Voeding Academie

Help mensen bij een gezonde levensstijl.

Word een professionele voedingsdeskundige

Het vakgebied voeding is een van de moeilijkste vakgebieden. Er zijn enorm veel tegenstrijdigheden, vaak nog wetenschappelijk onderbouwd, en er zijn veel grijze gebieden. Wij bieden jou handvatten zodat je niet alleen je eigen visie kunt ontwikkelen, maar deze ook kunt onderbouwen.

Starten met €1.000 voordeel
Bij AALO kun je ook gebruikmaken van het STAP-budget, de nieuwe subsidieregeling van de overheid ter waarde van €1.000. Lees meer over het STAP-budget.

zwarte blok inleiding 2

wij staan voor je klaar

Heb je vragen over de inhoud van de opleiding?

We staan voor je klaar. Bel met Bas of een van onze andere studieadviseurs!

Klik hier

Branche-erkend diploma, erkend door BGN

BGN4

De opleidingen aan de Voeding Academie zijn erkend door de branche. Een aantal opleidingen zijn ook erkend door de BGN, de officiële beroepsvereniging voor professionele gewichtsconsulenten. Veel zorgverzekeraars vergoeden de consulten van gewichtsconsulenten die zijn aangesloten bij de BGN compleet. 

Onze docenten voor de opleidingen BGN Gewichtsconsulent en Sportvoeding Adviseur hebben een Bachelor Voeding en Diëtetiek genoten met als aanvulling een Post HBO sport diëtetiek opleiding. Allen hebben een docenten opleiding tot AALO Master Trainer gevolgd. Onze docenten zijn SCAS gecertificeerd sportdiëtist en geregistreerd in kwaliteitsregister paramedici. Onze docenten zijn ook lid van Nederlandse vereniging deïsten en vereniging sportdiëtisten Nederland.

Start Online

start online klein6Bij ons kun je een aantal opleidingen volledig online volgen, zo maak je een vliegende start. In onze handige Digitale Leeromgeving krijg je webinars, opdrachten en kun je vragen stellen aan je docenten. Bekijk onze online opleidingen hier.

Nu €1.000 voordeel met het STAP-budget

Goed nieuws! Voor al onze opleidingen kun je gebruikmaken van het STAP-budget, een scholingssubsidie waarmee je jaarlijks tot €1.000 opleidingstegoed kunt aanvragen bij UWV. Per jaar zijn er meerdere aanvraagrondes. De volgende ronde start binnenkort dus wees er snel bij! Lees meer over het STAP-budget.

Snel starten

Voedingsdeskundige (Level 2)

Start op:
25-06-2023
Locatie:
Online

Gewichtsconsulent (BGN)

Start op:
08-09-2023
Locatie:
Nieuwegein (Utrecht)

Voedingsdeskundige (Level 1)

Start op:
01-10-2023
Locatie:
Online

Jouw yoga- of pilatesopleiding met €1.000 subsidie

Voor al onze opleidingen binnen de Yoga en Pilates Academie kun je gebruikmaken van het STAP-budget. Dat betekent dat je tot wel €1.000 subsidie kunt aanvragen voor jouw volgende yoga- of pilatesopleiding! Je mag per kalenderjaar één keer gebruikmaken van het STAP-budget, en deze kan je aanvragen tijdens de speciale aanvraagrondes bij UWV. De volgende aanvraagronde is al binnenkort op 3 juli. Schrijf je dus snel in voor STAP-opleiding bij AALO en volg jouw opleiding nóg voordeliger of zelfs geheel kosteloos. Er is maar beperkt budget dus wees er snel bij!