HBO-programma Levensmiddelenleer

  • Een stevige basis
  • Binnen 6 maanden af te ronden
  • Studeren op jouw moment met online leeromgeving
hbo programma sporttraining en voedingsleer foto

Alles over voedingswaarden, -patronen en gezonde voeding

Ben je nieuwsgierig naar de kwaliteit en veiligheid van voeding? Wil je de voedingswaarde van maaltijden kunnen berekenen? En wil jij mensen kunnen adviseren over gezonde voeding? Dan zit je hier goed. In 3 maanden tijd leer jij de ins & outs van dierlijke en plantaardige levensmiddelen. Je leert onder andere over herkomst, schadelijkheid, voedingswaarde en tekorten. Ben jij daarin geïnteresseerd? Lees dan snel verder!


Inhoud van het HBO-programma Levensmiddelenleer

In dit hbo-programma leer jij alle gangbare dierlijke en plantaardige levensmiddelen kennen die in Nederland verkrijgbaar zijn. Hoe worden levensmiddelen geproduceerd en geconserveerd? Welke levensmiddelen zijn schadelijk? Wat is het effect van toevoegen of vervangen van ingrediënten op de voedingswaarde van een product? Je leert de voedingswaarde van voedingsmiddelen, maaltijden en dagmenu’s berekenen en tekorten herkennen. Door voedingspatronen te analyseren kun je eventuele alternatieve voedingsmiddelen bedenken en hierover advies uitbrengen. Enkele onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • Voedselkwaliteit, veiligheid en Warenwet
  • Duurzaamheid
  • Energie- en voedingswaarden van levensmiddelen
  • Product-technische en voedingskundige kenmerken van levensmiddelen
  • Voedingspatronen

Deze opleiding is in samenwerking met NTI. Je wordt tijdens het HBO-programma Levensmiddelenleer begeleid door een vakdocent en mentor. De klassikale praktijkbijeenkomsten zullen door een van onze topdocenten met veel ervaring in het vak worden verzorgd.


Flexibel studeren

Deze opleiding volg je flexibel, op jouw manier en jouw moment. Dit door een combinatie van klassikale lessen, e-learning en jouw persoonlijke online leeromgeving.

Inclusief webinar

Bij het hbo-programma Levensmiddelenleer hoort een gratis webinar. Een webinar is een online les waarin de docent extra aandacht geeft aan moeilijke vraagstukken of laat zien hoe de kennis toegepast kan worden. De inhoud van dit webinar staat in het teken van toegepaste levensmiddelenleer.

Inclusief vakliteratuur

Geweldig natuurlijk, zo'n online leeromgeving, maar je wilt soms ook gewoon een echt studieboek uit je kast kunnen halen en een onderwerp erop naslaan als dat nodig is. Je vakbibliotheek wil ook wat. Bij deze studie is je lesgeld inclusief vakliteratuur. Je betaalt dus niets extra en bespaart hierdoor veel geld.


Toelating

Voor het HBO-programma Levensmiddelenleer heb je geen vooropleiding nodig. Je kunt meteen beginnen. Houd er wel rekening mee dat het programma op hbo-niveau gegeven wordt.


Examen

Het hbo-programma Levensmiddelenleer wordt afgesloten met een digitaal examen, een paper of een opdracht. Het digitale examen kun je dagelijks doen op diverse locaties in Nederland, wanneer jij er klaar voor bent.

Elke dag digitaal examen doen

Je kunt zelf bepalen waar en wanneer je examen wilt doen. Het merendeel van de examens bij NTI wordt dagelijks digitaal op tal van locaties door heel Nederland afgenomen. En als je een keer niet direct voor je examen slaagt, kun je snel weer een herexamen inplannen. Dit biedt jou optimale flexibiliteit!


Erkend certificaat

Dit programma is onderdeel van een door de NVAO-erkende HBO Bacheloropleiding. Wanneer je het hbo-programma met voldoende resultaat hebt afgerond, ontvang je een erkend certificaat van Hogeschool NTI. Hogeschool NTI is in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek) bevoegd om graden (Bachelor/Master) te verlenen.

Kan ik doorstuderen?

Je kunt vanuit dit programma verder studeren naar de HBO Bachelor Voeding en diëtetiek. Je dient dan wel te voldoen aan de toelatingseisen van de HBO Bachelor. Indien je wordt toegelaten ontvang je gegarandeerd vrijstelling voor de gelijknamige module die deel uitmaakt van deze bachelor.


Kosten

Het HBO-programma Levensmiddelenleer wordt uitgevoerd door onze opleidingspartner NTI. Het lesgeld bedraagt € 199,00 per maand. De examenkosten bedragen €33,33 per maand, ook betaal je eenmalig €35,-. Er zijn verder geen extra kosten voor vakliteratuur, klassikale bijeenkomsten, studiemateriaal en reprorecht.

Schrijf je direct in...

of vraag meer informatie aan! Klik hier.