Fitness Academie

Fitness academy

De AALO Fitness Academie biedt het breedste aanbod fitnessopleidingen in de branche en is bovendien bijzonder specialistisch. AALO onderscheidt zich door naast evidence based content gebruik te maken van dagelijkse praktijksituaties & ervaringen. Tevens is communicatie, coaching en het sociaal affectieve vlak net zo belangrijk als de inhoudelijk technische kennis. Opgeleide AALO Fitness professionals zijn daarom zeer geliefd in het werkveld.

EREPS logo fc

De AALO Fitness Academie wordt als organisatie erkend door Europe Active en bijbehorend EREPS register. Als een van de weinige opleiders in Nederland is ook de inhoud van de opleidingen zelf goedgekeurd en geaccrediteerd door EREPS.
Het grote voordeel t.o.v. bijvoorbeeld een Fitvak diploma is dat je niet alleen met het diploma je kunt registreren in EREPS, maar dat je ook zeker weet dat de opleiding(en) die je volgt voldoen aan de richtlijnen die voor het Europese register zijn opgesteld.

Het AALO Fitness A diploma (bestaande uit Fitness Trainer level 1 & 2) en het Personal Trainers diploma (bestaande uit Fitness trainer Level 3 & 4) geeft je toegang tot het EREPS register (NQF niveau 3 & 4)

De opleiding Sportmasseur is geaccrediteerd door het Nederlands genootschap Sportmasseurs (NGS), waarmee je met het AALO Sportmasseur diploma toegang krijgt tot het NGS register.

AALO opleidingen is tevens geaccrediteerd door de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). De NRTO heeft in overleg met de Consumentenbond de Algemene Voorwaarden samengesteld die gelden bij de opleidingen van AALO.

Daarnaast voldoet AALO aan de gedragscode van de NRTO en is AALO aangesloten bij de Stichting Geschillencommissie consumentenzaken. Zo ben je met een opleiding of cursus van AALO altijd verzekerd van een hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en zekerheid, die je als student bij AALO mag verwachten.

De AALO Fitness Academie-opleidingen

Snel starten? Bekijk hier de eerstvolgende Fitnessopleidingen!

Opleiding Startdatum Locatie Opmerkingen  
Kettlebell Trainer Level 1 15-12-2017 Rijen (Breda) Direct inschrijven
Fitness Master (Level 3) 15-12-2017 Huizen Direct inschrijven
Personal Trainer (Level 4) 16-12-2017 Vught Direct inschrijven
Fitness Master (Level 3) 16-12-2017 Amsterdam Direct inschrijven
Fitness Trainer (Level 1) 17-12-2017 Nieuwegein Direct inschrijven
Fitness Trainer (Level 1) 17-12-2017 Huizen Direct inschrijven
Spoedopleiding Fitness Trainer (Level 1) 18-12-2017 Nieuwegein Direct inschrijven
Fitness Trainer (Level 2) 06-01-2018 Rotterdam Direct inschrijven
Fitness Trainer (Level 2) 06-01-2018 Rijen (Breda) Direct inschrijven
Fitness Trainer (Level 2) 06-01-2018 Den Haag Direct inschrijven
Strength & Power Basic 06-01-2018 Maassluis Direct inschrijven
Fitness Trainer (Level 2) 06-01-2018 Amsterdam Direct inschrijven
Kettlebell Trainer Level 1 07-01-2018 Amsterdam Direct inschrijven
Kettlebell Trainer Level 2 13-01-2018 Amsterdam Direct inschrijven

Meer over de AALO Fitness Academie

Op de AALO Fitness Academie heb je de mogelijkheid om een of meerdere korte fitnessopleidingen te volgen. De Fitness Academie is modulair opgebouwd: dit betekent dat je op ieder niveau kunt instromen. Na het afronden van een bepaalde module ben je specialist op het gebied van de afgeronde module. Wil je meer kennis? Dan vervolg je eenvoudig je studie met een aansluitende opleiding van de AALO Fitness Academie.

Bekijk deze video en ontdek alles over het studeren bij AALO.