Reformer Pilates Level 1

Vanaf €1247

Reformer Pilates Level 1 in het kort:

AALO Authentieke Reformer Pilates opleiding Level 1

De Reformer is een ingenieus ontwerp van Joseph Pilates, hiermee kun je optimaal bewegen met de hulp van weerstand. De weerstand wordt gecreëerd door veren aan het bewegende deel van de Reformer (carriage), deze weerstand is op de persoon af te stemmen. Het scala aan mogelijkheden in oefeningen en verdieping en variaties hierin maken de Reformer uniek.

Tijdens de opleiding komen de Level 1 oefeningen voor de Reformer aan bod en leer je deze met de matoefeningen te combineren. Daarnaast werk je aan het geven van fysieke begeleiding en personal training. Ook leer je lesgeven aan klanten met lichte klachten. Je traint ook jouw eigen vaardigheid onder supervisie van de AALO Master trainer(s) in de groeps- en duetlessen. Na afronding van de opleiding kun jij op het niveau van beginners naar lichtgevorderd lesgeven op de Reformer.

zwarte blok inleiding pilates9

Pilates volgens de authentieke methode.

Studieprogramma

Onderwerpen

 • Personal en duettrainingen geven
 • Small Tower class geven
 • De juiste stand van de wervelkolom faciliteren in beweging
 • Lesgeven aan klanten met lichte klachten
 • Fysieke begeleiding geven
 • Werken met andere Pilatesapparatuur, zoals de Cadillac, Wunda Chair, High Chair en Spine Corrector

Intervisiedagen

Op de intervisiedagen werk je in de studio met medestudenten aan diverse opdrachten. Zo leer je van én met elkaar.

Master Trainers

De AALO Master Trainers beschikken over meer dan 15 jaar ervaring in het trainen van docenten met de Reformer. Zij zijn allen opgeleid in de authentieke Pilatesmethode (bij de Romana’s Pilates en Power Pilates New York).

Les van de beste docenten

Onze opleidingen zijn van de hoogste kwaliteit en worden ontwikkeld door specialisten uit het vakgebied met jaren (buitenland)ervaring. Je krijgt les van de beste Master Trainers, met enorme passie voor het vak die veel praktijkervaring meenemen tijdens het geven van de lessen.

Studieadviseur Vanessa

"Heb je vragen? Ik en de andere AALO-studieadviseurs staan voor je klaar!"

Klik hier

Tijden, locaties en data

De opleiding bestaat uit de volgende onderdelen:

 • 9 opleidingsdagen (supervisie) & 9 opleidingsdagen (Intervisie)
 • 6 reformerlessen & observatie
 • 3 duetlessen & observatie (in een duetles ontvang je persoonlijke coaching ter voorbereiding op het examen)
 • Het examen

Aan de opleiding kunnen maximaal 12 personen deelnemen.

Locatie en data:

Binnenkort verschijnen hier de nieuwe opleidingsdata. Kun je niet wachten, neem dan contact met ons op.

Meer informatie

Wil je de gids ontvangen? 


Om je beter te kunnen helpen bij je studiekeuze kunnen we contact met je opnemen. Door dit formulier te versturen geef je hier toestemming voor. Ook ontvang je onze nieuwsbrief. Je kunt je altijd afmelden wanneer je wilt.

Voorkeurslocatie

Bij AALO geef je jouw voorkeurslocatie op. Soms kan het gebeuren dat  de opleiding op een andere locatie plaatsvindt dan jouw voorkeurslocatie. Mocht dit gebeuren informeren we je hierover. En we proberen de extra reistijd natuurlijk altijd zo kort mogelijk te houden.

Branche-erkend diploma

Na het succesvol afronden van de AALO Authentiek Reformer Pilates Opleiding Level 1 opleiding ontvang je een branche-erkend diploma. 

Met het diploma op zak kun je aan de slag bij een pilatesstudio en/of (sport-)club in Nederland en België. Het branche-erkende diploma kent nog meer voordelen:

 • Het diploma is de standaard voor instructeurs binnen clubs.
 • Het diploma staat goed aangeschreven op de arbeidsmarkt.
 • AALO is marktleider in opleidingen in de Nederlandse en Belgische healthbranche.

Examen

Het examen bestaat uit een (schriftelijk) theorie examen en een praktijkexamen.

Voorafgaand aan het examen dien je alle studieopdrachten te hebben voldaan. Dit telt mee voor het eindcijfer van het examen.

Geen toelatingseisen

Voor deze opleiding heb je geen vooropleiding of specifieke kennis nodig. Iedereen kan meedoen! Twijfel je of deze opleiding bij jou past? Onze studieadviseurs helpen je graag! 

Algemeen JAN 2763

Wat kost deze opleiding

Het lesgeld bedraagt € 1.247,00. Dit bedrag is inclusief alle lesdagen, het studiemateriaal en het gebruik van apparatuur èn zelfs het lessenpakket van Just Pilates betreffende de groeps- en duetlessen. Het examengeld bedraagt  € 138,00.

Bijzonder aan deze opleiding is dat Just Pilates de REFORMER-studenten gelegenheid biedt om jullie (lesgeef-)vaardigheden te oefenen op apparatuur. 

Dit kan op afspraak, in verband met de beschikbaarheid de ruimtes. Dit is allemaal bij de prijs inbegrepen!

Vraag een offerte aan

Doorstuderen na deze opleiding

We adviseren je om binnen twee jaar een bijscholing te volgen om je kennis up-to-date te houden en uit te bereiden. De AALO Pilates Academie biedt kennis verdiepende vervolgopleidingen, 

We raden je aan het actuele aanbod in opleidingen en workshops van AALO Pilates Academie te volgen om verzekerd te zijn van een plek voor deelname bij tijdige inschrijving.