Enorme vraag naar goed opgeleide personal trainers!

Personal training is populairder dan ooit. Uit recent onderzoek blijkt dat het aantal zelfstandige training studio’s in Nederland tussen 2012 en 2017 is verviervoudigd en dit aantal stijgt nog steeds. Met deze groeiende populariteit groeit ook het aantal personal trainers dat niet goed is opgeleid. Volgens Hans Zwerver, Hoogleraar sportgeneeskunde bij het Universitair Medisch Centrum Groningen, brengt dit risico’s met zich mee. Hij treft op zijn blessurespreekuur regelmatig mensen aan die blessures hebben opgelopen door een verkeerde begeleiding. 

Bij AALO word je als personal trainer goed opgeleid om zo je klanten optimaal te begeleiden. Je krijgt vergevorderde kennis over anatomie, fysiologie, trainingsleer en voeding. Ook krijg je kennis omtrent veelvoorkomende blessures. Daarnaast ontwikkel je skills als het gaat om het trainen, begeleiden en coachen van een klant totdat de doelstelling is gehaald.

Als personal trainer kun je goed geld verdienen. Gemiddeld is een sporter voor persoonlijke begeleiding rond de 380 euro kwijt. Tarieven verschillen wel, tussen de 15 en 100 euro, maar liggen gemiddeld rond de 60 euro. Dit bedrag is dus een stuk hoger dan wat de klant normaal gesproken bij een sportschool uitgeeft. Maar het betaalt zich ook uit: onder persoonlijke begeleiding houden je klanten het langer vol en sporten ze op de juiste manier.

Wil jij als personal trainer aan de slag of wil je meer informatie? Bekijk dan nu onze opleiding. Je kan ook een proefles volgen! Klik hier om je aan te melden.

AALO personal trainer

Bronnen: Branche vereniging NL Actief en Kenniscentrum Sport, NRC.


Deel dit nieuws: