Kids Instructeur

Vanaf €359

Kids Instructeur in het kort:

Word in drie dagen een sterke, meelevende en enthousiaste Kids Instructeur

Wij zijn geboren om te bewegen, te leren en lief te hebben. Kinderen zijn DE toekomst. Dus wat is er mooier dan aan onze kinderen de liefde voor bewegen mee te geven? Ze zich te laten ontwikkelen dankzij een doordacht onderwijsprogramma, niet alleen op het gebied van bewegen, maar ook op sociaal emotioneel vlak. Word Kids Instructeur!

Ga jij de uitdaging aan om de liefde voor bewegen bij kinderen te vergroten? Breng jouw expertise mee, zodat we samen aan de slag kunnen. De AALO-opleiding Kids Instructeur leert jou precies wat je nodig hebt om kids training te geven op inspirerende wijze. Je leert tevens hoe je kinderen een sportief leven laat leiden. Lesgeven aan kinderen is anders. Elke instructeur kan dat beamen. Tijdens de opleiding Kids Instructeur leer je hoe je een verantwoorde les kunt opbouwen met sport en spel voor kinderen. Je leert werken met lesperioden, events organiseren, het netwerken met ouders, het maken van een jaarplanning en bovenal hoe je ervoor zorgt dat de les om de kinderen draait, om alle kinderen. Als kids instructeur dien je een meerwaarde te zijn voor de ontwikkeling van het kind, voor de kind-ouderrelatie en voor de relatie tussen kinderen. Leer kids training geven en ontdek hoe leuk het vak van kids instructeur is. 

De AALO-opleiding Kids Instructeur is geschikt voor iedereen die:

 • al instructeur is en met zijn/haar expertise kinderlessen wil gaan verzorgen;
 • die al lesgeeft aan kinderen, maar behoefte heeft aan extra bagage.

Bekijk deze video en ontdek alles over het studeren bij AALO. 

Studieprogramma

Onderwerpen:

 • Methodiek lesgeven per leeftijd;
 • ontwikkeling van het kind; fysiek, cognitief en sociaal emotioneel;
 • organiseren van events;
 • jaarplanning maken;
 • relatiebeheer ouder-kind en kind-kind;
 • ontwerpen van een goed lesplan.

Les van de beste docenten

Onze opleidingen zijn van de hoogste kwaliteit en worden ontwikkeld door specialisten uit het vakgebied met jaren (buitenland)ervaring. Je krijgt les van de beste Master Trainers, met enorme passie voor het vak die veel praktijkervaring meenemen tijdens het geven van de lessen.

Studieadviseur Vanessa

"Heb je vragen? Ik en de andere AALO-studieadviseurs staan voor je klaar!"

Klik hier

Tijden, locaties en data

De AALO-opleiding Kids Instructeur bestaat uit drie opleidingsdagen op locatie en een video-examen. Deze opname dient binnen 8 maanden ingeleverd te worden.

Hieronder vind je een overzicht van de regio(s), voorkeurslocaties en startdata. 

Binnenkort verschijnen hier de nieuwe opleidingsdata. Kun je niet wachten, neem dan contact met ons op.

Meer informatie

Wil je de gids ontvangen? 


Om je beter te kunnen helpen bij je studiekeuze kunnen we contact met je opnemen. Door dit formulier te versturen geef je hier toestemming voor. Ook ontvang je onze nieuwsbrief. Je kunt je altijd afmelden wanneer je wilt.

Voorkeurslocatie

Bij AALO geef je jouw voorkeurslocatie op. Soms kan het gebeuren dat  de opleiding op een andere locatie plaatsvindt dan jouw voorkeurslocatie. Mocht dit gebeuren informeren we je hierover. En we proberen de extra reistijd natuurlijk altijd zo kort mogelijk te houden.

