Blog van Isabella Kok: Het AALO-yoga-opleidingen virus

Hey you!

Wat begon met 1 opleiding, eindigde met 4. Ik was aangestoken en dat al bij de eerste dag! Geïnspecteerd, leergierig, gemotiveerd en nieuwsgierig. Het AALO-yoga-opleidingen virus heeft mij goed te pakken.

Power yoga level 1.
De opleiding waar ik mee begon en waarvan ik eigenlijk dacht dat dit de enige zou zijn. Echt niet. Bij de eerste dag wordt je al lekker gemaakt met Power yoga 2, waar je verdere diepgang, fysieke begeleiding en het maken van een mooie yoga les krijgt. In de Power yoga 1 opleiding leer je hoe je mensen in houdingen praat en hoe je zelf in de houding staat. Adem in: armen via zij omhoog, adem uit: met een lange rechte rug naar voor enz. Alles heel gestructureerd, ik wist wat mij te wachten stond en daar houd ik ook van! Daarnaast kregen we ook yoga filosofie, iets waar ik even aan moest wennen maar nu super interessant vind. Dan kom je er pas achter dat yoga zoveel meer is dan alleen de houdingen. Niet alleen Power yoga 2 trok mijn aandacht maar ik werd ook nieuwsgierig naar de Yin opleiding, waar je vooral veel anatomie krijgt. Als ik yoga wil gaan geven, moet ik toch ook wat van het menselijk lichaam af weten dacht ik. Die opleiding sloot ook mooi aan want na m’n examen van power yoga 1 ging ik diezelfde dag nog door naar..

het AALO-yoga-opleidingen virus

Yin yoga level 1.
Wauw wat een verschil. Iedereen kent vast Yin-Yang, het tegenovergestelde van elkaar. Dat is dit ook. (eigenlijk logisch ook, de naam zegt het al dit is Yin en een ander woord voor Power is Yang). En ik wist niet of ik dat zo leuk vond. De sfeer die bij Power zo energiek was, was hier helemaal ingestort. Mensen met problemen en mensen met blessures (bij Yin yoga krijg je ook vaak mensen met blessures, ik had nog bijna nooit Yin yoga gedaan, wist ik veel) Hier vooral heeeel veeel anatomie waar mijn hoofd eigenlijk nog niet klaar voor was. Vandaar dat ik nu zwaar aan de bak moet. Alles moet je loslaten. Ademhaling niet sturen, spieren ontspannen en wat voor mij een shock was: niks staat vast!! Dus niet: dit doe je op een inademing en dit op uit maar meer: dit is de houding zo kom je erin en geniet ervan. Huh, even omschakelen. Al snel kwam wel die omschakeling, vooral na het inzien hoe goed Yin yoga voor je lichaam is en niet alles hoeft altijd vast te staan Isabella.. Relax! Maar het AALO-yoga-opleidingen virus hield hier niet op want al snel begon ik met..

het AALO-yoga-opleidingen virus

Power Yoga level 2.
Hiervoor had ik al besloten dat ik voor het hele traject zou gaan dus allebei de Power opleidingen en allebei de Yin en daarna een afsluitexamen. Dus na Yin gelijk weer door naar Power 2. Fantastische opleiding weer! Hier leer je niet alleen nog meer nieuwe houdingen maar vooral hoe je de flow in je les krijgt, dat alles goed in elkaar over loopt. Daarnaast is het fysiek begeleiden ook een groot onderdeel. Je leert hoe je mensen meer in een houding kunt verdiepen of misschien kunt helpen. Het halve wiel (bruggetje, zie foto), kaars (schouderstand met je benen in de lucht) en de hoofdstand (dat je zeg maar op je hoofd staat). Niets is hier te gek en ik vond het geweldig! Bij de lessen die je krijgt van de master trainers komt er zweet uit je hele lichaam zetten. Sowieso, de trainers die de opleidingen geven, kijk ik echt naar op! Maar we waren er nog niet..

het AALO-yoga-opleidingen virus

Yin Yoga Level II
Er zat even een zomervakantie tussen (die ik zwaar nodig had) maar eind augustus gingen we gewoon vrolijk verder met mijn AALO-yoga-opleidingen virus. De aller laatste. Bij Yin level 2 ga je dieper in op energiestromingen. De meridianen en de chakra’s, wie kent ze niet?! (Als je niet bekend bent met yoga denk je nu waarschijnlijk huh?) Ook weer super interessant, waarbij ik ook meteen denk: waarom doet niet iedereen yoga? En: waarom doe ik het zelf zo weinig? Eigenlijk doe ik het te weinig. Druk, druk, druk je kent het wel. Maar daarom moet je er juist meer tijd voor vrij maken. Weer super veel geleerd tijdens deze opleiding en ook deze hele opleiding heb ik doorstaan. Alleen komende zondag het theorie en praktijk examen. Waarom krijg ik bij het woordje theorie examen alleen al ontzettende stress? Omdat ik bij Yin 1 niet alles heb opgeslagen moet ik nu dubbel aan de bak, jottum.

Hierna dus nog m’n afrondingsexamen. Of mijn AALO-yoga-opleidingen virus dan voorbij is? Ik denk het niet! Vanochtend zag ik toevallig allemaal nieuwe dingen voorbij komen. Ik weet wel zeker dat ik eerst even een periode niks ga volgen. Want 4 yoga opleidingen in 1 jaar is niet niks(en dan ook nog Body Pump en XCORE erbij).

Daarnaast ook even alle credits naar de master trainers. Door jullie ben ik geïnspireerd geraakt en het is echt ervaring die ik nooit zou willen missen. Elke keer als ik terug kom, voelt het als een warm welkom! Ik doe m’n uiterste best om jullie en mezelf trots te maken. Dus als iemand nog een yoga opleiding zoekt? Hier moet je wezen!

Nou ik ga dus nu weer verder met leren over de anatomie, de orgaanklok, energiestromingen en laten we onze hersenen niet vergeten, die heb ik nu hard nodig..

het AALO-yoga-opleidingen virus
Namaste
-IK-

Isabella schrijft iedere maandag en donderdag een nieuwe blog. Dus trek je jas uit, ga lekker zitten en veel lees plezier. Isabella neemt jullie mee in haar dans/yoga/sport wereld.
De blogs vind je hier.


Deel dit nieuws: