HBO-programma inleiding Voeding en diëtetiek

 • Een stevige basis
 • Binnen 6 maanden af te ronden
 • Studeren op jouw moment met online leeromgeving

Een stevige basis in de Voeding en diëtetiek

Voedselkeuzes kunnen het lichaam goed doen, maar er kunnen ook tekorten of overschotten ontstaan. Voeding en gezondheid zijn nauw met elkaar verbonden. Er gaan veel theorieën de ronde over gezonde voeding, maar hoe zit het nu écht? Wil jij in korte tijd meer te weten komen over voeding en diëtetiek? Dan zit je hier goed. In 6 maanden verdiep je je onder andere in de levensmiddelen die verkrijgbaar zijn in Nederland, de functie van voedingsstoffen en online zorgverlening (‘e-health’). Iets voor jou? Start vandaag nog met dit interessante hbo-programma! 

hbo 5

Studieprogramma

Voedingsleer

 • Functies van voeding en voedingsstoffen
 • Spijsvertering, stofwisseling en energiemetabolisme
 • Richtlijnen goede voeding

Toegepaste levensmiddelenleer

 • Herkomst, productie en conservering voedingsmiddelen
 • Schadelijke voedingsmiddelen
 • Voedselkwaliteit, -veiligheid en Warenwet

Inleiding EBP en E-Health

 • Voor- en nadelen van e-health
 • Inzetten van digitale tools bij begeleiding
 • Selecteren en toepassen van betrouwbare informatie uit de literatuur (Evidence based practice)

Praktijkbijeenkomst en webinars

Bij de module Voedingsleer hoort een praktijkbijeenkomst. In een kleine groep leer je de theorie en vaardigheden van een voedingsdeskundige. Voor de andere twee modules volg je een webinar. Dit is een online les waarin een expert uit het werkveld laat zien hoe jij de kennis uit het vak toepast. Daarbij wordt extra aandacht besteed aan moeilijke vraagstukken.

Les van de beste docenten

Onze opleidingen zijn van de hoogste kwaliteit en worden ontwikkeld door specialisten uit het vakgebied met jaren (buitenland)ervaring. Je krijgt les van de beste Master Trainers, met enorme passie voor het vak die veel praktijkervaring meenemen tijdens het geven van de lessen.

Studieadviseur Bas

"Heb je vragen? Ik en de andere AALO-studieadviseurs staan voor je klaar!"

Klik hier

Tijden, locaties en data

Flexibel studeren van NTI
Deze opleiding volg je flexibel bij NTI, op jouw manier en jouw moment. Deze opleiding kun je nog vandaag starten. Dit door een combinatie van klassikale lessen, e-learning en jouw persoonlijke online leeromgeving.

Inclusief vakliteratuur
Geweldig natuurlijk, zo'n online leeromgeving, maar je wilt soms ook gewoon een echt studieboek uit je kast kunnen halen en een onderwerp erop naslaan als dat nodig is. Je vakbibliotheek wil ook wat. Bij NTI is je lesgeld inclusief vakliteratuur. Je betaalt dus niets extra en bespaart hierdoor veel geld.

Toelating
Voor het hbo-programma Inleiding Voeding en diëtetiek heb je geen vooropleiding nodig. Je kunt meteen beginnen. Houd er wel rekening mee dat het programma op hbo-niveau gegeven wordt.

Meer informatie

Wil je de gids ontvangen? 


Om je beter te kunnen helpen bij je studiekeuze kunnen we contact met je opnemen. Door dit formulier te versturen geef je hier toestemming voor. Ook ontvang je onze nieuwsbrief. Je kunt je altijd afmelden wanneer je wilt.

Voorkeurslocatie

Bij AALO geef je jouw voorkeurslocatie op. Soms kan het gebeuren dat  de opleiding op een andere locatie plaatsvindt dan jouw voorkeurslocatie. Mocht dit gebeuren informeren we je hierover. En we proberen de extra reistijd natuurlijk altijd zo kort mogelijk te houden.

Certificaat

Dit programma is onderdeel van een door de NVAO-erkende HBO Bacheloropleiding van NTI. Je volgt deze opleiding via NTI, zij verzorgen het onderwijs. Wanneer je het hbo-programma met voldoende resultaat hebt afgerond, ontvang je een waardevol certificaat van Hogeschool NTI.

