AALO Fitness Party- Highland Games

highland games

Op zondag 18 oktober is het alweer de 5e editie van de AALO Fitness Party. Om dit te vieren wordt het een bijzondere party voor de mega scherpe prijs van 25,-!! Schrijf je in want vol is vol. Deze editie staat in het teken van de Highland Games.

Rooster:
10.00-11.00 uur: Mobility Clinic
11.00-12.00 uur: Highland Games - Event 1
12.00-12.45 uur: Medical Lezing
12.45-13.15 uur: Pauze - lunch
13.15-14.15 uur: Highland Games - Event 2
14.15-15.15 uur: Voedingsquiz fabels & feiten
15.15-16.15 uur: Highland Games - Event 3
16.30 uur: Prijsuitreiking

10.00-11.00 uur:

Mobility Clinic: In onze fitness opleidingen benoemen we altijd het belang van mobiliteit / flexibiliteit en zeggen we dat deze het fundement vormen om goed te kunnen bewegen. In de praktijk doen we echter vrij weinig met deze eigenschap. Vandaar dat we de studenten middels deze clinic kennis laten maken met een aantal tools en methodieken ter verbetering.

Centraal in deze editie staan de Highland Games.

Middels een aantal games zullen de deelnemers onderling strijden. De Highland Games zijn een 19e-eeuwse voortzetting van traditionele clanspelen uit de hooglanden van Schotland. Nog steeds worden er ieder jaar Highland Games gehouden, tegenwoordig ook buiten Schotland. De Highland Games omvatten onder meer zware atletische wedstrijdonderdelen. Een aantal onderdelen die de deelnemers kunnen verwachten zijn:

  • Paalwerpen (Caber toss). Het bekendste evenement tijdens de Highland Games. De deelnemer dient de rechtop geplaatste stam, met het dikste eind bovenaan, zelf op te tillen. Na een aanloop stopt hij plotseling en werpt de stam omhoog. De stam moet echt kantelen, anders is de worp ongeldig. Een boomstam die loodrecht van de deelnemer is weg gekanteld, een '12 o'clock' genoemd, krijgt de hoogste score.
  • Steenwerpen of kogelstoten. De deelnemer neemt een aanloop en stoot een kogel of steen zover mogelijk.
  • Kogelslingeren of Schots hamerwerpen. De hamer bestaat uit een zware bal aan een stok. Anders dan bij het kogelslingeren uit de atletiek is het een worp uit stand, waarbij de hamer achterwaarts geworpen wordt na een stuk of drie voorzwaaien.
  • Gewichtwerpen. Een zwaar gewicht aan een korte ketting wordt zo ver mogelijk weg geslingerd. Anders dan bij het gewichtwerpen uit de atletiek wordt het gewicht met één hand vastgehouden.
  • Gewicht over de balk. Een gewicht met handvat dient achterwaarts in de hoogte geworpen te worden over een koord. Het koord wordt telkens verhoogd tot er een winnaar overblijft. Elke deelnemer heeft recht op drie "misses".
  • Schoofwerpen (Sheaf toss). Een jute zak gevuld met stro wordt aan een hooivork geprikt en over een hoog geplaatste balk geslingerd.
  • Tug of War (touwtrekken)

12.00-12.45 uur:

Medical Lezing: Dit is een lezing over schouder en heuppathologie

14.15-15.15 uur:

Voedingsquiz fabels & feiten. In plaats van een lezing over voeding te houden willen we graag meer interactie met jou als deelnemer en gaan we jouw kennis testen over voeding.

Op alle onderdelen kunnen punten gescoord worden met als doel natuurlijk te gekke prijzen voor de winnaars aangeboden door de partners van AALO, Asics, Lifemaxx, Polar en Crossfit Bink36.

Locatie is Binckhorstlaan 36 (Bink 36)

Schrijf je nu direct in! of klik hier voor meer informatie!


Deel dit nieuws: