Kind & Voeding (BGN)

Vanaf €549

Kind & Voeding (BGN) in het kort:

Opleiding Kind en Voeding: word een professioneel kindergewichtsconsulent

Helaas is het zo, het aantal kinderen met overgewicht neemt nog steeds toe. De vraag naar professionele begeleiding voor kinderen dus ook. ‘Jong geleerd is oud gedaan’ is een gezegde dat hierbij goed opgaat. Als kinderen op jongere leeftijd al leren wat gezonde voeding is en hoe je dit toepast in het dagelijks leven, zullen zij hier hun hele leven profijt van hebben. Wil jij inspelen op deze groeiende vraag en kinderen helpen hun ideale gewicht te behalen? Kies dan voor de opleiding Kind en Voeding en word een professioneel kindergewichtsconsulent!

Met deze opleiding verbreed je je werkveld. Een regulier gewichtsconsulent mag namelijk na het afronden van zijn of haar opleiding geen kinderen begeleiden. Na het afronden van de opleiding Kind en Voeding ben je hiertoe wel bevoegd.

Bekijk deze video en ontdek alles over het studeren bij AALO.

Inhoud van de opleiding Kind en Voeding

Tijdens de Kind en Voeding opleiding leer je meer over voeding voor kinderen en komt alles wat je moet weten om kinderen professioneel te begeleiden aan bod. Natuurlijk zijn kinderen niet altijd zelf verantwoordelijk voor hun voeding; ouders spelen hier ook een grote rol in. Daarom is kennis over opvoeden en coachen een belangrijk onderdeel van deze opleiding.

Na de opleiding Voeding voor kinderen heb jij de volgende kennis en vaardigheden in huis:

  • Je hebt kennis over de voeding, groei en ontwikkeling van het gezonde kind.
  • Je kan een kind op de juiste manier meten en wegen.
  • Je kan de voedingsbehoefte van kinderen berekenen.
  • Je hebt kennis over de verschillende producten en voedingsmiddelen die onder kinderen erg populair zijn. 
  • Je kan verantwoorde voedingsadviezen geven aan gezonde kinderen in de verschillende leeftijdsgroepen.
  • Je kan kinderen en hun ouders coachen naar een gezond leefpatroon. 
  • Je kent de aandachtspunten als het om communiceren met kinderen gaat.

Tijdens de opleiding Voeding voor kinderen worden veel praktijkvoorbeelden gebruikt. Je gaat zelf ook direct aan de slag met het begeleiden van een kind. Zo kun je de theorie meteen in praktijk toepassen en heb je direct profijt van de opleiding.

Vooropleiding

Om toegelaten te worden tot de opleiding Kind en Voeding, moet je in bezit zijn van minimaal certificaat AALO voedingsdeskundige Level 1, maar bij voorkeur het diploma BGN gewichtsconsulent of soortgelijk.

BGN

De Kind en Voeding opleiding van AALO is door BGN geaccrediteerd, wat betekent dat je na het slagen voor deze specialisatieopleiding 15 nascholingspunten ontvangt. Ben je in het bezit van een BGN geaccrediteerd diploma, bijvoorbeeld Gewichtsconsulent, dan zijn nascholingspunten noodzakelijk voor je kennisopbouw en het behoud van je gewichtsconsulent licentie.

AALO Kind & Voeding wordt door BGN erkend als specialisatieopleiding. Onder specialisatie wordt verstaan: het uitbreiden van het basispakket van de BGN-gewichtsconsulent met een door de BGN-geaccrediteerde specialisatieopleiding. 

Na het behalen van een specialisatiediploma kan een BGN-gewichtsconsulent, naast de reguliere doelgroep, ook andere doelgroepen begeleiden. Momenteel kent de BGN twee specialisaties, te weten: Kind en Voeding en Sportvoeding. AALO biedt beide specialisatieopleidingen aan.

Tijden, locaties en data

De opleiding Kind en Voeding bestaat uit 6 opleidingsdagen, huiswerkopdrachten met begeleiding en een eindopdracht. De opleidingsdagen worden gepland op zaterdag of zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Na de laatste opleidingsdag heb je twee weken de tijd om de eindopdracht af te ronden. De opleidingsdagen zijn verspreid over een aantal maanden zodat je genoeg tijd kunt besteden aan de huiswerkopdrachten.

Nieuwegein (Utrecht)
Kind & Voeding (BGN) Lestijden
Opleidingsdag 1 vr 27-03-2020 10:00 - 17:00 uur
Opleidingsdag 2 vr 17-04-2020 10:00 - 17:00 uur
Opleidingsdag 3 vr 08-05-2020 10:00 - 17:00 uur
Opleidingsdag 4 vr 05-06-2020 10:00 - 17:00 uur
Opleidingsdag 5 vr 19-06-2020 10:00 - 17:00 uur
Examendag vr 03-07-2020 10:00 - 17:00 uur

Voorkeurslocatie

AALO is een landelijke organisatie. Opleidingen worden binnen één of meerdere Regio’s aangeboden. Kies een Regio die het best bij je past en schrijft je in voor jouw voorkeurslocatie binnen deze regio. Binnen de regio probeert AALO altijd zoveel mogelijk rekening te houden met de door jou opgegeven voorkeurslocatie. De voorkeurslocatie met de meeste inschrijvingen gaat door. Houd daarom rekening dat de opleiding op een andere locatie plaats zou kunnen vinden dan jouw voorkeurslocatie. Uiteraard proberen we de extra reistijd altijd zo kort mogelijk te houden.

Uiterlijk 14 dagen voordat je opleiding van start gaat ontvang je een e-mail met daarin de definitieve locatiegegevens en tijden. Je kunt de informatie ook vinden in je digitale leeromgeving.

Studiebelasting, examen en stage

Deze specialisatie BGN opleiding sluit je af met een eindopdracht en toets. Tevens ontvang je 15 nascholingspunten van het BGN.

Branche-erkende BGN AALO diploma Gewichtsconsulent voor kinderen en ouders

BGN2

Wanneer je de eindopdracht en toets met een voldoende afsluit, ontvang je het branche-erkende BGN AALO diploma Gewichtsconsulent voor kinderen en ouders.

Het lesgeld voor de AALO-opleiding Kind en Voeding bedraagt € 549,00 Het examen bedraagt € 149,00 inclusief het nakijken van eindopdrachten.