Advanced Yoga Teacher Training (300uur)

Deze opleiding is een voordeelpakket. Je schrijft je in voor meerdere certificaten en profiteert van hoge kortingen!

Advanced Yoga Teacher Training (300uur) in het kort:

Schrijf je nu direct in
banner YIN2

Heb jij een 200uurs yoga opleiding afgerond, maar heb je behoefte aan verdere verdieping? Bekijk dan het 300uur advanced programma van AALO Yoga Academie.

Een yoga opleiding van de Yoga Academie wordt alleen gegeven door Yoga Alliance (YA) geaccrediteerde yogadocenten (RYT-200, ERYT-200, RYT-500 en ERYT-500). 


Inhoud van de AALO-opleiding 300uur Advanced Yin/Yang Teacher Training

Het 300 uur Yin/Yang pakket is bedoeld voor studenten die zich na hun 200 uurs opleiding verder willen verdiepen in zowel yin als yang yoga.

Het 300 uur Yin/Yang pakket bestaat uit: 

Yang Yoga 3 - Fysieke Begeleiding

De AALO yoga opleiding Yang Yoga 3 - Fysieke Begeleiding biedt een verdere verdieping in het fysiek begeleiden van de deelnemers in je les. Daar waar we in Yang Yoga 2 aan de slag zijn gegaan met point begeleiding breiden we je toolbox langzaamaan uit door je ook intensere technieken van fysieke begeleiding aan te reiken. Meer informatie.

Yang Yoga 4 – Ashtanga

In de opleiding Yang Yoga 4 - Ashtanga ligt de focus op het verdiepen van je eigen (ashtanga) practice, waarbij je toewerkt naar de Primary Series. Deze vaste serie, bestaande uit 72 dynamische en krachtige asana’s, voer je uit op het ritme van de adem. Je wordt hierbij persoonlijk begeleid tot waar jouw kunnen op dat moment reikt. Stap voor stap zal je je verder ontwikkelen door ervaring op te doen in je eigen lichaam. We verwachten dan ook dat je een stabiele eigen practice opbouwt en onderhoudt door zelf thuis ashtanga te doen en lessen hierin te volgen. Zoals Sri. K. Pattabhi Jois, grondlegger van de ashtanga yoga zei: ‘Het is ‘99% oefenen en 1% theorie’. Deze opleiding richt zich dus op het zelf ervaren van ashtanga, het verbeteren van je eigen vaardigheid en het geven en ontvangen van fysieke begeleiding. Uiteraard zal dit ook effect hebben op jouw (eventuele) lesgeef skills. Meer informatie.

Yin yoga level 3 – Meridianen en Qigong

Als verdieping op de opleidingen Yin Yoga Level 1 en 2 volg je level 3. Yin Yoga Level 3 geeft met name een verdieping in het subtiele lichaam. Je krijgt en verdieping aangereikt in de meridianen en leert specifieke meditatietechnieken als meridian nidra en micro cosmic orbit (kleine hemelse kringloop). Ook ga je uitgebreid aan de slag met de vijfelementenleer. Allereerst om deze toe te leren passen je dagelijkse leven, maar daarnaast ook om deze te verwerken in je Yin yogalessen. Deze opleiding verschaft je veel input om creatieve en thematische sequences te maken op basis van de meridianen en de vijfelementenleer. 

Daarnaast krijg je in deze opleiding yang flows van Paul Grilley aangeboden en ga je  uitvoerig aan de slag met Qigong. Je zult zelf ervaren hoe je door middel van Qigong je levensenergie kunt laten stromen. Je wordt niet opgeleid om een volledige Qigong les te kunnen geven, maar leert wel hoe je Qigong-oefeningen kan integreren in je Yin yoga lessen. Meer informatie.

Mindfulness en Meditatie

In deze 7-daagse opleiding krijg je heldere, bruikbare tools aangereikt om mindfulness, ademhaling (pranayama) en ontspanningstechnieken toe te passen in je dagelijks leven. We gebruiken westerse en oosterse technieken om je steeds meer bewust te laten worden van jouw binnenwereld. Je maakt connectie met je lichaam door te luisteren naar de signalen die het jou geeft en leert je aandacht terug te brengen bij jezelf, in het moment. Met minder gepieker, minder spanning en zo ook meer rust tot gevolg. 

