De hardware en software van je groepsles

Je hebt de choreo tot in de puntjes voorbereid, je hebt ontelbare keren geoefend voor de spiegel, de theorie over lesmethodieken ken je uit je hoofd en je cueing is on point. Niets kan meer fout gaan. Jij bent klaar voor het geven van die groepsles. Maar, heb je wel gedacht aan de software van jouw groepslessen?

Lees verder...


Women's Empowerment In The Picture

Het is 8 maart, International Women's Day, en tijd om de spotlights op de vrouwen in onze fitness community te richten. Want velen van jullie, vrouwen én mannen en fitness fanaten van ieder geslacht, zijn iedere dag hard aan het werk om jezelf te ontwikkelen en te groeien als fitness- en health professional. En dat is top!

Lees verder...


6 redenen waarom outdoor sporten een goed idee is

De sportscholen zijn weer open en dat is super. Maar lekker in de buitenlucht sporten is ook heel gezond en blijft een trend. Samen of alleen, in het bos of in het stadpark, het kan allemaal!

Lees verder...


Coach Roos: Vertrouw jouw kracht. Vertrouw jouw kunnen.

Roos maakte in 2018 de radicale switch van het bankwezen naar professional in de fitnesswereld. Ze volgde onder andere het Personal Trainer Pakket, Strength & Power Basic en Trainer Gewichtheffen. Twee jaar geleden schreef ze een inspirerende blog waarin ze haar verhaal deelt. En nu heeft ze haar eigen business rondom Empowerment Coaching en Personal Training.

Lees verder...


Dé fitnesstrends van 2022

De fitnesswereld is altijd in beweging. Wij hebben daarom de 5 populairste trends van 2022 voor jou op een rijtje gezet.

Lees verder...


Sporten in de winter maakt je gelukkig!

Het is echt winter, de dagen zijn kort en koud en je kruipt liever onder een dekentje op de bank dan dat je je sportschoenen aantrekt.

Lees verder...


Student Stephanie vertelt: Zo werd ik Fitness instructeur via de AALO Fitness Academie

Afgelopen jaar heb ik bij AALO Fitness Academie de opleidingen tot Fitness Instructeur en Small Group Trainer afgerond, aangevuld met de specialisatie 50+ Fitness en de online thuisstudie Sportpsychologie/Mental Coach.

Lees verder...


Student Barbara heeft van sport haar werk gemaakt

Ze geeft lessen in Total Body Shape, Zumba, een combi van circuittraining en steps en daarnaast is ze ook nog paal-fitness instructeur. Barbara vindt vooral de diversiteit in bewegen en lesgeven en de verschillende mensen leuk.

Lees verder...


Lesgeven, Yoga en Yoga Nidra zijn niet meer uit mijn leven weg te denken

Op een vakantie in India kwam Irene in aanraking met yoga. Sindsdien speelt yoga een belangrijke rol in haar leven. Een leven vol meetings en hersenen die de hele dag door op volle toeren draaiden, dat moest anders. Yoga Nidra is voor Irene een moment waarop ze weer kan opladen, een moment van totale ontspanning. Nu geeft ze ook workshops over Yoga Nidra en inspireert ze zo anderen om die rust te zoeken.

Lees verder...


Speel in op de Fitnesstrends van 2021!

De fitnesswereld staat nooit stil. Ieder jaar komen er weer nieuwe trends op. En na de gekte van afgelopen jaar, met een enorme impact op de fitnessbranche, zijn er een...

Lees verder...

1 2 3 4 5 6