Informatie voor (jouw) sportschool

Kinderen zijn de toekomst en ook kids training is voor de fitnessbranche zeer interessant. Op tijden dat de zalen binnen de sportschool leegstaan, kan dit zeer goed ingevuld worden met lessen voor kinderen! Voor jouw sportclub dus een belangrijke doelgroep om binnen te halen. Kinderen zijn tegenwoordig niet meer zo actief als de kinderen uit voorgaande generaties. We kennen de feiten over obesitas en inactieve leefstijlen en dit zijn geen vrolijke gedachten.  Als je instructeurs binnen jouw club goed opleidt en enthousiasmeert op het gebied van kinderen, zullen ook kinderen de weg naar jouw sportschool gaan vinden. Word kids instructeur en leer kids training geven. 

Branche-erkend diploma

Na het succesvol afronden van de AALO-opleiding Kids Instructeur ontvang je een branche-erkend diploma. Met dit diploma op zak kun je direct aan de slag als Kids docent. Het branche-erkende diploma kent nog meer voordelen:

 • Het diploma is de standaard voor instructeurs binnen sportclubs.
 • Het diploma staat goed aangeschreven op de arbeidsmarkt.
 • AALO is marktleider in opleidingen in de Nederlandse en Belgische fitnessbranche.

Examen

We geven je de mogelijkheid om voor de opleiding Kids Instructeur binnen 8 maanden examen te doen op een voor jou gewenste dag en locatie.

Je filmt een echte les (dit mag een echte kidsles zijn, maar ook een speciaal voor je video-examen georganiseerde les) waarbij je alle onderdelen die je tijdens de opleiding Kids Instructeur hebt geleerd aan bod laat komen. 
Jouw definitieve les stuur je op en zal door de Kids Instructeur Master Trainer beoordeeld worden aan de hand van de van tevoren bekend gemaakte criteria.
Tijdens de AALO-opleiding Kids Instructeur maak je verschillende huiswerkopdrachten. Het is daarom wel het makkelijkst als je een stageplek hebt, waar je deze opdrachten kunt uitvoeren. 
Na volbrengen van een goed video-examen en portfolio behaal je het diploma Kids Instructeur.

Toelatingseisen

Je kunt direct starten met de opleiding Kids Instructeur als je:

 • al instructeur bent en met jouw expertise kinderlessen wil gaan verzorgen.
 • al lesgeeft aan kinderen, maar behoefte hebt aan extra bagage.

Schrijf je direct in voor deze opleiding

 

Algemeen JAN 2791

Wat kost deze opleiding?

Het lesgeld voor de AALO-opleiding Kids Instructeur bedraagt € 359,00. Dit is inclusief het studiemateriaal. Het examengeld bedraagt € 99,00.

Inclusief:

 • opleidingsmateriaal (speciaal ontwikkeld voor AALO opleidingen).
 • opleiding van erkende master trainers in de branche.

Vraag een offerte aan

doorstuderen na deze opleiding

Heb je de AALO-opleiding Kids Instructeur afgerond en wil je je verder ontwikkelen? Kies dan voor een van de andere opleidingen uit de Groepsfitness Academie.

Voordelige pakketten

€ 1.546,- € 1.225,- € 321,- voordeel

Het Allround Groepsles Instructeur pakket leidt je op tot groepsles instructeur met een stevige bagage aan kennis en ervaring. Je volgt in korte tijd de volgende drie AALO-opleidingen:

 • Basis Groepsles Instructeur
 • Total Bodyshape Instructeur
 • Step Instructeur Level 1
Sluiten [x]

AALO Plannings Wizard

Deze opleiding is een voordeelpakket. Je schrijft je in voor meerdere certificaten en profiteert van hoge kortingen. Je kunt direct de startdata vastleggen voor meerdere certificaten met de handige AALO Plannings Wizard.

Startdatum - Allround Groepsles Instructeur
€ 504,- € 474,- € 30,- voordeel

Het Kickboks en Pads Pakket leidt je op tot kickboks instructeur met een stevige bagage aan kennis en ervaring. Je volgt in korte tijd de volgende twee AALO-opleidingen:

 • Kickboks Instructeur
 • Pads Training
Sluiten [x]

AALO Plannings Wizard

Deze opleiding is een voordeelpakket. Je schrijft je in voor meerdere certificaten en profiteert van hoge kortingen. Je kunt direct de startdata vastleggen voor meerdere certificaten met de handige AALO Plannings Wizard.

Startdatum - Kickboks en Pads Pakket