Yang Yoga 4

Vanaf €733

Yang Yoga 4 in het kort:

Yang Yoga 4

In de opleiding Yang Yoga 4 ligt de focus op het verdiepen van je eigen (Ashtanga) practice, waarbij je toewerkt naar de Primary Series. Deze vaste serie, bestaande uit 72 dynamische en krachtige asana’s, voer je uit op het ritme van de adem. Je wordt hierbij persoonlijk begeleid tot waar jouw kunnen op dat moment reikt. Stap voor stap zal je je verder ontwikkelen door ervaring op te doen in je eigen lichaam. We verwachten dan ook dat je een stabiele eigen practice opbouwt en onderhoudt door zelf thuis Ashtanga te doen en lessen hierin te volgen. Zoals Sri. K. Pattabhi Jois, grondlegger van de Ashtanga yoga zei: ‘Het is ‘99% oefenen en 1% theorie’.

zwart blok inleiding12

"When one teaches, two learn"

Studieprogramma

Thema's

 • De zes series van Ashtanga            (Primary Series)
 • Eigen techniek oefenen in Mysore-stijl
 • Lesgeven en begeleiden Mysore-stijl
 • Anatomie
 • Spieren die gebruikt worden bij Ashtanga
 • Yogafilosofie

Mysore-practice

Elke lesdag beginnen we met een uitgebreide yogales in de vorm van een Mysore practice. De klas volgt niet de docent, maar werkt los van elkaar aan de eigen vaardigheden uit de Primary Series. Je doet in eigen tempo oefeningen die afgestemd zijn op jouw vermogen en ervaring.

Les van de beste docenten

Onze opleidingen zijn van de hoogste kwaliteit en worden ontwikkeld door specialisten uit het vakgebied met jaren (buitenland)ervaring. Je krijgt les van de beste Master Trainers, met enorme passie voor het vak die veel praktijkervaring meenemen tijdens het geven van de lessen.

Studieadviseur Luuk

"Heb je vragen? Ik en de andere AALO-studieadviseurs staan voor je klaar!"

Klik hier

Tijden, locaties en data

De opleiding Yang Yoga 4 bestaat uit 7 opleidingsdagen en wordt afgesloten met een reflectieverslag.

Hieronder vind je een overzicht van de leslocaties en de startdata van deze Yoga-opleiding.

Startdatum: Maandag 10 januari
Aalsmeer
Yang Yoga 4 Lestijden
Opleidingsdag 1 ma 10-01-2022 09:30 - 16:00 uur
Opleidingsdag 2 ma 17-01-2022 09:30 - 16:00 uur
Opleidingsdag 3 ma 24-01-2022 09:30 - 16:00 uur
Opleidingsdag 4 ma 31-01-2022 09:30 - 16:00 uur
Opleidingsdag 5 ma 07-02-2022 09:30 - 16:00 uur
Opleidingsdag 6 ma 14-02-2022 09:30 - 16:00 uur
Opleidingsdag 7 ma 21-02-2022 09:30 - 16:00 uur

Meer informatie

Wil je de gids ontvangen? 


Om je beter te kunnen helpen bij je studiekeuze kunnen we contact met je opnemen. Door dit formulier te versturen geef je hier toestemming voor. Ook ontvang je onze nieuwsbrief. Je kunt je altijd afmelden wanneer je wilt.

Voorkeurslocatie

Bij AALO geef je jouw voorkeurslocatie op. Soms kan het gebeuren dat  de opleiding op een andere locatie plaatsvindt dan jouw voorkeurslocatie. Mocht dit gebeuren informeren we je hierover. En we proberen de extra reistijd natuurlijk altijd zo kort mogelijk te houden.

Studiebelasting

Tijdens de Yang Yoga-opleiding maak je verschillende huiswerkopdrachten en verdiep je je eigen yoga practice.

Examen

Om de opleiding Yang Yoga 4 af te sluiten, maak je een reflectieverslag.

