Klassiek Mat Pilates (Level 3)

Vanaf €679

Klassiek Mat Pilates (Level 3) in het kort:

Klassiek Mat Pilates Instructeur Level 3: integraal Pilates instructeur op de mat

Heb je gemerkt dat je sprongen hebt gemaakt in je eigen ontwikkeling als docent in Level 1 en Level 2 en wil je niet dat het daarbij blijft? In de Level 3 opleiding leer je niet alleen oefeningen op Level 3 niveau (advanced), maar ook oefeningen die een aanvulling zijn op de reeks oefeningen in Level 1 en Level 2.

Als docent kun je dan op alle niveaus lesgeven en je kunt meer variatie bieden. Daarnaast leer je in een oefening gericht een analyse te maken van het bewegen van een klant, waardoor je jouw vaardigheden verder kunt ontwikkelen in het geven van passende persoonlijke instructies, de zogenaamde ‘teachers eye’.

zwarte blok inleiding pilates3

Pilates volgens de authentieke methode.

Studieprogramma

Verdieping Contrology Acties

Je leert alle methodische principes, zoals de 5 Contrology Acties, integreren in jouw lessen. Ook kun je variaties en aanpassingen aanbrengen.  Zo kun je leren kijken naar wat iemand nodig heeft voor een optimale bewegingservaring.

Nieuwe matoefeningen

Je leert 23 nieuwe matoefeningen die verschillen qua complexiteit. Zo zijn de zogenaamde ‘Standing Magic Circle excercises’ (met handgewichten) en ‘Wall excercises’ eenvoudiger aan te leren en ideaal als aanvullende oefeningen in lessen op Level 1 en Level 2 niveau.

En verder leer je...

 • groepsles geven op de mat op Level 3 niveau (advanced);
 • personal training bieden en
 • fysieke begeleiding geven.

Les van de beste docenten

Onze opleidingen zijn van de hoogste kwaliteit en worden ontwikkeld door specialisten uit het vakgebied met jaren (buitenland)ervaring. Je krijgt les van de beste Master Trainers, met enorme passie voor het vak die veel praktijkervaring meenemen tijdens het geven van de lessen.

Studieadviseur Vanessa

"Heb je vragen? Ik en de andere AALO-studieadviseurs staan voor je klaar!"

Klik hier

Tijden, locaties en data

De AALO-opleiding Klassiek Mat Pilates Instructeur Level 3 bestaat uit 6 dagen met daarin de volgende onderdelen:

 • 3 groepslessen & observatie
 • 2 duetlessen & observatie (in een duetles ontvang je persoonlijke coaching ter voorbereiding op het examen)
 • 1 examendag

Binnenkort verschijnen hier de nieuwe opleidingsdata. Kun je niet wachten, neem dan contact met ons op.

Meer informatie

Wil je de gids ontvangen? 


Om je beter te kunnen helpen bij je studiekeuze kunnen we contact met je opnemen. Door dit formulier te versturen geef je hier toestemming voor. Ook ontvang je onze nieuwsbrief. Je kunt je altijd afmelden wanneer je wilt.

Voorkeurslocatie

Bij AALO geef je jouw voorkeurslocatie op. Soms kan het gebeuren dat  de opleiding op een andere locatie plaatsvindt dan jouw voorkeurslocatie. Mocht dit gebeuren informeren we je hierover. En we proberen de extra reistijd natuurlijk altijd zo kort mogelijk te houden.

Branche-erkend diploma

Na het succesvol afronden van de AALO-opleiding Klassiek Mat Pilates Instructeur Level 3 ontvang je een branche-erkend diploma. We adviseren je om binnen twee jaar een bijscholing te volgen om je kennis up-to-date te houden en uit te bereiden. 

Met het diploma op zak kun je aan de slag bij een pilatesstudio en/of (sport-)club in Nederland en België. Het branche-erkende diploma kent nog meer voordelen:

 • Het diploma is de standaard voor instructeurs binnen clubs.
 • Het diploma staat goed aangeschreven op de arbeidsmarkt.
 • AALO is marktleider in opleidingen in de Nederlandse en Belgische health- en wellnessbranche.

Examen

Gemiddeld dien je twee keer per week zelf te trainen voor de eigen vaardigheid en raden we je aan tenminste 2 tot 5 uur per week te besteden aan oefenen in het lesgeven.

De studiebelasting is afhankelijk van onder andere vooropleiding(en), leervermogen en fysieke conditie.

Voor de AALO Pilates opleiding Level 3 leg je een praktijkexamen af. Je dient het praktijkexamen met een voldoende te behalen om het AALO-diploma Klassiek Mat Pilates Instructeur Level 3 te kunnen ontvangen.

Het volgen van een stage is niet verplicht. Uiteraard raden we je aan zo veel mogelijk lessen klassiek Pilates te volgen.

Toelatingseisen

Je kunt direct starten met Klassiek mat pilates (Level 3) als je deze diploma's hebt: 

Voldoe jij aan deze eis?

Schrijf je direct in voor de opleiding

pilates4

Wat kost deze opleiding?

Het lesgeld voor de AALO-opleiding Klassiek Mat Pilates Instructeur Level 3 bedraagt € 679,00. Dit bedrag is inclusief het studiemateriaal en het lessenpakket van Just Pilates betreffende de groeps- en duetlessen. Het examengeld bedraagt € 59,00.

Vraag een offerte aan

Doorstuderen na deze opleiding

Heb je de AALO opleiding Klassiek Mat Pilates Instructeur Level 3 afgerond en wil je je verder ontwikkelen? Kies dan voor workshops en/of een andere kennis vergrotende opleiding van de Pilates Academie.

Houd de AALO website in de gaten voor de beste aanvullende opleidingen en leuke workshops. En neem ook eens een kijkje bij de AALO Yoga Academie.

Voordelige pakketten

€ 2.875,- € 2.475,- € 400,- voordeel

Het complete Klassiek Pilates Totaal Pakket leidt je op tot gevorderde pilatesdocent. Je volgt een traject bestaande uit de volgende opleidingen:

 • Klassiek Mat Pilates Level 1
 • Klassiek Mat Pilates Level 2
 • Klassiek Mat Pilates Level 3
Sluiten [x]

AALO Plannings Wizard

Deze opleiding is een voordeelpakket. Je schrijft je in voor meerdere certificaten en profiteert van hoge kortingen. Je kunt direct de startdata vastleggen voor meerdere certificaten met de handige AALO Plannings Wizard.

Startdatum - Klassiek Pilates Totaal Pakket