Michel Meijers

Michel is naast zijn werkzaamheden bij de AALO oprichter van het initiatief Trainenmetkanker.nl. In 2013 heeft Michel de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO) afgerond. 

In 2017 besloot Michel zich te gaan specialiseren in bewegen met kanker. Hiervoor heeft hij bij verschillende (internationale) instituten opleidingen gevolgd. Met de oprichting van Trainenmetkanker.nl is de eerste stap gezet naar de sportbegeleiding van mensen die de diagnose kanker hebben gekregen. Michel is in Nederland de eerste instructeur met een officieel diploma behaald bij het American College of Sportsmedicine (ACSM ACS Certified Cancer Exercise Trainer).

Naast zijn opleidingen bij het American College of Sports Medicine heeft Michel opleidingen gevolgd aan de East Carolina University en de National Strength and Conditioning Association (NSCA). In zijn eigen trainingsruimte biedt hij naast sportbegeleiding voor mensen die de diagnose kanker hebben gekregen ook Personal Training aan. 

Als docent lichamelijke opvoedingen heeft Michel voor diverse mbo-opleidingen lessen verzorgd. Daarnaast geeft hij actief voorlichting over trainen en bewegen bij kanker.

foto aalo