Yang Yoga 4 - Ashtanga

Yang Yoga 4 - Ashtanga in het kort:

Schrijf je nu direct in
banner ASHTANGA

Yang Yoga 4 – Ashtanga

In de opleiding Yang Yoga 4 – Ashtanga ligt de focus op het verdiepen van je eigen (Ashtanga) practice, waarbij je toewerkt naar de Primary Series. Deze vaste serie, bestaande uit 72 dynamische en krachtige asana’s, voer je uit op het ritme van de adem. Je wordt hierbij persoonlijk begeleid tot waar jouw kunnen op dat moment reikt. Stap voor stap zal je je verder ontwikkelen door ervaring op te doen in je eigen lichaam. We verwachten dan ook dat je een stabiele eigen practice opbouwt en onderhoudt door zelf thuis Ashtanga te doen en lessen hierin te volgen. Zoals Sri. K. Pattabhi Jois, grondlegger van de Ashtanga yoga zei: ‘Het is ‘99% oefenen en 1% theorie’.

Bekijk deze video en ontdek alles over het studeren bij AALO.


Inhoud van de AALO-opleiding Yang Yoga 4 – Ashtanga

Deze opleiding richt zich op het zelf ervaren van Ashtanga, het verbeteren van je eigen vaardigheid en het geven en ontvangen van fysieke begeleiding. Uiteraard zal dit ook effect hebben op jouw (eventuele) lesgeef skills.

Elke lesdag beginnen we met een uitgebreide yogales in de vorm van een Mysore practice, waarbij je kunt werken aan je eigen vaardigheid. Daarnaast ga je in vervolg op Yang Yoga 3 verder aan de slag met fysiek begeleiden. Per houding ga je hiermee oefenen, waardoor je uiteindelijk een groot aantal houdingen in de Primary Series kunt begeleiden. Ook zal er in deze opleiding veel aandacht besteed worden aan anatomie. Je krijgt uitleg over algemene anatomie (anatomische termen, skelet en gewrichten) en we gaan vooral dieper in op het spierstelsel en het gebruik hiervan tijdens Ashtanga.

Onderwerpen die tijdens deze opleiding aan bod komen, zijn:

  • Mysore practice (Primary Series)
  • Eigen vaardigheid
  • Fysieke begeleiding
  • Anatomie
  • Yoga filosofie

Tijdens de opleiding krijg je toegang tot de digitale leeromgeving met ondersteunend materiaal. We nodigen je uit om dagelijks met de verschillende oefeningen aan de slag te gaan en te reflecteren op je ervaringen.


Tijden, locaties en data

De opleiding Yang Yoga 4 - Ashtanga bestaat uit 7 opleidingsdagen en wordt afgesloten met een reflectieverslag.

Voorkeurslocatie
AALO is een landelijke organisatie. Opleidingen worden binnen één of meerdere Regio’s aangeboden. Kies een Regio die het best bij je past en schrijft je in voor jouw voorkeurslocatie binnen deze regio. Binnen de regio probeert AALO altijd zoveel mogelijk rekening te houden met de door jou opgegeven voorkeurslocatie. De voorkeurslocatie met de meeste inschrijvingen gaat door. Houd daarom rekening dat de opleiding op een andere locatie plaats zou kunnen vinden dan jouw voorkeurslocatie. Uiteraard proberen we de extra reistijd altijd zo kort mogelijk te houden.

Uiterlijk 14 dagen voordat je opleiding van start gaat ontvang je een e-mail met daarin de definitieve locatiegegevens en tijden. Je kunt de informatie ook vinden in je digitale leeromgeving.

Hieronder vind je een overzicht van de leslocaties en de startdata van deze Yoga-opleiding.

Bel voor meer informatie over de eerstvolgende startdatum naar 088 - 1630 010.

Hilversum
Yang Yoga 4 - Ashtanga Lestijden
Opleidingsdag 1 vr 25-10-2019 11:00 - 17:30 uur
Opleidingsdag 2 za 09-11-2019 11:00 - 17:30 uur
Opleidingsdag 3 vr 22-11-2019 11:00 - 17:30 uur
Opleidingsdag 4 za 23-11-2019 11:00 - 17:30 uur
Opleidingsdag 5 za 30-11-2019 11:00 - 17:30 uur
Opleidingsdag 6 vr 13-12-2019 11:00 - 17:30 uur
Opleidingsdag 7 vr 20-12-2019 11:00 - 17:30 uur

Wil je kennismaken met AALO Yoga Academie? Dit is je kans. Kom naar onze gratis en vrijblijvende klassikale Yin/Yang proefles. Onze ervaren yoga docent beantwoordt al je vragen en laat je zien wat het is om een opleiding bij AALO te volgen. Klik hier om je in te inschrijven.


