Pilates Basis Anatomie

Vanaf €199

Pilates Basis Anatomie in het kort:

Workshop Pilates Basis Anatomie

Heb jij in jouw Klassiek Pilates opleiding een term zoals 'neutraal bekken' weleens voorbij horen komen? Wil jij leren hoe je dat kunt zien? Wil je een begin maken met leren kijken naar de wervelkolom en houding? Begin dan met kennis over het spier-en bottenstelsel in de cursus Basis anatomie Pilates. 

Volg je op dit moment de opleiding Level 2 Klassiek Pilates Instructeur op de mat? Het schriftelijk examen bestaat uit een anatomie examen. Deze workshop helpt je voorbereiden op dat examen. 

Ben je pas begonnen aan een opleiding binnen de Pilates Academie? Deze workshop draagt bij aan het vergroten van de kennis van het menselijk lichaam en is altijd van waarde als je lessen geeft waarin het doel is om iemand in beweging te brengen.

Inhoud van de workshop Pilates Basis Anatomie

Deze tweedaagse, interactieve workshop bestaat uit theoretische kennis die zoveel mogelijk levendig en tastbaar wordt gemaakt door middel van animatie filmpjes van het lichaam en praktijkopdrachten. De praktijkopdrachten geven je handvaten om in je lessen een start te maken met het analyseren van de houding en bewegingen van je klanten.

Tijdens de workshop leer je bijvoorbeeld om in bewegingsvlakken naar een Pilatesoefening te kijken. Het leren beredeneren in welke bewegingsvlakken je een beweging wilt bereiken in een willekeurige oefening, helpt je op weg om te leren zien hoe een klant beweegt.

Deze vaardigheden helpen je op weg op een klant uiteindelijk beter te kunnen begeleiden naar de gewenste uitvoering. Kortom: je vergroot je teacher's eye!

Deze workshop wordt gegeven door een cesar- en/of fysiotherapeut. 

Tijden, locaties en data

Leiden
Pilates Basis Anatomie Lestijden
Opleidingsdag 1 zo 10-11-2019 10:00 - 17:00 uur
Opleidingsdag 2 za 23-11-2019 10:00 - 17:00 uur

Studiebelasting, examen en stage

Voor deze workshop hoef je geen stage te lopen of examen te doen. Na de workshop krijg je een deelnemers certificaat. De workshop vindt plaats bij Just Pilates, Pelmolenlaan 3,  Woerden.

Het is mogelijk om de workshop af te sluiten met een examen met bijhorend certificaat.

Maak kennis met AALO Pilates Academie

AALO organiseert regelmatig klassikale proeflessen op meerdere locaties in Nederland. Tijdens deze dagen kun jij ervaren hoe het is om een opleiding te volgen en kun je vragen stellen aan een van onze Master Trainers. Schrijf je nu in voor de proefles

Literatuur

Verplichte literatuur (niet inbegrepen):

Na de workshop krijg je een deelnemers certificaat.

Het lesgeld voor de Workshop Pilates Basis Anatomie bedraagt € 199,00. Dit is exclusief de benodigde literatuur.

Doorstuderen na deze workshop

Heb je de Workshop Pilates Basis Anatomie afgerond en wil je je verder ontwikkelen? Kijk voor meer mogelijkheden en verdieping bij de AALO Pilates Academie.