Pilates (authentiek) Apparatus Level 1

Pilates (authentiek) Apparatus Level 1 in het kort:

Schrijf je nu direct in
Apparatus level 1

Pilates (authentiek) Apparatus Level 1

De nieuwe opleiding Authentieke Pilates apparatuur level 1 gaat van start! Met het aanbieden van deze opleiding spelen wij in op de vraag naar authentiek geschoolde pilates docenten en de behoefte aan gecontroleerde lessen vanuit 1e lijn hulpverleners (medici, fysiotherapie, beweginstherapie, etc.). De opleiding wordt gegeven door AALO Pilates Master Trainers. Zij zijn allen opgeleid in de authentieke pilates methode (bij de Romana’s Pilates en Power Pilates New York) en hebben meer dan 10 jaar ervaring. De Pilates AALO Master Trainers zijn Eva Hasselbach, Mirjam van Gameren, Anne Joosten en Myra Friedel.

Pilates1          Pilates4


Inhoud van de AALO Pilates Apparatus (Level 1) opleiding

Na afronding van de opleiding kun jij op het niveau van beginners naar lichtgevorderd lesgeven op pilates apparatuur. Een term uit de klassieke pilates die die dit niveau aanduidt is ‘basic into intermediate’. De opleiding biedt jou een goede basis voor het geven van basislessen in een pilates studio die uitgerust is met pilates apparatuur. Tijdens de opleiding komen onder meer de volgende vaardigheden aan bod:

 • personal- en duet trainingen
 • werken met lichte klachten
 • small group towerclass
 • de juiste stand van de wervelkolom
 • geven van fysieke begeleiding

De opleiding bestaat uit de onderstaande onderdelen: 

 • 10 opleidingsdagen (supervisie: lesgeefvaardigheden & werken met klachten) 
 • 10 opleidingsdagen (intervisie: uitwerken van opdrachten in samengestelde studiegroepen)
 • 6 reformerlessen & observatie
 • 3 duetlessen & observatie
 • persoonlijke coaching voor het examen*
 • theorie examen*                         
 • praktijkexamen*

Intervisiedagen
Intervisiedagen vinden om de week plaats. Op deze dagen ga jij aan de slag met diverse opdrachten in de Just Pilates Studio. Per week bedraagt de studiebelasting circa 5 tot 7 uur. Afhankelijk van de week wordt er op zaterdagmiddag of donderdagavond circa 3 uur met medestudenten gewerkt aan diverse opdrachten. Voor jouw eigenvaardigheid is het noodzakelijk om naast de lessen minimaal 2 uur per week te trainen.

Lesgeven
In de week waarin je geen intervisiedag volgt, geef je minimaal 2 tot 5 uur les en/of maak je ‘cases’ (personal trainingen voor klanten met klachten). Je kunt lesgeven bij Just Pilates, maar in overleg met de trainer eventueel ook in een andere pilates studio.

Opleidingsdagen
Tijdens de opleidingsdagen (supervisie) behandel je de level 1 oefeningen voor de reformer, chair, cadillac en tower en leer je de matoefeningen te combineren. Daarnaast werk je aan het geven van fysieke begeleiding en personal training. Ook leer je werken met klachten. Tijdens de opleidingsdagen train je tevens de eigenvaardigheid. Dit doe je onder supervisie van een senior trainer middels een duet- of groepsles.

Aan de opleiding kunnen maximaal 12 personen deelnemen.

Pilates3


Tijden, locaties en data                                                                   

Hieronder vind je een overzicht van leslocaties en startdata van de AALO authentiek apparatus Pilates (Level 1) opleiding.

*De data voor de persoonlijke coaching en het praktijk en theorie examen worden per deelnemer ingeroosterd. Deze data zijn niet in onderstaand data overzicht opgenomen.


Examen en stage

Tijdens de opleiding krijg je diverse opdrachten en huiswerkopdrachten. Daarnaast bestaat je stage uit reformerlessen en duetlessen. Deze zijn verplicht. 

De opleiding dient binnen twee maanden na je laatste opleidingsdag te zijn afgerond door middel van het succesvol afleggen van de examens.


Branche-erkend diploma

Na het succesvol afronden van de AALO Pilates Apparatus (Level 1) opleiding ontvang je een branche-erkend diploma. Met dit diploma op zak kun jij direct aan de slag! 


Kosten

Het lesgeld voor de AALO authentiek apparatus Pilates (Level 1) bedraagt € 1.099,00. Dit is inclusief het AALO-studiemateriaal, reformerlessen & observatie en de 3 duetlessen & observatie. Doordat deze opleiding als intervisie/ supervisie pakket wordt aangeboden ontvang je direct € 600,00 voordeel. Het examengeld bedraagt € 249,00. Dit is inclusief theorie-examen, het 1 op 1 praktijkexamen en je persoonlijke examen coaching.

Pilates5


Doorstuderen?

Heb je de AALO authentiek apparatus Pilates (Level 1) opleiding afgerond en wil je je verder ontwikkelen? Kijk dan voor meer mogelijkheden en verdieping bij de AALO Pilates Academie


Studeren bij AALO

Bekijk deze video en ontdek alles over het studeren bij AALO.


Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Voor Pilates (authentiek) Apparatus Level 1 kun je voor het fiscale jaar 2019 bijvoorbeeld € 570,96 terugvragen van de belasting!*

* Dit rekenvoorbeeld geldt als indicatie bij ineens betaling van de opleiding met de hoogste belastingschaal van 52% en is alleen van toepassing als de opleiding aansluit bij je beroep of toekomstige beroep. Bekijk voor meer informatie de AALO Belastingtool.

Schrijf je direct in...

of vraag meer informatie aan! Klik hier.