Examen en stage

Aan het einde van de opleiding Yang Yoga 4 - Ashtanga krijg je advies van de AALO-trainer over jouw eigen vaardigheid. Ook maak je een procesbeschrijving van je eigen practice.


Doorstuderen?

RYT 200 logo

Als je de opleiding succesvol hebt afgerond ontvang je een 50-uurs certificaat. Heb je de Yang Yoga 4 – Ashtanga afgerond en wil je je verder ontwikkelen op het gebied van yogaoefeningen en yogalessen? Andere yoga-opleidingen binnen de AALO Yoga Academie en de AALO Pilates Academie bevatten de perfecte vervolgopleidingen.

Deze opleiding is onderdeel van het 200 uurs Yang opleidingstraject (RYT – 200). Na het afronden van een van deze trajecten kun je je registreren bij Yoga Alliance (YA) en krijg je een internationale erkenning als RYT-200 Yoga docent. Bekijk meer informatie omtrent  de Yoga Alliance-registratie (YAR).

yoga alliance


Kosten

Het lesgeld voor de opleiding Yang Yoga 4 – Ashtanga € 658,00. Dit is inclusief het AALO-studiemateriaal.

Deze opleiding heeft geen praktijkexamen. Wel wordt er € 59 examengeld gerekend voor een theorie-examen, het bespreken van jouw eigen practice en het nakijken van een portfolio/zelfreflectie.

Yin Yoga Teacher Training (RYT-200) € 2.543,00 € 1.999,00 € 544,00 voordeel
Sluiten [x]

AALO Plannings Wizard

Deze opleiding is een voordeelpakket. Je schrijft je in voor meerdere certificaten en profiteert van hoge kortingen. Je kunt direct de startdata vastleggen voor meerdere certificaten met de handige AALO Plannings Wizard.

Startdatum - Yin Yoga Teacher Training (RYT-200)
Yang Yoga Teacher Training (RYT-200) € 2.543,00 € 1.999,00 € 544,00 voordeel
Sluiten [x]

AALO Plannings Wizard

Deze opleiding is een voordeelpakket. Je schrijft je in voor meerdere certificaten en profiteert van hoge kortingen. Je kunt direct de startdata vastleggen voor meerdere certificaten met de handige AALO Plannings Wizard.

Startdatum - Yang Yoga Teacher Training (RYT-200)
Yin/Yang Yoga Teacher Training (RYT-200) € 2.325,00 € 1.999,00 € 326,00 voordeel

Het 200 uurs (RYT-200) traject leidt je op tot een internationaal erkende RYT-200 Yoga - docent. Je volgt het 200 uurs traject bestaande uit de volgende AALO Yoga-opleidingen:

  • Power Yoga (Yang) Level 1
  • Power Yoga (Yang) Level 2
  • Yin Yoga (Level 1)
  • Yin Yoga (Level 2)
  • Extra RYT - 200 opleidings- en examendag (Examenpakket)
Sluiten [x]

AALO Plannings Wizard

Deze opleiding is een voordeelpakket. Je schrijft je in voor meerdere certificaten en profiteert van hoge kortingen. Je kunt direct de startdata vastleggen voor meerdere certificaten met de handige AALO Plannings Wizard.

Startdatum - Yin/Yang Yoga Teacher Training (RYT-200)


Studeren bij AALO

Bekijk deze video en ontdek alles over het studeren bij AALO.


Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Voor Yang Yoga 4 - Ashtanga kun je voor het fiscale jaar 2019 bijvoorbeeld € 212,16 terugvragen van de belasting!*

* Dit rekenvoorbeeld geldt als indicatie bij ineens betaling van de opleiding met de hoogste belastingschaal van 52% en is alleen van toepassing als de opleiding aansluit bij je beroep of toekomstige beroep. Bekijk voor meer informatie de AALO Belastingtool.

Schrijf je direct in...

of vraag meer informatie aan! Klik hier.