HBO-programma Manager in de sport

  • Een stevige basis
  • Binnen 6 maanden af te ronden
  • Studeren op jouw moment met online leeromgeving

Een toekomst in de sport

Zoek jij als manager in de sport naar dat ene stukje verdieping? Op het gebied van sportbeleid, sportmarketing én strategie? Of zie je een toekomst in de sport wel zitten, maar een 4-jarige opleiding (nu) niet? Dan is het korte hbo-programma Manager in de sport iets voor jou. Al in 6 maanden rond jij deze opleiding af en kun je sportmanager worden. Je leert o.a. een sportbeleid ontwikkelen, strategisch leiding geven en marketingprincipes vertalen naar je doelgroep. Enthousiast? Lees dan snel verder.

hbo 2

Studieprogramma

Wat leer je?

Hoe maak ik slim gebruik van (online) marketing in mijn branche? Wat zijn de wensen van de sportconsument? En hoe ontwikkel ik een goed sportbeleid? De opleiding Sportmanagement geeft jou antwoord op deze vragen én meer.

Sport en strategie

Globalisering, nieuwe technieken en technologieën, de invloed van media en sponsors: sport draait al lang niet meer alleen om sportieve resultaten. Het heeft zich als een ware bedrijfstak ontwikkeld. In deze module gaan we daar op in. De nadruk ligt op strategie. Je gaat o.a. de strategie van bekende internationale sportorganisaties analyseren.

Sportmarketing

Marketing gaat - kort gezegd - om het creëren van waarde voor de afnemer en de eigen organisatie. In deze module leer je hoe je binnen de sportsector een marketingstrategie ontwikkelt en concrete marketingactiviteiten uitvoert. We besteden ook aandacht aan sponsoring. Je maakt een tactisch marketingplan voor een doelgroep naar keuze.

Sportbeleid

Je komt alles te weten over het Nederlands sportbeleid. Zowel van de rijksoverheid als de gemeente. Je leert hoe beleid tot stand komt, welke fases doorlopen worden en wat voor effect het heeft op sportorganisaties. Wat zijn de ontwikkelingen tot nu toe en wat biedt de toekomst?

Praktijkbijeenkomsten

Tijdens dit korte hbo-programma volg jij 3 praktijkbijeenkomsten. Een praktijkbijeenkomst is een klassikale les waarin je medestudenten ontmoet en les krijgt van een expert uit het werkveld. Je kunt zelf plannen wanneer je hierbij aanwezig wilt zijn.

Les van de beste docenten

Onze opleidingen zijn van de hoogste kwaliteit en worden ontwikkeld door topsporters, bewegingswetenschappers, voedingsdeskundigen en specialisten uit het vakgebied. Je krijgt les van de beste Master Trainers, met enorme passie voor het vak.

Studieadviseur Luuk

"Heb je vragen? Ik en de andere AALO-studieadviseurs staan voor je klaar!"

Klik hier

Tijden, locaties en data

Flexibel studeren
Deze opleiding volg je flexibel, op jouw manier en jouw moment. Dit door een combinatie van klassikale lessen, e-learning en jouw persoonlijke online leeromgeving.

Inclusief vakliteratuur
Geweldig natuurlijk, zo'n online leeromgeving, maar je wilt soms ook gewoon een echt studieboek uit je kast kunnen halen en een onderwerp erop naslaan als dat nodig is. Je vakbibliotheek wil ook wat. Bij deze opleiding is je lesgeld inclusief vakliteratuur. Je betaalt dus niets extra en bespaart hierdoor veel geld. 

Toelating
Voor het korte hbo-programma Manager in de sport heb je geen vooropleiding nodig. Je kunt meteen beginnen. Houd er wel rekening mee dat het programma op hbo-niveau gegeven wordt, vergelijkbaar met jaar 2 van een hbo bacheloropleiding.

Meer informatie

Wil je de gids ontvangen? 


Om je beter te kunnen helpen bij je studiekeuze kunnen we contact met je opnemen. Door dit formulier te versturen geef je hier toestemming voor. Ook ontvang je onze nieuwsbrief. Je kunt je altijd afmelden wanneer je wilt.

Voorkeurslocatie

Bij AALO geef je jouw voorkeurslocatie op. Soms kan het gebeuren dat  de opleiding op een andere locatie plaatsvindt dan jouw voorkeurslocatie. Mocht dit gebeuren informeren we je hierover. En we proberen de extra reistijd natuurlijk altijd zo kort mogelijk te houden.

Erkend certificaat

Dit programma is onderdeel van een door de NVAO-erkende HBO Bacheloropleiding. Wanneer je het hbo-programma met voldoende resultaat hebt afgerond, ontvang je een erkend certificaat van Hogeschool NTI. Hogeschool NTI is in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek) bevoegd om graden (Bachelor/Master) te verlenen.

Examen

Examen, Hoe rond ik de opleiding af?
Je sluit de korte opleiding Manager in de sport succesvol af met 2 papers en 1 tentamen.

Wat kost deze opleiding?

Het HBO-programma Manager in de sport wordt uitgevoerd door onze opleidingspartner NTI. Het lesgeld bedraagt € 205,00 per maand. De examenkosten bedragen € 50,00 per maand, ook betaal je eenmalig €75,- inschrijfgeld en dossiervorming. Je krijgt 5% korting bij betaling ineens. Er zijn verder geen extra kosten voor vakliteratuur, klassikale bijeenkomsten, studiemateriaal en reprorecht.

Vraag een offerte aan

Doorstuderen na deze opleiding

Heb je dit programma succesvol afgerond en wil je je verder verdiepen? Dan ben je direct toelaatbaar tot de HBO Bachelor Sportmanagement van AALO. Je ontvangt dan gegarandeerd vrijstelling voor de gelijknamige modules die deel uitmaken van deze bachelor.