Strength & Power Basic

Vanaf €99

Strength & Power Basic in het kort:

The Big Five

‘The Big Five training – Basic Strength & Power’ is speciaal ontwikkeld voor de sportprofessional die zich wil specialiseren op het gebied van ‘Weightlifting’ (Powerlifting & Olympic Weightlifting) en op de ontwikkeling van Basic Strength & Power vanuit een functioneel oogpunt. De Big Five omvat de squat, deadlift, bench press-, strict press en power clean.

Als sportprofessional op het gebied van training en beweging ben jij in staat tot:

 1. Het creëren van een positieve leeromgeving
 2. Het overbrengen van noodzakelijke informatie en het genereren van zinvolle resultaten
 3. Methodisch en didactisch handelen
 4. Effectief en efficiënt kunnen werken binnen de beschikbare parameters. Denk hierbij aan organisatorische en veiligheidsmaatregelen in de breedste zin van het woord

Deze Basic strength training is gebaseerd op drie pijlers:

 1. Points of Performance
 2. Meest voorkomende fouten
 3. Mogelijke correcties van de meest voorkomende fouten

Voor het aanleren, het kennen en het kunnen van de ‘Big Five’; squat, deadlift, bench press, strict press, power clean’ is kennis van uitvoering (points of performance) noodzakelijk. 

Tijdens deze Basic strength training leer je gaandeweg in de praktijk fouten signaleren door veelvoudige observatie. Dit ga je doen aan de hand van de factsheet ‘Points of Performance’, die verder bouwt op je eigen vaardigheid en jouw kennis van de oefeningen. Je leert fouten corrigeren met als doel het verbeteren van bewegingspatronen, totdat deze voldoen aan eerder vastgestelde eisen.

Deze pijlers vormen de basis m.b.t. het kennen en kunnen van fundamenteel veel voorkomende bewegingspatronen:

 • De eerste pijler richt zich op het afbreken en duplicatie van complexe bewegingen tot eenvoudigere deelbewegingen. Tevens komt de ontwikkeling van de primaire 'Points of Performance' aan bod. 
 • De tweede en derde pijler richten zich op de meest voorkomende fouten en correcties op het gebied van anatomische-, mechanische-, en bewegingssnelheid specificiteit. Ook komt de transfer naar specificiteit aan bod. 

Deze eerste basisworkshop richt zich op de ontwikkeling van de ‘basis’ primaire Points of Performance en is zeker geen uitputtende bron van alle beschikbare kennis, maar een eerste kennismaking. 

Inhoud van de strength training Basic Strength & Power - The Big Five

Deze eendaagse opleiding richt zich op de volgende onderdelen:

 • Inleiding primaire fundamentele basisoefeningen; squat, deadlift, bench press, strict press, power clean.
 • Methodisch en didactisch handelen m.b.t. de primaire fundamentele basisoefeningen.
 • Observatie van de primaire fundamentele basisoefeningen en het corrigeren van de drie meest voorkomende fouten aan de hand van de Points of Performance.
 • Basiskennis anatomie m.b.t de primaire fundamentele basisoefeningen.

Tijden, locaties en data

Voor deze eendaagse opleiding is geen vooropleiding vereist. 

De AALO- opleiding Strength & Power Basic (The Big Five training) bestaat uit één trainingsdag.

Hieronder vind je een overzicht van de opleidingslocatie(s) en startdata. 

Maassluis
Strength & Power Basic Lestijden
Opleidingsdag 1 zo 09-02-2020 11:00 - 17:00 uur

Voorkeurslocatie

AALO is een landelijke organisatie. Opleidingen worden binnen één of meerdere Regio’s aangeboden. Kies een Regio die het best bij je past en schrijft je in voor jouw voorkeurslocatie binnen deze regio. Binnen de regio probeert AALO altijd zoveel mogelijk rekening te houden met de door jou opgegeven voorkeurslocatie. De voorkeurslocatie met de meeste inschrijvingen gaat door. Houd daarom rekening dat de opleiding op een andere locatie plaats zou kunnen vinden dan jouw voorkeurslocatie. Uiteraard proberen we de extra reistijd altijd zo kort mogelijk te houden.

Uiterlijk 14 dagen voordat je opleiding van start gaat ontvang je een e-mail met daarin de definitieve locatiegegevens en tijden. Je kunt de informatie ook vinden in je digitale leeromgeving.

Branche-erkend certificaat

Na het succesvol afronden van de AALO-opleiding Strength & Power Basic ontvang je een certificaat van deelname. Het branche-erkende certificaat kent vele voordelen:

 • Het certificaat is de standaard voor instructeurs binnen sportclubs
 • Het certificaat staat goed aangeschreven in de arbeidsmarkt
 • AALO is marktleider in opleidingen in de Nederlandse en Belgische fitnessbranche

Het lesgeld voor de AALO-opleiding Strength & Power Basic bedraagt € 99,00. Dit is inclusief het uitgebreide studieboek met technische voorbeelden.

Doorstuderen na deze opleiding

Na deze Basic Strength & Power training ben je in staat om de opleiding Strength & Power Professional te volgen. De opleiding Strength & Power Professional voorziet je van verdere verdieping op het gebied van kennis, methodisch en didactisch handelen. Verdieping op het gebied van pro-regressie oefeningen, functionele anatomie analyse, overview-, spier- en gewricht functie, prestatievariabelen, voetpositionering, leg drive, bovenarm positionering, positionering externe weerstand, grip breedte, effecten van gripbreedte, gewricht specifieke aanbevelingen, vermoeidheid bewegingssnelheid, sticking point, positief effecten, trainingsmethode, variabele weerstand, elastische banden, kettingen, kracht en flexibiliteit, methodiek en didactiek, progressie en regressie, unilaterale oefeningen en bijpassende correcties.

De opleiding Strength & Power Professional voorziet jou van verdere diepgang en handvatten vanuit een evidence based benadering.

 “Vijf oefeningen maar, biedt dat voldoende variatie?”, zul je wellicht denken. De kracht van deze Free Weight compound oefeningen ligt dan ook in de eenvoudigheid-, specificiteit, en zijn essentieel voor de ontwikkeling van basis strength & power.