Kinderyoga (Level 1)

Kinderyoga (Level 1) in het kort:

  • Doel: leer leuk, veilig en leerzaam kinderyoga geven
  • Locatie: Hilversum
  • Eerst mogelijke startdatum: 12-01-2018
  • Duur: 6 opleidingsdagen en 1 examendag
  • Lesgeld: € 599,00 inclusief studiemateriaal
Schrijf je nu direct in
Kinderyoga Instructeur (level 1)

Kinderyoga 

Wil je weten wat yoga voor kinderen kan betekenen? De AALO-opleiding Kinderyoga leert je niet alleen hoe kinderen zich door yoga beter kunnen concentreren, maar ook welke yogahoudingen geschikt zijn voor kinderen en welke ademhalingsoefeningen je met kinderen kunt toepassen zodat ze rust kunnen vinden in hun soms nu al drukke leven met school en clubs. Hoe leer je kinderen om te gaan met de druk van presteren? Yoga brengt kinderen dichter bij zichzelf en van daaruit leren ze de juiste beslissingen te nemen. Tijdens de opleiding Kinderyoga Instructeur krijg je tools aangereikt die ervoor zorgen dat jij leerzame en leuke kinderyogalessen kunt maken.

Bekijk deze video en ontdek alles over het studeren bij AALO.


Inhoud van AALO Kinderyoga (Level 1)

De opleiding Kinderyoga Docent van AALO (Level 1) is een opleiding waarin je leert hoe je yoga geeft aan kinderen, in de leeftijd van 2-11 jaar. Deze opleiding Kinderyoga Docent is bedoeld voor bijvoorbeeld yogadocenten of groepsfitnessinstructeurs met yogaervaring die  willen leren lesgeven aan kinderen. Ook is de opleiding Kinderyoga leuk voor basisschoolleerkrachten en kinderdagverblijf-/peuterspeelzaalmedewerkers die affiniteit hebben met yoga of meditatie.

Ervaring met kinderen en/of ervaring met yoga wordt sterk aangeraden voor het volgen van de Kinderyoga-opleiding.

Een aantal onderwerpen die tijdens deze opleiding Kinderyoga Docent (Level 1) aan bod komen, zijn:

  • Yogafilosofie
  • Ontwikkelingsfases van kinderen 2-11 jaar
  • Basis yogahoudingen geschikt voor kinderen
  • Ademhalingstechnieken, ontspanning en meditatie
  • Affirmaties

Tijden, locaties en data

De AALO Kinderyoga-opleiding Level 1 bestaat uit zes opleidingsdagen en een examendag.

Voorkeurslocatie
Je schrijft je in op jouw voorkeurslocatie. AALO probeert altijd zoveel mogelijk rekening te houden met jouw opgegeven voorkeurslocatie. Houd er echter rekening mee dat de opleiding op een andere locatie plaats zou kunnen vinden. Uiteraard proberen we de extra reistijd altijd zo kort mogelijk te houden.

In de week voordat je opleiding van start gaat ontvang je een e-mail met daarin de definitieve locatiegegevens en tijden. 

Hieronder vind je een overzicht van leslocaties en startdata van de Kinderyoga-opleiding Level 1. 

Amersfoort, Hilversum, Nieuwegein, Nieuwegein (Utrecht), Utrecht, Woerden
Kinderyoga (Level 1) Lestijden
Opleidingsdag 1 vr 12-01-2018 10:00 - 16:30 uur
Opleidingsdag 2 vr 26-01-2018 10:00 - 16:30 uur
Opleidingsdag 3 vr 09-02-2018 10:00 - 16:30 uur
Opleidingsdag 4 vr 23-02-2018 10:00 - 16:30 uur
Opleidingsdag 5 vr 02-03-2018 10:00 - 16:30 uur
Opleidingsdag 6 zo 11-03-2018 10:00 - 16:30 uur
Examendag za 17-03-2018 10:00 - 16:30 uur


Examen en stage

Tijdens de AALO Kinderyoga-opleiding maak je verschillende huiswerkopdrachten. Om de opleiding Kinderyoga Docent af te sluiten, maak je een portfolio en leg je een praktijkexamen af. Het examen voor je Kinderyoga-opleiding wordt afgenomen door een officiële AALO-examinator.


Branche-erkend diploma

Na het succesvol afronden van de AALO Kinderyoga-opleiding (Level 1) ontvang je een branche-erkend diploma. Met dit diploma op zak kun je direct aan de slag.


Kosten

Het lesgeld voor de AALO Kinderyoga-opleiding (Level 1) bedraagt € 599,00. Dit is inclusief het AALO-studiemateriaal en een gratis exemplaar van het boek over mindfulness en kinderen, "Stilzitten als een kikker" ter waarde van € 25,00. Het examengeld voor de opleiding Kinderyoga bedraagt € 129,00.


Members krijgen meer – Word lid van de AALO Club

Als AALO student volg je niet alleen uitstekend onderwijs, maar kun je ook profiteren van nog meer voordelen.

Bij de AALO Club kun je Silver, Gold of Premium Member worden. Alle pakketten bieden extra oplopende voordelen. Het Premium pakket is het meest uitgebreide pakket.
Bekijk de Memberships van AALO Club en kijk o.a. hoeveel korting jij op hippe sportoutfits krijgt, naar welke workshops jij gratis toe kunt en welke extra’s ZZP-ers ook nog kunnen krijgen. Je kunt meteen lid worden van de AALO Club als je je inschrijft voor een opleiding.

Lees alles over de AALO Club voordelen.


Doorstuderen?

Heb je de AALO Kinderyoga-opleiding (Level 1) afgerond en wil je je verder ontwikkelen? Bekijk de andere opleidingen en workshops van de AALO Yoga Academie.


Studeren bij AALO

Bekijk deze video en ontdek alles over het studeren bij AALO.


Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Voor Kinderyoga (Level 1) kun je voor het fiscale jaar 2017 bijvoorbeeld € 248,56 terugvragen van de belasting!*

* Dit rekenvoorbeeld geldt als indicatie bij ineens betaling van de opleiding met de hoogste belastingschaal van 52% en is alleen van toepassing als de opleiding aansluit bij je beroep of toekomstige beroep. Bekijk voor meer informatie de AALO Belastingtool.

Schrijf je direct in...

of vraag meer informatie aan! Klik hier.