Cecile Knapen

Cecile Knapen

Cecile is coördinator van de AALO Yoga Academie en houdt zich iedere dag met yoga bezig. Yoga is dan ook niet meer weg te denken uit haar leven. Cecile heeft HBO commerciële economie gestudeerd en meerdere jaren in een coördinerende functie gewerkt. Naast haar commerciële baan werkte ze als groepslesinstructeur, wat voor haar een uitlaatklep was. Ondanks de jarenlange lesgeefervaring en de vele opleidingen die ze volgde, bleef haar behoefte aan verdieping bestaan. Ze wilde op een dieper niveau werken, meer op het gebied van body & mind. Klassiek pilates en yoga kwamen op haar pad. De uitlaatklep van de actieve lessen (yang), bleek nu ook op een andere manier te kunnen (yin). Cecile volgde een klassiek pilates opleiding van ruim zeshonderd uur en begon ook haar eerste power yoga opleiding. Cecile vond pilates heel interessant, maar yoga greep haar toch meer, met name door de filosofische kant ervan. Haar interesse in yoga was zo sterk gewekt dat ze vanaf dat moment meerdere opleidingen en retreats gevolgd heeft in binnen- en buitenland. 

Cecile besloot zich volledig te richten op body & mind lessen, stopte haar commerciële baan en stopte tevens met het geven van andere groepslessen. Wel heeft ze aansluitend nog 2,5 jaar als docent op een ROC sport en bewegen opleiding gewerkt. Echter, Cecile heeft haar hart gevolgd en ook die baan uiteindelijk opgezegd om zich volledig op yoga te kunnen richten. 

Cecile heeft naast een power yoga opleiding een vinyasa opleiding gevolgd (200 uur) en aanvullend een opleiding voor yin yoga (300 uur). Daarnaast bezocht ze ashrams, volgde workshops en retreats in binnen- en buitenland en nam deel aan verschillende retreats gerelateerd aan yoga. 

Cecile heeft een 500-RYT registratie bij het internationaal erkende Yoga Alliance. Ze blijft zich nog steeds ontwikkelen door middel van nieuwe opleidingen en retreats. In yoga ben je immers nooit uitgeleerd, het is een levenslangs proces.

Als AALO Master Trainer en coördinator geeft Cecile opleidingen binnen de AALO Yoga Academie. Daarnaast is Cecile betrokken bij kwaliteitszorg & productontwikkeling.