HBO-programma Manager in de sport

  • Een stevige basis
  • Binnen 6 maanden af te ronden
  • Studeren op jouw moment met online leeromgeving
hbo programma sporttraining en voedingsleer

Een toekomst in de sport

Zoek jij als manager in de sport naar dat ene stukje verdieping? Op het gebied van sportbeleid, sportmarketing én strategie? Of zie je een toekomst in de sport wel zitten, maar een 4-jarige opleiding (nu) niet? Dan is het korte hbo-programma Manager in de sport iets voor jou. Al in 6 maanden, rond jij deze opleiding af. Je leert o.a. een sportbeleid ontwikkelen, strategisch leiding geven en marketingprincipes vertalen naar je doelgroep. Enthousiast? Lees dan snel verder.


Inhoud van het HBO-programma Manager in de sport

Hoe maak ik slim gebruik van (online) marketing in mijn branche? Wat zijn de wensen van de sportconsument? En hoe ontwikkel ik een goed sportbeleid? De opleiding Sportmanagement geeft jou antwoord op deze vragen én meer. Een paar onderwerpen die de revue passeren zijn:

  • strategisch leiderschap
  • beleidscyclus
  • beleidsinstrumenten
  • sportmarketing
  • sportmarkt en consument

Deze opleiding is in samenwerking met NTI. Je wordt tijdens de opleiding Manager in de sport begeleid door een vakdocent en mentor. De klassikale praktijkbijeenkomsten zullen door een van onze topdocenten met veel ervaring in het vak worden verzorgd.


Flexibel studeren

Deze opleiding volg je flexibel, op jouw manier en jouw moment. Dit door een combinatie van klassikale lessen, e-learning en jouw persoonlijke online leeromgeving.

Inclusief 3 praktijkbijeenkomsten

Tijdens dit korte hbo-programma volg jij 3 praktijkbijeenkomsten. Een praktijkbijeenkomst is een klassikale les waarin je medestudenten ontmoet en les krijgt van een expert uit het werkveld. Je kunt zelf plannen wanneer je hierbij aanwezig wilt zijn.

Inclusief vakliteratuur

Geweldig natuurlijk, zo'n online leeromgeving, maar je wilt soms ook gewoon een echt studieboek uit je kast kunnen halen en een onderwerp erop naslaan als dat nodig is. Je vakbibliotheek wil ook wat. Bij deze opleiding is je lesgeld inclusief vakliteratuur. Je betaalt dus niets extra en bespaart hierdoor veel geld. 

Toelating

Voor het korte hbo-programma Manager in de sport heb je geen vooropleiding nodig. Je kunt meteen beginnen. Houd er wel rekening mee dat het programma op hbo-niveau gegeven wordt, vergelijkbaar met jaar 2 van een hbo bacheloropleiding.


Examen, Hoe rond ik de opleiding af?

Je sluit de korte opleiding Manager in de sport succesvol af met 2 papers en 1 tentamen.


Erkend certificaat

Dit programma is onderdeel van een door de NVAO-erkende HBO Bacheloropleiding. Wanneer je het hbo-programma met voldoende resultaat hebt afgerond, ontvang je een erkend certificaat van Hogeschool NTI. Hogeschool NTI is in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek) bevoegd om graden (Bachelor/Master) te verlenen.

Kan ik doorstuderen?

Heb je dit programma succesvol afgerond en wil je je verder verdiepen? Dan ben je direct toelaatbaar tot de HBO Bachelor Sportmanagement van AALO. Je ontvangt dan gegarandeerd vrijstelling voor de gelijknamige modules die deel uitmaken van deze bachelor.


Kosten

Het HBO-programma Inleiding Voeding en diëtetiek wordt uitgevoerd door onze opleidingspartner NTI. Het lesgeld bedraagt € 205,00 per maand. De examenkosten bedragen € 50,00 per maand, ook betaal je eenmalig €75,- inschrijfgeld en dossiervorming. Je krijgt 5% korting bij betaling ineens. Er zijn verder geen extra kosten voor vakliteratuur, klassikale bijeenkomsten, studiemateriaal en reprorecht.

Schrijf je direct in...

of vraag meer informatie aan! Klik hier.