Klassiek Mat Pilates (Level 3)

Vanaf €499

Klassiek Mat Pilates (Level 3) in het kort:

Klassiek Mat Pilates Instructeur Level 3: integraal Pilates instructeur op de mat

Heb je gemerkt dat je sprongen hebt gemaakt in je eigen ontwikkeling als docent in Level 1 en Level 2 en wil je niet dat het daarbij blijft? In de Level 3 opleiding leer je niet alleen oefeningen op Level 3 niveau (advanced), maar ook oefeningen die een aanvulling zijn op de reeks oefeningen in Level 1 en Level 2.

Als docent kun je dan op alle niveaus lesgeven en je kunt meer variatie bieden. Daarnaast leer je in een oefening gericht een analyse te maken van het bewegen van een klant, waardoor je jouw vaardigheden verder kunt ontwikkelen in het geven van passende persoonlijke instructies, de zogenaamde ‘teachers eye’.

Vanwege de al opgebouwde kennis en vaardigheden duurt de Level 3 opleiding slechts 5 dagen en kent vooral een praktische insteek. Leer de integrale manier van bewegen die reeds eigen gemaakt is in Level 1 en 2 tot één geheel te brengen in Level 3.

Samen brengen alle vaardigheden en uitbreiding van de oefeningen de kennis en kunde van een docent op een hoger niveau, zowel in een groepsles als in een personal training. Kortom: word integraal Pilates instructeur op de mat! 

Inhoud van de AALO Klassiek Mat Pilates Instructeur Level 3

Je kennis wordt verder uitgebreid op het gebied van Pilates teaching tools, filosofie en onderwijsformule: verdiep en completeer in Level 3 de integrale manier van bewegen door middel van het systematische, integrale systeem van de Contrology Acties, die bekend zijn uit Level 1 en 2.

Leer alle methodische principes, zoals alle 5 Contrology Acties, te integreren in jouw lesgeefstijl en in het eigen lichaam. Leer differentiëren en prioriteren binnen de 5 Contrology Acties en hierop te instrueren in de oefeningen. Zo kun je leren kijken naar wat iemand nodig heeft voor een optimale bewegingservaring, waardoor je klanten terug blijven komen naar jouw lessen.

Naast het verfijnen van jouw lesgeefvaardigheden leer je 23 nieuwe mat oefeningen, welke verschillend zijn qua complexiteit. Zo zijn de zogenaamde ‘Standing Magic Circle excercises’, oefeningen met handgewichten en ‘Wall excercises’ eenvoudiger aan te leren en zijn ideaal als aanvullende oefeningen in lessen op Level 1 en Level 2 niveau.

 Tijdens de opleiding komen dus onder meer de volgende vaardigheden aan bod:

 • Het integrale systeem van de Contrology Acties volledig beheersen in het lesgeven en in eigen lichaam
 • Verdiepen in het werken van proximale kracht naar distale beheersing
 • Verdiepen in het creëren van een integrale manier van bewegen
 • Differentiëren en prioriteren binnen de 5 Contrology Acties en hierop te instrueren
 • Het geven van een groepsles op de mat op Level 3 niveau (advanced)
 • Het geven van een personal training
 • Het geven van fysieke begeleiding

De opleiding bestaat uit de onderstaande onderdelen:

 • 3 groepslessen &observatie
 • 2 duetlessen & observatie (in een duetles ontvang je persoonlijke coaching ter voorbereiding op het examen)
 • 1 examendag

Tijden, locaties en data

De AALO-opleiding Klassiek Mat Pilates Instructeur Level 3 bestaat uit 5 opleidingsdagen en 1 examendag. Hieronder vind je een overzicht van de leslocatie(s) en data. De opleidingsdagen vinden plaats bij Just Pilates, Pelmolenlaan 3,  Woerden.

Woerden (utrecht)
Klassiek Mat Pilates (Level 3) Lestijden
Opleidingsdag 1 za 01-02-2020 10:15 - 17:15 uur
Opleidingsdag 2 vr 13-03-2020 10:15 - 17:15 uur
Opleidingsdag 3 zo 05-04-2020 10:15 - 17:15 uur
Opleidingsdag 4 za 23-05-2020 10:15 - 17:15 uur
Opleidingsdag 5 zo 07-06-2020 10:15 - 17:15 uur
Examendag vr 03-07-2020 10:15 - 17:15 uur

Voorkeurslocatie

AALO is een landelijke organisatie. Opleidingen worden binnen één of meerdere Regio’s aangeboden. Kies een Regio die het best bij je past en schrijft je in voor jouw voorkeurslocatie binnen deze regio. Binnen de regio probeert AALO altijd zoveel mogelijk rekening te houden met de door jou opgegeven voorkeurslocatie. De voorkeurslocatie met de meeste inschrijvingen gaat door. Houd daarom rekening dat de opleiding op een andere locatie plaats zou kunnen vinden dan jouw voorkeurslocatie. Uiteraard proberen we de extra reistijd altijd zo kort mogelijk te houden.

Uiterlijk 14 dagen voordat je opleiding van start gaat ontvang je een e-mail met daarin de definitieve locatiegegevens en tijden. Je kunt de informatie ook vinden in je digitale leeromgeving.

Studiebelasting, examen en stage

Gemiddeld dien je twee keer per week zelf te trainen voor de eigen vaardigheid en raden we je aan tenminste 2 tot 5 uur per week te besteden aan oefenen in het lesgeven.

De studiebelasting is afhankelijk van onder andere vooropleiding(en), leervermogen en fysieke conditie.

Voor de AALO Pilates opleiding Level 3 leg je een praktijkexamen af. Je dient het praktijkexamen met een voldoende te behalen om het AALO-diploma Klassiek Mat Pilates Instructeur Level 3 te kunnen ontvangen.

Het volgen van een stage is niet verplicht. Uiteraard raden we je aan zo veel mogelijk lessen klassiek Pilates te volgen.

Maak kennis met AALO Pilates Academie

AALO organiseert regelmatig klassikale proeflessen op meerdere locaties in Nederland. Tijdens deze dagen kun jij ervaren hoe het is om een opleiding te volgen en kun je vragen stellen aan een van onze Master Trainers. Schrijf je nu in voor de proefles

Branche-erkend diploma

Na het succesvol afronden van de AALO-opleiding Klassiek Mat Pilates Instructeur Level 3 ontvang je een branche-erkend diploma. We adviseren je om binnen twee jaar een bijscholing te volgen om je kennis up-to-date te houden en uit te bereiden. 

Met het diploma op zak kun je aan de slag bij een pilatesstudio en/of (sport-)club in Nederland en België. Het branche-erkende diploma kent nog meer voordelen:

 • Het diploma is de standaard voor instructeurs binnen clubs.
 • Het diploma staat goed aangeschreven op de arbeidsmarkt.
 • AALO is marktleider in opleidingen in de Nederlandse en Belgische health- en wellnessbranche.

Het lesgeld voor de AALO-opleiding Klassiek Mat Pilates Instructeur Level 3 bedraagt € 499,00. Dit bedrag is inclusief het studiemateriaal en het lessenpakket van Just Pilates betreffende de groeps- en duetlessen. Het examengeld bedraagt € 99,00.

Doorstuderen na deze opleiding

Heb je de AALO opleiding Klassiek Mat Pilates Instructeur Level 3 afgerond en wil je je verder ontwikkelen? Kies dan voor workshops en/of een andere kennis vergrotende opleiding van de Pilates Academie.

Houd de AALO website in de gaten voor de beste aanvullende opleidingen en leuke workshops. En neem ook eens een kijkje bij de AALO Yoga Academie.