We verwachten dat je thuis aan de slag gaat met het in de praktijk brengen van de verschillende (meditatie) oefeningen. Deze opleiding is volledig gericht op het zelf ervaren van mindfulness en ademhalings- en ontspanningstechnieken en is niet bedoeld om daar les in te geven. Uiteraard zal deze vorm van persoonlijke ontwikkeling wel effect hebben op jouw (eventuele) lesgeef kwaliteiten en je op vele vlakken inspireren. Meer informatie.

Chakra systeem

Deze 7-daagse opleiding richt zich geheel op het chakra systeem, waarbij je praktische tools aangereikt krijgt om in je dagelijks leven aan de slag te gaan met deze eeuwenoude energieleer. Elke opleidingsdag staat in het teken van een chakra en behandelt alle aspecten zowel op theoretisch als persoonlijk vlak. Je gaat op fysiek en mentaal niveau met elk chakra aan de slag, waardoor je de kennis op diep niveau in je op kan nemen. Deze opleiding heeft een zeer dynamische en interactieve insteek. 

De focus in deze opleiding ligt voornamelijk op het zelf ervaren van de chakra’s en is niet bedoeld om daar les in te geven. Uiteraard zal deze vorm van persoonlijke ontwikkeling wel effect hebben op jouw (eventuele) lesgeef kwaliteiten en je op vele vlakken inspireren. Meer informatie.

Kinderyoga

De opleiding Kinderyoga is een opleiding van 6 dagen waarin je leert hoe je yoga geeft aan kinderen, in de leeftijd van 2-11 jaar. Yoga helpt kinderen zich beter te concentreren en om te gaan met prestatiedruk. Het brengt kinderen dichter bij zichzelf en van daaruit leren ze de juiste beslissingen te nemen. Tijdens de opleiding Kinderyoga krijg je tools aangereikt die ervoor zorgen dat jij leerzame en leuke kinderyogalessen kunt maken. Je leert welke yogahoudingen geschikt zijn voor kinderen en welke ademhalingsoefeningen je met kinderen kunt toepassen zodat ze rust kunnen vinden in hun soms nu al drukke leven met school en clubs. 

Door aan de slag te gaan met kinderyoga zal je creativiteit, speelsheid en het innerlijk kind in jou erg getriggerd worden. Je leert out of the box denken als het gaat om het maken van yogalessen. Ook als je niet aan kinderen wilt lesgeven is dus absoluut een mooie verdieping gezien de creatieve beandering van yoga. Meer informatie.

Circle Flow

In de interactieve workshop Circle Flow leer je gebruik maken van alle hoeken van de yogamat, in een rondgaande flow. Ook leer je hoe jij deze flow op jouw deelnemers kunt overbrengen. Meer informatie.

Afrondingspakket

De laatste stap in het 300-uurs Yin/Yang traject is het afrondingspakket. Dit pakket bestaat uit twee dagen. De eerste dag is de examendag, waarop je een theorie-examen doet en een examen in eigen vaardigheid. Op de tweede dag wordt informatie gegeven over de onderwerpen business en ethiek. Dit 300 uurs traject wordt vervolgens afgesloten met een mooie ceremonie, waarbij de diploma’s op gepaste wijze uitgereikt worden.


Tijden, locaties en data

De 300 uur Advanced Yin/Yang Teacher Training bestaat uit 45 opleidingsdagen inclusief de examendagen.

Uiterlijk 14 dagen voordat je opleiding van start gaat ontvang je een e-mail met daarin de definitieve locatiegegevens en tijden. Je kunt de informatie ook vinden in je digitale leeromgeving.

De eerste opleiding in dit pakket is Yang Yoga 3 - Fysieke begeleiding. Je vindt hieronder de eerstvolgende startdata voor Yang Yoga 3 - Fysieke begeleiding.