Erkend diploma

Deze opleiding is onderdeel van het 200 uurs Yang opleidingstraject (RYT – 200). Na het afronden van een van deze trajecten kun je je registreren bij Yoga Alliance (YA) en krijg je een internationale erkenning als RYT-200 Yoga docent. Bekijk meer informatie omtrent  de Yoga Alliance-registratie (YAR).

yoga alliance 1

AALO Yoga Academie is internationaal erkend door de Yoga Alliance. Kies je voor een yoga opleiding bij AALO? Dan ben je verzekerd van uitstekende kwaliteit.

Wat kost deze opleiding?

Het lesgeld voor de opleiding Yang Yoga 4 is € 733,00. Dit is inclusief het AALO-studiemateriaal.

Deze opleiding heeft geen praktijkexamen. Wel wordt er € 59 examengeld gerekend voor een theorie-examen, het bespreken van jouw eigen practice en het nakijken van een portfolio/zelfreflectie.

Je kunt deze opleiding ook volgen als onderdeel van het Yang Yoga Teacher Training pakket.

Vraag een offerte aan

Doorstuderen na deze opleiding

Doorstuderen Yoga6Als je de opleiding succesvol hebt afgerond ontvang je een 50-uurs certificaat. Heb je de Yang Yoga 4 afgerond en wil je je verder ontwikkelen op het gebied van yogaoefeningen en yogalessen? Andere yoga-opleidingen binnen de AALO Yoga Academie en de AALO Pilates Academie bevatten de perfecte vervolgopleidingen.

Voordelige pakketten

€ 2.816,- € 2.305,- € 511,- voordeel

Dit 200 uurs (RYT-200) traject leidt je op tot een internationaal erkende RYT-200 Yin Yoga - docent. Je volgt het 200 uurs traject bestaande uit de volgende AALO Yoga-opleidingen:

 • Yin Yoga 1 - Fysieke Lichaam
 • Yin Yoga 2 - Subtiele Lichaam
 • Yin Yoga 3 - Meridianen en Qigong
 • Yin Yoga - Mindfulness en Meditatie
 • Afrondingspakket
Sluiten [x]

AALO Plannings Wizard

Deze opleiding is een voordeelpakket. Je schrijft je in voor meerdere certificaten en profiteert van hoge kortingen. Je kunt direct de startdata vastleggen voor meerdere certificaten met de handige AALO Plannings Wizard.

Startdatum - Yin Yoga Teacher Training (RYT-200)
€ 2.816,- € 2.305,- € 511,- voordeel

Dit 200 uurs (RYT-200) traject leidt je op tot een internationaal erkende RYT-200 Yang Yoga - docent. Je volgt het 200 uurs traject bestaande uit de volgende AALO Yoga-opleidingen:

 • Yang Yoga 1 - Poweryoga
 • Yang Yoga 2 - Vinyasa
 • Yang Yoga 3 - Fysieke Begeleiding
 • Yang Yoga 4
 • Afrondingspakket
Sluiten [x]

AALO Plannings Wizard

Deze opleiding is een voordeelpakket. Je schrijft je in voor meerdere certificaten en profiteert van hoge kortingen. Je kunt direct de startdata vastleggen voor meerdere certificaten met de handige AALO Plannings Wizard.

Startdatum - Yang Yoga Teacher Training (RYT-200)
€ 2.558,- € 2.093,- € 465,- voordeel

Dit 200 uurs (RYT-200) traject leidt je op tot een internationaal erkende RYT-200 Yin/Yang Yoga - docent. Je volgt het 200 uurs traject bestaande uit de volgende AALO Yoga-opleidingen:

 • Yang Yoga 1 – Power Yoga
 • Yang Yoga 2 – Vinyasa
 • Yin Yoga 1 – Fysieke lichaam
 • Yin Yoga 2 – Subtiele lichaam
 • Afrondingspakket
Sluiten [x]

AALO Plannings Wizard

Deze opleiding is een voordeelpakket. Je schrijft je in voor meerdere certificaten en profiteert van hoge kortingen. Je kunt direct de startdata vastleggen voor meerdere certificaten met de handige AALO Plannings Wizard.

Startdatum - Yin/Yang Yoga Teacher Training (RYT-200)