Workshop Qigong

Workshop Qigong in het kort:

Schrijf je nu direct in
qigong yoga workshop

Workshop – Qigong 

De workshop Qigong is een praktische kennismakingsworkshop van 2,5 uur. Je krijgt een korte uitleg over wat Qigong is en over de energiebanen die hierbij aangesproken worden. Daarna ga je Qigong ervaren in je eigen lichaam en krijg je tevens een korte sequence aangereikt die je thuis kunt oefenen om je levensenergie beter te laten stromen. De kennismakingsworkshop is voor iedereen geschikt.

Qigong betekent het beheersen van en werken met levensenergie. Qigong is een onderdeel van de Chinese leer, die mensen aanleert om de lichamelijke en geestelijke gezondheid te behouden en te verbeteren. Deze bewegingsleer heeft een positief effect op je gezondheid. Het doel van Qigong is om de energie in het lichaam in beweging te zetten.

Qigong-oefeningen zijn meestal op zichzelf staande oefeningen waarbij je de lichaamsdelen volgens een voorgeschreven patroon beweegt (vaak gesynchroniseerd met de ademhaling) en deze bewegingen een paar keer herhaalt, voordat je naar een volgende beweging overstapt. Een Qigong-oefening kan ook statisch zijn, waarbij een staande of zittende houding langere tijd wordt aangehouden. Qigong is geen yoga (al wordt het wel eens Chinese yoga genoemd), maar is voor yogadocenten goed toepasbaar in een yogales.


Inhoud van de workshop Qigong:  

  • Globale uitleg over Qigong en de energiebanen
  • Qigong sequence zelf ervaren
  • Korte reeks oefeningen voor thuis

Bekijk deze video en ontdek alles over het studeren bij AALO.


Tijden, locaties, data en prijs

De workshop Qigong bestaat uit 1 dagdeel.

Voorkeurslocatie
Je schrijft je in op jouw voorkeurslocatie. AALO probeert altijd zoveel mogelijk rekening te houden met jouw opgegeven voorkeurslocatie. Houd er echter rekening mee dat de opleiding op een andere locatie plaats zou kunnen vinden. Uiteraard proberen we de extra reistijd altijd zo kort mogelijk te houden.

In de week voordat je opleiding van start gaat ontvang je een e-mail met daarin de definitieve locatiegegevens en tijden. 

Hieronder vind je een overzicht van de leslocaties en startdata van de workshop Qigong. De workshop is op 30 augustus van 10:30 - 13:00.

Culemborg (utrecht)
Workshop Qigong Lestijden
Opleidingsdag 1 vr 30-08-2019 10:30 - 13:00 uur

De prijs van deze workshop Qigong bedraagt € 39,00.


Voorwaarde om deel te nemen

De Qigong workshop is geschikt voor iedereen die kennis wil maken met deze eeuwenoude bewegingsleer die levensenergie laat stromen. Deze workshop is niet bedoeld om te leren lesgeven in Qigong, maar voor yogadocenten wel interessant ter kennismaking. Tevens is deze workshop een mooie voorbereiding op de opleiding Yin 3 – Vijf Elementen en Qigong.


Studeren bij AALO

Bekijk deze video en ontdek alles over het studeren bij AALO.

Schrijf je direct in...

of vraag meer informatie aan! Klik hier.