Woerden (utrecht)
Yang Yoga 3 - Fysieke begeleiding Lestijden
Opleidingsdag 1 za 12-10-2019 10:30 - 17:00 uur
Opleidingsdag 2 zo 13-10-2019 10:30 - 17:00 uur
Opleidingsdag 3 za 26-10-2019 10:30 - 17:00 uur
Opleidingsdag 4 zo 10-11-2019 10:30 - 17:00 uur
Opleidingsdag 5 za 23-11-2019 10:30 - 17:00 uur
Opleidingsdag 6 za 07-12-2019 10:30 - 17:00 uur
Opleidingsdag 7 za 14-12-2019 10:30 - 17:00 uur


Examen en stage

Tijdens de 300uurs Yin/Yang Yoga Teacher Training maak je verschillende huiswerkopdrachten en verdiep je je eigen yoga practice. Om deze 300uurs Yin/Yang Yoga-opleiding af te sluiten, maak je verschillende portfolio’s en leg je praktijk- en theorie-examens af. Deze examens worden afgenomen door een officiële AALO-examinator.


Doorstuderen?

Heb je de 300 uur Advanced Yin/Yang Teacher Training afgerond en wil je je verder ontwikkelen op het gebied van yogaoefeningen en yogalessen? De yoga-workshops binnen de AALO Yoga Academie zijn een uitstekende toevoeging op dit pakket.


Kosten

Het lesgeld voor de 300 uur Advanced Yin/Yang Teacher Training bedraagt € 3.499,00. Dit is inclusief het AALO-studiemateriaal. Het examengeld bedraagt € 499.

Yin Yoga Teacher Training (RYT-200) € 2.543,00 € 1.999,00 € 544,00 voordeel
Sluiten [x]

AALO Plannings Wizard

Deze opleiding is een voordeelpakket. Je schrijft je in voor meerdere certificaten en profiteert van hoge kortingen. Je kunt direct de startdata vastleggen voor meerdere certificaten met de handige AALO Plannings Wizard.

Startdatum - Yin Yoga Teacher Training (RYT-200)
Yang Yoga Teacher Training (RYT-200) € 2.543,00 € 1.999,00 € 544,00 voordeel
Sluiten [x]

AALO Plannings Wizard

Deze opleiding is een voordeelpakket. Je schrijft je in voor meerdere certificaten en profiteert van hoge kortingen. Je kunt direct de startdata vastleggen voor meerdere certificaten met de handige AALO Plannings Wizard.

Startdatum - Yang Yoga Teacher Training (RYT-200)
Yin/Yang Yoga Teacher Training (RYT-200) € 2.325,00 € 1.999,00 € 326,00 voordeel

Het 200 uurs (RYT-200) traject leidt je op tot een internationaal erkende RYT-200 Yoga - docent. Je volgt het 200 uurs traject bestaande uit de volgende AALO Yoga-opleidingen:

  • Power Yoga (Yang) Level 1
  • Power Yoga (Yang) Level 2
  • Yin Yoga (Level 1)
  • Yin Yoga (Level 2)
  • Extra RYT - 200 opleidings- en examendag (Examenpakket)
Sluiten [x]

AALO Plannings Wizard

Deze opleiding is een voordeelpakket. Je schrijft je in voor meerdere certificaten en profiteert van hoge kortingen. Je kunt direct de startdata vastleggen voor meerdere certificaten met de handige AALO Plannings Wizard.

Startdatum - Yin/Yang Yoga Teacher Training (RYT-200)
Advanced Yoga Teacher Training (300uur) € 4.043,00 € 3.499,00 € 544,00 voordeel
Sluiten [x]

AALO Plannings Wizard

Deze opleiding is een voordeelpakket. Je schrijft je in voor meerdere certificaten en profiteert van hoge kortingen. Je kunt direct de startdata vastleggen voor meerdere certificaten met de handige AALO Plannings Wizard.

Startdatum - Advanced Yoga Teacher Training (300uur)

Studeren bij AALO

Bekijk deze video en ontdek alles over het studeren bij AALO.


Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Voor Advanced Yoga Teacher Training (300uur) kun je voor het fiscale jaar 2019 bijvoorbeeld € 1.948,96 terugvragen van de belasting!*

* Dit rekenvoorbeeld geldt als indicatie bij ineens betaling van de opleiding met de hoogste belastingschaal van 52% en is alleen van toepassing als de opleiding aansluit bij je beroep of toekomstige beroep. Bekijk voor meer informatie de AALO Belastingtool.

Schrijf je direct in...

of vraag meer informatie aan! Klik hier.