tot groepsles instructeur met een stevige bagage aan kennis en ervaring. Je volgt in korte tijd de volgende drie AALO-opleidingen:

 • Basis Groepsles Instructeur
 • Total Bodyshape Instructeur
 • Step Instructeur Level 1
Sluiten [x]

AALO Plannings Wizard

Deze opleiding is een voordeelpakket. Je schrijft je in voor meerdere certificaten en profiteert van hoge kortingen. Je kunt direct de startdata vastleggen voor meerdere certificaten met de handige AALO Plannings Wizard.

Startdatum - Allround Groepsles Instructeur
Allround Fight Pakket € 947,00 € 799,00 € 148,00 voordeel

Met het Allround Fight Pakket van AALO word je opgeleid tot een allroundfightinstructeur met de nodige bagage. Je volgt in korte tijd de volgende drie AALO Fight-opleidingen:

 • Fight Cardio Instructor
 • Fight Kickbag Instructor
 • Fight Kickboxing Instructor

Hiermee ben je internationaal erkend door de overkoepelende Fitness Fight organisatie het UFW

Sluiten [x]

AALO Plannings Wizard

Deze opleiding is een voordeelpakket. Je schrijft je in voor meerdere certificaten en profiteert van hoge kortingen. Je kunt direct de startdata vastleggen voor meerdere certificaten met de handige AALO Plannings Wizard.

Startdatum - Allround Fight Pakket


Studeren bij AALO

Bekijk deze video en ontdek alles over het studeren bij AALO.


Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Voor Fight Kickbag kun je voor het fiscale jaar 2018 bijvoorbeeld € 76,96 terugvragen van de belasting!*

* Dit rekenvoorbeeld geldt als indicatie bij ineens betaling van de opleiding met de hoogste belastingschaal van 52% en is alleen van toepassing als de opleiding aansluit bij je beroep of toekomstige beroep. Bekijk voor meer informatie de AALO Belastingtool.

Schrijf je direct in...

of vraag meer informatie aan! Klik hier.