Pilates (authentiek) Apparatus Level 1

Vanaf €1099

Pilates (authentiek) Apparatus Level 1 in het kort:

Pilates (authentiek) Apparatus Level 1

De nieuwe opleiding Authentieke Pilates apparatuur level 1 gaat van start! Met het aanbieden van deze opleiding spelen wij in op de vraag naar authentiek geschoolde pilates docenten en de behoefte aan gecontroleerde lessen vanuit 1e lijn hulpverleners (medici, fysiotherapie, beweginstherapie, etc.). De opleiding wordt gegeven door AALO Pilates Master Trainers. Zij zijn allen opgeleid in de authentieke pilates methode (bij de Romana’s Pilates en Power Pilates New York) en hebben meer dan 10 jaar ervaring.

Tijdens de opleiding behandelen we de level 1 oefeningen voor de reformer, chair, cadillac en tower. Je leert deze ook te combineren met de matoefeningen. Uiteraard werk je aan het geven van fysieke begeleiding en personal training, ook voor mensen met klachten. Je traint je eigen vaardigheden tijdens duet- of groepslessen onder supervisie van een seniortrainer.

Na afronding van de opleiding beheers je de basistechnieken. Je kunt op het niveau van beginners naar lichtgevorderd (basic into intermediate) lessen geven met pilates apparatuur.

zwarte blok inleiding pilates6

Pilates volgens de authentieke methode.

Studieprogramma

Onderwerpen:

 • Personal- en duet trainingen
 • Werken met lichte klachten
 • Small group towerclass
 • De juiste stand van de wervelkolom
 • Geven van fysieke begeleiding

Intervisiedag

Om de week volg je een intervisiebijeenkomst. Je werkt dan met je medestudenten aan diverse opdrachten in de studio. Per week bedraagt de studiebelasting circa 5 tot 7 uur, de bijeenkomst duurt circa 3 uur en je traint zelf minimaal 2 uur. 

Lesgeven

In de week waarin je geen intervisiedag volgt, geef je minimaal 2 tot 5 uur les en/of maak je ‘cases’ (personal trainingen voor klanten met klachten). Je kunt lesgeven bij Just Pilates, maar in overleg met de trainer eventueel ook in een andere pilatesstudio.

Les van de beste docenten

Onze opleidingen zijn van de hoogste kwaliteit en worden ontwikkeld door topsporters, bewegingswetenschappers, voedingsdeskundigen en specialisten uit het vakgebied. Je krijgt les van de beste Master Trainers, met enorme passie voor het vak.

Studieadviseur Andrew

"Heb je vragen? Ik en de andere AALO-studieadviseurs staan voor je klaar!"

Plan hier een terugbelverzoek in.

Tijden, locaties en data

De opleiding bestaat uit de onderstaande onderdelen: 

 • 10 opleidingsdagen (supervisie: lesgeefvaardigheden & werken met klachten) 
 • 10 opleidingsdagen (intervisie: uitwerken van opdrachten in samengestelde studiegroepen)
 • 6 reformerlessen & observatie
 • 3 duetlessen & observatie
 • persoonlijke coaching voor het examen*
 • theorie examen*                         
 • praktijkexamen*

Hieronder vind je een overzicht van leslocaties en startdata van de AALO authentiek apparatus Pilates (Level 1) opleiding.

*De data voor de persoonlijke coaching en het praktijk en theorie examen worden per deelnemer ingeroosterd. Deze data zijn niet in onderstaand data overzicht opgenomen.

Binnenkort verschijnen hier de nieuwe opleidingsdata. Kun je niet wachten, neem dan contact met ons op.

Meer informatie

Wil je de gids ontvangen? 


Om je beter te kunnen helpen bij je studiekeuze kunnen we contact met je opnemen. Door dit formulier te versturen geef je hier toestemming voor. Ook ontvang je onze nieuwsbrief. Je kunt je altijd afmelden wanneer je wilt.

Voorkeurslocatie

Bij AALO geef je jouw voorkeurslocatie op. Soms kan het gebeuren dat  de opleiding op een andere locatie plaatsvindt dan jouw voorkeurslocatie. Mocht dit gebeuren informeren we je hierover. En we proberen de extra reistijd natuurlijk altijd zo kort mogelijk te houden.

Branche-erkend diploma

Na het succesvol afronden van de AALO Pilates Apparatus (Level 1) opleiding ontvang je een branche-erkend diploma. Met dit diploma op zak kun jij direct aan de slag! 

Stage en Examen

Tijdens de opleiding krijg je diverse opdrachten en huiswerkopdrachten. Daarnaast bestaat je stage uit reformerlessen en duetlessen. Deze zijn verplicht. 

De opleiding dient binnen twee maanden na je laatste opleidingsdag te zijn afgerond door middel van het succesvol afleggen van de examens.

 

Wat kost deze opleiding?

Het lesgeld voor de AALO authentiek apparatus Pilates (Level 1) bedraagt € 1.099,00. Dit is inclusief het AALO-studiemateriaal, reformerlessen & observatie en de 3 duetlessen & observatie. Doordat deze opleiding als intervisie/ supervisie pakket wordt aangeboden ontvang je direct € 600,00 voordeel. Het examengeld bedraagt € 1.099,00. Dit is inclusief theorie-examen, het 1 op 1 praktijkexamen en je persoonlijke examen coaching.

Pilates5

Doorstuderen na deze opleiding

Heb je de AALO authentiek apparatus Pilates (Level 1) opleiding afgerond en wil je je verder ontwikkelen? Kijk dan voor meer mogelijkheden en verdieping bij de AALO Pilates Academie