Seniorenfit

Vanaf €249

Seniorenfit in het kort:

Specialisatie seniorenfit, een absolute must voor elke instructeur

Steeds meer senioren ontdekken de sportschool. Vanwege de vergrijzing vormen ze een sterk groeiende doelgroep. Zij vragen om meer begeleiding. Als fitnessprofessional wil je er graag ook voor hen zijn. Hier is wel enige specifieke knowhow voor nodig. Met deze opleiding word je binnen twee dagen bijgespijkerd in het trainen van oudere klanten.

Studieprogramma

Wat leer je?

Je krijgt een beetje theorie en vooral veel praktijk over de toepassing van fitness bij oudere doelgroepen. Hoewel de een zich als een vis in het water voelt, kan de ander zich ongemakkelijk voelen tussen de jonge en snelle sporters. Hoe zorg je ervoor dat ook hij of zij met plezier en voldoening traint? Dit en nog veel meer komt aan bod tijdens de opleiding.

Onderwerpen:

 • Algemene kennis over de doelgroep (fysiek en sociaal)
 • Marketing- en salesbenadering van de doelgroep
 • Praktische begeleiding in de fitnesszaal
 • Praktische begeleiding bij groepslessen (allerlei soorten)
 • Aanpassingen aanbrengen in de fitness/groepslessen
 • Ontwerpen van een specifiek AALO seniorenprogramma
 • Doceren van het fitprogramma

Les van de beste docenten

Onze opleidingen zijn van de hoogste kwaliteit en worden ontwikkeld door specialisten uit het vakgebied met jaren (buitenland)ervaring. Je krijgt les van de beste Master Trainers, met enorme passie voor het vak die veel praktijkervaring meenemen tijdens het geven van de lessen.

Studieadviseur Vanessa

"Heb je vragen? Ik en de andere AALO-studieadviseurs staan voor je klaar!"

Klik hier

Tijden, locaties en data

De AALO-opleiding Seniorenfit bestaat uit twee opleidingsdagen.

Hieronder vind je een overzicht van de regio(s), voorkeurslocaties en startdata. 

Binnenkort verschijnen hier de nieuwe opleidingsdata. Kun je niet wachten, neem dan contact met ons op.

Wil je de gids ontvangen? 


Om je beter te kunnen helpen bij je studiekeuze kunnen we contact met je opnemen. Door dit formulier te versturen geef je hier toestemming voor. Ook ontvang je onze nieuwsbrief. Je kunt je altijd afmelden wanneer je wilt.

Voorkeurslocatie

Bij AALO geef je jouw voorkeurslocatie op. Soms kan het gebeuren dat  de opleiding op een andere locatie plaatsvindt dan jouw voorkeurslocatie. Mocht dit gebeuren informeren we je hierover. En we proberen de extra reistijd natuurlijk altijd zo kort mogelijk te houden.

Branche-erkend certificaat

Na het succesvol afronden van de AALO-opleiding Seniorenfit ontvang je een branche-erkend certificaat/bewijs van deelname. Met dit certificaat op zak kun je aan de slag als specialist op het gebied van fitness voor ouderen bij elke sportclub in Nederland en België. Het branche-erkende certificaat kent nog meer voordelen:

 • Het certificaat is de standaard voor instructeurs binnen sportclubs.
 • Het certificaat staat goed aangeschreven op de arbeidsmarkt.
 • AALO is marktleider in opleidingen in de Nederlandse en Belgische fitnessbranche.

Doorstuderen na deze opleiding

Heb je de AALO-opleiding Seniorenfit afgerond en wil je je verder ontwikkelen? De AALO-opleiding Zwanger Fit is het perfecte vervolg om je als fitnessprofessional verder te specialiseren. Daarnaast is het mogelijk om je in de breedte te ontwikkelen door aanvullende opleidingen te volgen binnen een van de AALO Academies. 

Geen toelatingseisen

Voor deze opleiding heb je geen vooropleiding of specifieke kennis nodig. Iedereen kan meedoen! Twijfel je of deze opleiding bij jou past? Onze studieadviseurs helpen je graag! 

Algemeen JAN 2763

Wat kost deze opleiding?

Het lesgeld voor de AALO-opleiding Seniorenfit bedraagt € 249,00. Dit is inclusief het studiemateriaal.

Vraag een offerte aan

Examen

Voor deze opleiding hoef je geen examen te doen en geen stage te lopen.

Voordelige pakketten

€ 1.546,- € 1.225,- € 321,- voordeel

Het Allround Groepsles Instructeur pakket leidt je op tot groepsles instructeur met een stevige bagage aan kennis en ervaring. Je volgt in korte tijd de volgende drie AALO-opleidingen:

 • Basis Groepsles Instructeur
 • Total Bodyshape Instructeur
 • Step Instructeur Level 1
Sluiten [x]

AALO Plannings Wizard

Deze opleiding is een voordeelpakket. Je schrijft je in voor meerdere certificaten en profiteert van hoge kortingen. Je kunt direct de startdata vastleggen voor meerdere certificaten met de handige AALO Plannings Wizard.

Startdatum - Allround Groepsles Instructeur
€ 504,- € 474,- € 30,- voordeel

Het Kickboks en Pads Pakket leidt je op tot kickboks instructeur met een stevige bagage aan kennis en ervaring. Je volgt in korte tijd de volgende twee AALO-opleidingen:

 • Kickboks Instructeur
 • Pads Training
Sluiten [x]

AALO Plannings Wizard

Deze opleiding is een voordeelpakket. Je schrijft je in voor meerdere certificaten en profiteert van hoge kortingen. Je kunt direct de startdata vastleggen voor meerdere certificaten met de handige AALO Plannings Wizard.

Startdatum - Kickboks en Pads Pakket