Kort HBO-programma inleiding Voeding en diëtetiek

  • Een stevige basis
  • Binnen 6 maanden af te ronden
  • Studeren op jouw moment met online leeromgeving
hbo programma sporttraining en voedingsleer

Een stevige basis in de Voeding en diëtetiek

Voedselkeuzes kunnen het lichaam goed doen, maar er kunnen ook tekorten of overschotten ontstaan. Voeding en gezondheid zijn nauw met elkaar verbonden. Er gaan veel theorieën de ronde over gezonde voeding, maar hoe zit het nu écht? Wil jij in korte tijd meer te weten komen over voeding en diëtetiek? Dan zit je hier goed. In 6 maanden verdiep je je onder andere in de levensmiddelen die verkrijgbaar zijn in Nederland, de functie van voedingsstoffen en online zorgverlening (‘e-health’). Iets voor jou? Start vandaag nog met dit interessante hbo-programma! 


Inhoud van de opleiding HBO-programma Inleiding Voeding en diëtetiek

Tijdens het hbo-programma Inleiding Voeding en diëtetiek verdiep je je in een aantal belangrijke aspecten van dit vakgebied: voedingsleer, toegepaste levensmiddelenleer, evidence based practice (EBP) en e-health. Hoe haalt het lichaam voedingsstoffen uit de voeding? Welke levensmiddelen zijn in Nederland verkrijgbaar en hoe zit het met de herkomst, productie en eventuele schadelijkheid hiervan? Hoe kunnen digitale tools ondersteunen bij de begeleiding van cliënten? Ook ontwikkel je een belangrijke vaardigheid, evidence based handelen, waarmee je betrouwbare informatie uit de literatuur leert selecteren en deze omzetten in informatie die bruikbaar is voor jouw cliënt of opdrachtgever. De volgende onderwerpen komen onder meer aan bod:

  • Online zorgverlening
  • Functies van voeding en voedingsstoffen
  • Voedselkwaliteit, veiligheid en Warenwet
  • Richtlijnen goede voeding
  • Stofwisseling en energiemetabolisme

Deze opleiding is in samenwerking met NTI. Je wordt tijdens het HBO-programma Levensmiddelenleer begeleid door een vakdocent en mentor. De klassikale praktijkbijeenkomsten zullen door een van onze topdocenten met veel ervaring in het vak worden verzorgd.


Flexibel studeren

Deze opleiding volg je flexibel, op jouw manier en jouw moment. Dit door een combinatie van klassikale lessen, e-learning en jouw persoonlijke online leeromgeving.

Inclusief praktijkbijeenkomst en webinars

Tijdens dit hbo-programma Inleiding Voeding en diëtetiek volg je 1 praktijkbijeenkomst en 2 webinars. Tijdens de praktijkbijeenkomst heb je klassikaal les in Voedingsleer. Je ontmoet je medestudenten en docenten uit het vakgebied helpen je bij zaken waar je tegenaan bent gelopen. De webinars zijn online lessen waarin een expert uit het werkveld extra aandacht aan moeilijke vraagstukken geeft of laat zien hoe jij de kennis toepast. De webinars gaan over Toegepaste levensmiddelenleer en Inleiding Evidence Based Practice en E-health.

Inclusief vakliteratuur

Geweldig natuurlijk, zo'n online leeromgeving, maar je wilt soms ook gewoon een echt studieboek uit je kast kunnen halen en een onderwerp erop naslaan als dat nodig is. Je vakbibliotheek wil ook wat. Bij NTI is je lesgeld inclusief vakliteratuur. Je betaalt dus niets extra en bespaart hierdoor veel geld.

Toelating

Voor het hbo-programma Inleiding Voeding en diëtetiek heb je geen vooropleiding nodig. Je kunt meteen beginnen. Houd er wel rekening mee dat het programma op hbo-niveau gegeven wordt.


Examen, Hoe rond ik de opleiding af?

Het hbo-programma Inleiding Voeding en diëtetiek wordt afgesloten met een digitaal examen, een paper of een opdracht. Het digitale examen kun je dagelijks doen op diverse locaties in Nederland, wanneer jij er klaar voor bent.

Elke dag digitaal examen doen

Je kunt zelf bepalen waar en wanneer je examen wilt doen. Het merendeel van de examens bij NTI wordt dagelijks digitaal op tal van locaties door heel Nederland afgenomen. En als je een keer niet direct voor je examen slaagt, kun je snel weer een herexamen inplannen. Dit biedt jou optimale flexibiliteit!


Erkend certificaat

Dit programma is onderdeel van een door de NVAO-erkende HBO Bacheloropleiding. Wanneer je het hbo-programma met voldoende resultaat hebt afgerond, ontvang je een erkend certificaat van Hogeschool NTI. Hogeschool NTI is in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek) bevoegd om graden (Bachelor/Master) te verlenen.

Kan ik doorstuderen?

Heb je dit programma succesvol afgerond en wil je je verder verdiepen? Dan ben je direct toelaatbaar tot de HBO Bachelor Voeding en diëtetiek van AALO. Je ontvangt dan gegarandeerd vrijstelling voor de gelijknamige modules die deel uitmaken van deze bachelor.


Kosten

Het HBO-programma Inleiding Voeding en diëtetiek wordt uitgevoerd door onze opleidingspartner NTI. Het lesgeld bedraagt € 205,00 per maand. De examenkosten bedragen € 50,00 per maand, ook betaal je eenmalig €50,- inschrijfgeld en dossiervorming. Je krijgt 5% korting bij betaling ineens. Er zijn verder geen extra kosten voor vakliteratuur, klassikale bijeenkomsten, studiemateriaal en reprorecht.

Schrijf je direct in...

of vraag meer informatie aan! Klik hier.