Voeding Academie

voeding2

De AALO Voeding-opleidingen

Over de Voeding Academie

Om gezondheidsdoelstellingen te behalen is het belangrijk dat je naast de juiste trainingen ook de juiste voeding tot je neemt. In AALO's Voeding Academie vind je vijf opleidingen die jouw kennis over voeding vergroten.

  • Door het volgen van de opleiding Voedingsdeskundige Level 1 leer je alle basiskennis rondom voeding, afvallen en spiergroei.
  • De opleiding Voedingsdeskundige Level 2 is op een hoger niveau: hier ligt de nadruk op het mentaal coachen van je klant en het ontwikkelen van je eigen visie op goede voeding.
  • Verder bieden wij de opleiding BGN Gewichtsconsulent aan. Met deze opleiding word je opgeleid tot een BGN-erkende gewichtsconsulent.
  • De opleiding Kind & Voeding (BGN) leert je hoe je kinderen moet begeleiden bij gezond eten.
  • Als vijfde opleiding bieden wij de Sportvoeding Adviseur aan, waarmee je alle ins en outs weet omtrent sportvoeding voor de professional en amateur sporter.

Snel starten? Bekijk hier de eerstvolgende opleidingen binnen de Voeding Academie!

Opleiding Startdatum Locatie Opmerkingen  
Gewichtsconsulent (BGN) 15-09-2019 Nieuwegein (Utrecht) Direct inschrijven
Voedingsdeskundige (Level 1) 29-09-2019 Nieuwegein Direct inschrijven
Kind & Voeding (BGN) 06-10-2019 Nieuwegein (Utrecht) Direct inschrijven

Welke opleiding moet ik kiezen?

Het voedingvak is een van de moeilijkste vakken die er zijn. Er zijn enorm veel tegenstrijdigheden, vaak nog wetenschappelijk onderbouwd, en er zijn veel grijze gebieden. Wij bieden jou handvatten zodat je niet alleen je eigen visie kunt ontwikkelen, maar deze ook kunt onderbouwen, ongeacht de opleiding die je kiest. 

De AALO-opleidingen Voedingsdeskundige Level 1 en Level 2 zijn echt van deze tijd en onderscheiden zich doordat deze opleidingen geheel zijn gebaseerd op nieuwe inzichten en de nieuwste wetenswaardigheden. Daarnaast is het coachen van mensen op het gebied van inzicht in voeding een belangrijk onderdeel van deze opleidingen. Deze opleidingen zijn korte cursussen en uitermate geschikt voor fitnessprofessionals die meer over voeding willen weten. De opleiding BGN Gewichtsconsulent is een beroepsopleiding en houdt zich aan feiten en wetenschappelijk onderbouwde theorieën. Deze opleiding is volledig erkend door de BGN (Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland). De opleiding Sportvoeding Adviseur richt zich op sportvoeding specifiek. Je bent in staat om advies te geven aan de amateursporter, maar ook aan de professional. Het juiste traject is moeilijk aan te geven. Afhankelijk van je eigen doelstelling kies je ervoor om te beginnen met de opleiding Voedingsdeskundige Level 1 of BGN Gewichtsconsulent. De vervolgopleiding voor beide opleidingen is dan Voedingsdeskundige Level 2 en/of Sportvoeding Adviseur. De opleiding Sportvoeding Adviseur zit in het accreditatie traject van de BGN om te dienen als bijscholingsopleiding voor Gewichtsconsulenten. De verwachting is dat deze eind Q1 2016 geaccrediteerd is.

Wil jij je kennis omtrent voeding verder ontwikkelen en koppelen aan (fitness)trainingen, dan is de opleiding Fitness Trainer (Level 5) (Medical Fitness) de perfecte opleiding. Tijdens deze opleiding word je als trainer opgeleid om o.a. mensen met obesitas, overgewicht en/of diabetes te begeleiden.

Docenten

Onze docenten voor de opleidingen BGN Gewichtsconsulent en Sportvoeding Adviseur hebben een Bachelor Voeding en Diëtetiek genoten met als aanvulling een Post HBO sport diëtetiek opleiding. Allen hebben een docenten opleiding tot AALO Master Trainer gevolgd. Onze docenten zijn SCAS gecertificeerd sportdiëtist en geregistreerd in kwaliteitsregister paramedici. Onze docenten zijn tevens lid van Nederlandse vereniging deïsten en vereniging sportdiëtisten Nederland.