Kids Instructeur

Kids Instructeur in het kort:

Schrijf je nu direct in
banner kids 2

Word in drie dagen een sterke, meelevende en enthousiaste Kids Instructeur

Wij zijn geboren om te bewegen, te leren en lief te hebben. Kinderen zijn DE toekomst. Dus wat is er mooier dan aan onze kinderen de liefde voor bewegen mee te geven? Ze zich te laten ontwikkelen dankzij een doordacht onderwijsprogramma, niet alleen op het gebied van bewegen, maar ook op sociaal emotioneel vlak. Word Kids Instructeur!

Ga jij de uitdaging aan om de liefde voor bewegen bij kinderen te vergroten? Breng jouw expertise mee, zodat we samen aan de slag kunnen. De AALO-opleiding Kids Instructeur leert jou precies wat je nodig hebt om kids training te geven op inspirerende wijze. Je leert tevens hoe je kinderen een sportief leven laat leiden. Lesgeven aan kinderen is anders. Elke instructeur kan dat beamen. Tijdens de opleiding Kids Instructeur leer je hoe je een verantwoorde les kunt opbouwen met sport en spel voor kinderen. Je leert werken met lesperioden, events organiseren, het netwerken met ouders, het maken van een jaarplanning en bovenal hoe je ervoor zorgt dat de les om de kinderen draait, om alle kinderen. Als kids instructeur dien je een meerwaarde te zijn voor de ontwikkeling van het kind, voor de kind-ouderrelatie en voor de relatie tussen kinderen. Leer kids training geven en ontdek hoe leuk het vak van kids instructeur is. 

De AALO-opleiding Kids Instructeur is geschikt voor iedereen die:

 • al instructeur is en met zijn/haar expertise kinderlessen wil gaan verzorgen;
 • die al lesgeeft aan kinderen, maar behoefte heeft aan extra bagage.

Bekijk deze video en ontdek alles over het studeren bij AALO. 


Inhoud van de AALO-opleiding Kids Instructeur

Verdeeld over drie dagen komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • methodiek lesgeven per leeftijd;
 • ontwikkeling van het kind; fysiek, cognitief en sociaal emotioneel;
 • organiseren van events;
 • jaarplanning maken;
 • relatiebeheer ouder-kind en kind-kind;
 • ontwerpen van een goed lesplan.

Informatie voor (jouw) sportschool

Kinderen zijn de toekomst en ook kids training is voor de fitnessbranche zeer interessant. Op tijden dat de zalen binnen de sportschool leegstaan, kan dit zeer goed ingevuld worden met lessen voor kinderen! Voor jouw sportclub dus een belangrijke doelgroep om binnen te halen. Kinderen zijn tegenwoordig niet meer zo actief als de kinderen uit voorgaande generaties. We kennen de feiten over obesitas en inactieve leefstijlen en dit zijn geen vrolijke gedachten.  Als je instructeurs binnen jouw club goed opleidt en enthousiasmeert op het gebied van kinderen, zullen ook kinderen de weg naar jouw sportschool gaan vinden. Word kids instruicteur en leer kids training geven. 


Tijden, locaties en data

De AALO-opleiding Kids Instructeur bestaat uit drie opleidingsdagen op locatie en een video-examen. Deze opname dient binnen 8 maanden ingeleverd te worden.

Voorkeurslocatie

AALO is een landelijke organisatie. Opleidingen worden binnen één of meerdere Regio’s aangeboden. Kies een Regio die het best bij je past en schrijft je in voor jouw voorkeurslocatie binnen deze regio. Binnen de regio probeert AALO altijd zoveel mogelijk rekening te houden met de door jou opgegeven voorkeurslocatie. De voorkeurslocatie met de meeste inschrijvingen gaat door. Houd daarom rekening dat de opleiding op een andere locatie plaats zou kunnen vinden dan jouw voorkeurslocatie. Uiteraard proberen we de extra reistijd altijd zo kort mogelijk te houden.

Uiterlijk 14 dagen voordat je opleiding van start gaat ontvang je een e-mail met daarin de definitieve locatiegegevens en tijden. Je kunt de informatie ook vinden in je digitale leeromgeving.

Hieronder vind je een overzicht van de regio(s), voorkeurslocaties en startdata. 

Delft
Kids Instructeur Lestijden
Opleidingsdag 1 zo 24-11-2019 10:00 - 16:00 uur
Opleidingsdag 2 zo 01-12-2019 10:00 - 16:00 uur
Opleidingsdag 3 zo 08-12-2019 10:00 - 16:00 uur


Examen en stage

We geven je de mogelijkheid om voor de opleiding Kids Instructeur binnen 8 maanden examen te doen op een voor jou gewenste dag en locatie.

Je filmt een echte les (dit mag een echte kidsles zijn, maar ook een speciaal voor je video-examen georganiseerde les) waarbij je alle onderdelen die je tijdens de opleiding Kids Instructeur hebt geleerd aan bod laat komen.
Jouw definitieve les stuur je op en zal door de Kids Instructeur Master Trainer beoordeeld worden aan de hand van de van tevoren bekend gemaakte criteria.
Tijdens de AALO-opleiding Kids Instructeur maak je verschillende huiswerkopdrachten. Het is daarom wel het makkelijkst als je een stageplek hebt, waar je deze opdrachten kunt uitvoeren.
Na volbrengen van een goed video-examen en portfolio behaal je het diploma Kids Instructeur.


Doorstuderen?

Heb je de AALO-opleiding Kids Instructeur afgerond en wil je je verder ontwikkelen? Kies dan voor een van de andere opleidingen uit de Groepsfitness Academie.


Branche-erkend diploma

Na het succesvol afronden van de AALO-opleiding Kids Instructeur ontvang je een branche-erkend diploma. Met dit diploma op zak kun je direct aan de slag als Kids docent. Het branche-erkende diploma kent nog meer voordelen:

 • Het diploma is de standaard voor instructeurs binnen sportclubs.
 • Het diploma staat goed aangeschreven op de arbeidsmarkt.
 • AALO is marktleider in opleidingen in de Nederlandse en Belgische fitnessbranche.

Allround Groepsles Instructeur

De opleiding Kids Instructeur is een onderdeel van de opleiding Allround Groepsles Instructeur. Volg meerdere opleidingen binnen de Groepsfitness Academie en ontvang meerdere waardevolle diploma’s. Kies je voor de Allround Groepsles Instructeur-opleiding, dan zijn je opleidingen honderden euro’s voordeliger en krijg je ook nog eens een gratis opleiding. Klik hier voor meer informatie. 


Kosten

Het lesgeld voor de AALO-opleiding Kids Instructeur bedraagt € 299,00. Dit is inclusief het studiemateriaal. Het examengeld bedraagt € 99,00.

Inclusief:

 • opleidingsmateriaal (speciaal ontwikkeld voor AALO opleidingen).
 • opleiding van erkende master trainers in de branche.

Studeren bij AALO

Bekijk deze video en ontdek alles over het studeren bij AALO.


Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Voor Kids Instructeur kun je voor het fiscale jaar 2019 bijvoorbeeld € 76,96 terugvragen van de belasting!*

* Dit rekenvoorbeeld geldt als indicatie bij ineens betaling van de opleiding met de hoogste belastingschaal van 52% en is alleen van toepassing als de opleiding aansluit bij je beroep of toekomstige beroep. Bekijk voor meer informatie de AALO Belastingtool.

Schrijf je direct in...

of vraag meer informatie aan! Klik hier.