Qigong

De AALO Yoga Academie presenteert op 14 feb. 2016 een workshop Qigong

Qigong (uitspraak: tsjie ghong) is een onderdeel van de Chinese leer, die men zich aanleert, om de lichamelijke en geestelijke gezondheid te behouden en te verbeteren. Qigong is geen Yoga, maar voor Yogadocenten goed toepasbaar in een Yogales.

Qigong-oefeningen zijn meestal op zichzelf staande oefeningen waarbij men de lichaamsdelen volgens een voorgeschreven patroon beweegt, en deze bewegingen enige malen herhaalt, alvorens men naar een volgende beweging overstapt. Een Qigong-oefening kan ook statisch zijn, waarbij een staande of zittende houding langere tijd wordt aangehouden. Verder wordt de nadruk gelegd op ademhalingsoefeningen.
Het herhaaldelijk bewegen en correct ademhalen wordt geacht de stroming en de opslag van Qi (levensenergie) in het lichaam positief te beïnvloeden. Elk lichaamsdeel (met de nadruk op interne organen) wordt geacht een zekere mate van Qi te hebben. De Qi in alle lichaamsdelen is, als ze gezond zijn, in balans. Door het uitvoeren van de Qigong-oefeningen poogt men deze balans te onderhouden of te herstellen.

Een groot deel van China's wetenschappelijk establishment heeft het bestaan van Qi erkend (in tegenstelling tot de wetenschap in het Westen). Heilzame effecten van Qigong aangaande hartslag en immuunsysteem worden behaald.

Wil je aanvulling op je Yoga kennis en wil je gebruik maken van deze unieke kennis in je Yogalessen volg dan de workshop Qigong op 14 feb 2016. Meer info, klik hier!


Deel dit nieuws: