Kind & Voeding (BGN)

Vanaf €720

Kind & Voeding (BGN) in het kort:

Opleiding Kind en Voeding: word een professioneel kindergewichtsconsulent

Het aantal kinderen met overgewicht neemt nog steeds toe. De vraag naar professionele begeleiding voor kinderen dus ook. ‘Jong geleerd is oud gedaan’ is een gezegde dat hierbij goed opgaat. Als kinderen op jongere leeftijd al leren wat gezonde voeding is en hoe je dit toepast in het dagelijks leven, zullen zij hier hun hele leven profijt van hebben. Wil jij inspelen op deze groeiende vraag en kinderen helpen hun ideale gewicht te behalen? Kies dan voor de opleiding Kind en Voeding en word een professioneel kindergewichtsconsulent!

Met deze opleiding verbreed je je werkveld. Een regulier gewichtsconsulent mag namelijk na het afronden van zijn of haar opleiding geen kinderen begeleiden. Na het afronden van de opleiding Kind en Voeding ben je hiertoe wel bevoegd.

voeding 3

Goede voeding helpt mensen.

Studieprogramma

Wat leer je?

Tijdens de Kind en Voeding opleiding leer je meer over voeding voor kinderen en komt alles wat je moet weten om kinderen professioneel te begeleiden aan bod. Natuurlijk zijn kinderen niet altijd zelf verantwoordelijk voor hun voeding; ouders spelen hier ook een grote rol in. Daarom is kennis over opvoeden en coachen een belangrijk onderdeel van deze opleiding.

Leerdoelen

  • Je hebt kennis over de voeding, groei en ontwikkeling van het gezonde kind.
  • Je kan een kind op de juiste manier meten en wegen.
  • Je kan de voedingsbehoefte van kinderen berekenen.
  • Je hebt kennis over de verschillende producten en voedingsmiddelen die onder kinderen erg populair zijn. 
  • Je kan verantwoorde voedingsadviezen geven aan gezonde kinderen in de verschillende leeftijdsgroepen.
  • Je kan kinderen en hun ouders coachen naar een gezond leefpatroon. 
  • Je kent de aandachtspunten als het om communiceren met kinderen gaat.

Praktijkgericht

We maken tijdens de lessen veel gebruik van praktijkvoorbeelden. Je gaat zelf ook direct aan de slag met het begeleiden van een kind. Zo kun je de theorie meteen in praktijk toepassen en heb je direct profijt van de opleiding.

Les van de beste docenten

Onze opleidingen zijn van de hoogste kwaliteit en worden ontwikkeld door specialisten uit het vakgebied met jaren (buitenland)ervaring. Je krijgt les van de beste Master Trainers, met enorme passie voor het vak die veel praktijkervaring meenemen tijdens het geven van de lessen.

Studieadviseur Vanessa

"Heb je vragen? Ik en de andere AALO-studieadviseurs staan voor je klaar!"

Klik hier

Tijden, locaties en data

De opleiding Kind en Voeding bestaat uit 6 opleidingsdagen, huiswerkopdrachten met begeleiding en een eindopdracht. Na de laatste opleidingsdag heb je twee weken de tijd om de eindopdracht af te ronden. De opleidingsdagen zijn verspreid over een aantal maanden zodat je genoeg tijd kunt besteden aan de huiswerkopdrachten.

Hieronder vind je een overzicht van de leslocaties en startdata.

Binnenkort verschijnen hier de nieuwe opleidingsdata. Kun je niet wachten, neem dan contact met ons op.

Meer informatie

Wil je de gids ontvangen? 


Om je beter te kunnen helpen bij je studiekeuze kunnen we contact met je opnemen. Door dit formulier te versturen geef je hier toestemming voor. Ook ontvang je onze nieuwsbrief. Je kunt je altijd afmelden wanneer je wilt.

Voorkeurslocatie

Bij AALO geef je jouw voorkeurslocatie op. Soms kan het gebeuren dat  de opleiding op een andere locatie plaatsvindt dan jouw voorkeurslocatie. Mocht dit gebeuren informeren we je hierover. En we proberen de extra reistijd natuurlijk altijd zo kort mogelijk te houden.

Branche-erkende BGN AALO diploma Gewichtsconsulent voor kinderen en ouders

De Kind en Voeding opleiding van AALO is door BGN geaccrediteerd, wat betekent dat je na het slagen voor deze specialisatieopleiding 15 nascholingspunten ontvangt. Ben je in het bezit van een BGN geaccrediteerd diploma, bijvoorbeeld Gewichtsconsulent, dan zijn nascholingspunten noodzakelijk voor je kennisopbouw en het behoud van je gewichtsconsulent licentie.

AALO Kind & Voeding wordt door BGN erkend als specialisatieopleiding. Onder specialisatie wordt verstaan: het uitbreiden van het basispakket van de BGN-gewichtsconsulent met een door de BGN-geaccrediteerde specialisatieopleiding. 

Na het behalen van een specialisatiediploma kan een BGN-gewichtsconsulent, naast de reguliere doelgroep, ook andere doelgroepen begeleiden. Momenteel kent de BGN twee specialisaties, te weten: Kind en Voeding en Sportvoeding. AALO biedt beide specialisatieopleidingen aan.

BGN5

De AALO-opleiding BGN Gewichtsconsulent is erkend door de BGN, de officiële beroepsvereniging voor professionele gewichtsconsulenten.

Toelatingseisen

Je kunt direct starten met de opleiding Kind en Voeding als je het volgende diploma hebt: 

Voldoe jij aan deze eis?

Schrijf je direct in voor deze opleiding

Studiebelasting en examen

Deze specialisatie BGN opleiding sluit je af met een eindopdracht en toets. Tevens ontvang je 15 nascholingspunten van het BGN.

Houd rekening met 6 tot 8 uur studietijd per week.

Wat kost deze opleiding?

Het lesgeld voor de AALO-opleiding Kind en Voeding bedraagt € 720,00 Het examen bedraagt € 79,00 inclusief het nakijken van eindopdrachten.

Vraag een offerte aan

Algemeen JAN 2683

Voordelige pakketten

€ 998,- € 899,- € 99,- voordeel

Het Voedingsdeskundige Totaal Pakket biedt alle informatie, tips en tools om direct als voedingsdeskundige aan de slag te kunnen. Je volgt in korte tijd de volgende twee AALO-opleidingen:

  • Voedingsdeskundige Level 1 
  • Voedingsdeskundige Level 2
Sluiten [x]

AALO Plannings Wizard

Deze opleiding is een voordeelpakket. Je schrijft je in voor meerdere certificaten en profiteert van hoge kortingen. Je kunt direct de startdata vastleggen voor meerdere certificaten met de handige AALO Plannings Wizard.

Startdatum - Voedingsdeskundige Totaal Pakket