Examen

Examen, Hoe rond ik de opleiding af?
Het hbo-programma Inleiding Voeding en diëtetiek wordt afgesloten met een digitaal examen, een paper of een opdracht. Het digitale examen kun je dagelijks doen op diverse locaties in Nederland, wanneer jij er klaar voor bent.

Elke dag digitaal examen doen
Je kunt zelf bepalen waar en wanneer je examen wilt doen. Het merendeel van de examens bij NTI wordt dagelijks digitaal op tal van locaties door heel Nederland afgenomen. En als je een keer niet direct voor je examen slaagt, kun je snel weer een herexamen inplannen. Dit biedt jou optimale flexibiliteit!

Wat kost deze opleiding?

Het HBO-programma Inleiding Voeding en diëtetiek wordt uitgevoerd door onze opleidingspartner NTI. Het lesgeld bedraagt € 269,95 per maand. De examenkosten bedragen € 36,34 per maand, ook betaal je eenmalig €50,- inschrijfgeld en dossiervorming. Je krijgt 5% korting bij betaling ineens. Er zijn verder geen extra kosten voor vakliteratuur, klassikale bijeenkomsten, studiemateriaal en reprorecht.

Inlei

Vraag een offerte aan

Doorstuderen na deze opleiding

Heb je dit programma succesvol afgerond en wil je je verder verdiepen? Dan ben je direct toelaatbaar tot de HBO Bachelor Voeding en diëtetiek van AALO. Voldoe je aan de toelatingseisen? Je hebt dan mogelijk recht op vrijstelling voor de gelijknamige modules die deel uitmaken van deze bachelor.

€1.000 voordeel met het STAP-budget

Goed nieuws! Voor deze opleiding kun je gebruikmaken van het STAP-budget, een nieuwe subsidie waarmee je jaarlijks tot €1.000 opleidingstegoed kunt aanvragen bij het UWV. Per jaar zijn er meerdere aanvraagrondes. De volgende ronde start 28 februari dus wees er snel bij! Lees meer over het STAP-budget.

INSCHRIJVEN MET STAP

Studievoortgangeis

Aan het STAP-budget hangt een studievoortgangseis. Dit betekent dat je moet kunnen aantonen dat je actief met de opleiding bezig bent. Dit kan natuurlijk door het succesvol afronden van de opleiding of met een bewijs dat je tenminste 80% van de tijd aanwezig bent geweest. Als het niet lukt om hieraan te voldoen, kan UWV jou verzoeken de subsidie terug te betalen. Lees meer over de voorwaarden van het STAP-budget.

Hoe werkt het STAP-budget?

 • Ga naar het inschrijfformulier en schrijf je in voor de opleiding die jij met het STAP-budget wilt volgen.
 • Kies bij stap 1 een startdatum tussen 4 weken na jouw STAP-aanvraag bij UWV (28 maart) en 31 juli.
 • Vul bij stap 2 jouw persoonsgegevens in.
 • Kies bij stap 3 voor Betaling na ontvangst factuur.
 • LET OP | Vul bij stap 4 als opmerking het volgende in: STAP-budget
 • Klik op Inschrijving afronden. Nu gaan wij voor je aan de slag!
 • Vóór de start van de aanvraagronde bij UWV ontvang je van ons het STAP-aanmeldingsbewijs*. Deze heb je nodig bij jouw aanvraag bij UWV.
 • Zodra de aanvraagronde bij UWV opent kan je jouw STAP-budget aanvragen. Het STAP-aanmeldingsbewijs van AALO moet hier worden geüpload. Wees er snel bij want OP=OP! Dit kan vanaf 28 februari.
 • Binnen 4 weken hoor jij vanuit het UWV of je aanvraag is goedgekeurd.

* Bij STAP-inschrijvingen binnen twee dagen vóór de start van de aanvraagronde bij UWV kunnen we niet garanderen dat je jouw aanmeldingsbewijs op tijd ontvangt. 

AALO Stap opmerking

>> Check hier het stappenplan voor een STAP-inschrijving bij AALO