Yin Yoga

Bij Yin yoga oefeningen blijf je een paar minuten in een bepaalde houding met een bepaald aandachtsgebied. Bij de meeste Yin yoga oefeningen gebruik je je onderrug of de verschillende spiergroepen in de benen, zoals de quadriceps aan de voorkant en de hamstrings aan de achterkant. Doordat je relatief lang in een houding blijft, bereik je niveaus in je lichaam die voorbij de spieren gaan, zoals bindweefsel (ofwel fascie). Yin yoga oefeningen zorgen ervoor dat je ook in de diepere lagen van je lichaam flexibiliteit ontwikkelt, waardoor de 'flow van Chi' wordt bevorderd en eventuele energetische blokkades worden opgeheven.

Tijdens Yin yoga verloopt alles langzaam en rustig. Tevens bevat Yin Yoga elementen van mindfulness en meditatie. Je leert je bewust te zijn van het moment en de tijd te nemen voor je lichaam en je gevoel. Yin yoga is daarom een goede aanvulling op Yang-yogavormen zoals power yoga of asthanga. Yin yoga is ook een goede combinatie met een Yang sport, zoals: fitness, fietsen of hardlopen. Kies voor Yin én Yang, zo bereik je het beste effect. Power yoga en Yin yoga zijn complementair, door beide yogavormen te beoefenen hou je je lichaam en geest in balans.

Yin Yoga houding

Tijdens de Yin yoga opleiding van de Yoga Academie AALO, ontdek en voel je wat Yin yoga is en wat het voor je kan doen. Je leert hoe je Yin yoga lessen geeft, wat de juiste opbouw van yogalessen is, wat de meest voorkomende Yin yogahoudingen zijn en hoe je veilig en verantwoord Yin yoga lessen doet en geeft. Daarnaast gaan we tijdens deze Yin yoga opleiding dieper in op functionele anatomie. Deze anatomische kennis maakt inzichtelijk hoe je je lichaam gebruikt tijdens yoga oefeningen en kun gebruiken in je yogalessen. Je kunt dit naast je yogalessen ook toepassen in andere takken van sport. 

Onderwerpen die tijdens deze opleiding aan bod komen zijn:

  • Wat is Yin yoga?
  • Yin & Yang yogafilosofie
  • Anatomie van fundamentele spieren, botten, gewrichten, ligamenten en bindweefsel
  • Analyse van de verschillen tussen individuele lichamen (skeletale variatie, waarom kan de ene yogabeoefenaar sommige houdingen moeilijk of niet innemen en de andere wel)
  • Kennis van de meest voorkomende Yin yogahoudingen, yoga oefeningen en variaties daarop
  • Functies en effecten van de Yin yogahoudingen
  • Mindfulness en meditatie

Yin yoga vraagt om een open mind en een open hart, zonder oordeel. Stel je open voor alle nieuwe kennis, ervaringen en inzichten die je op doet tijdens deze opleiding. Geniet van de ontdekkingsreis!

Namasté

Yoga Academie AALO 

Meer weten of inschrijven? Klik hier!