Influencer Jordi Sloots (FitDutchies) over AALO

Afgelopen weekend volgden Mark en ik de workshop ”BASIC STRENGTH & POWER: THE BIG FIVE” van AALO Opleidingen. Een workshop waarbij je, zoals de naam wellicht doet vermoeden, de ins & outs krijgt te weten over de vijf grote oefeningen. Hoeveel kun jij er opnoemen? Lukt het nog niet? Read along!

We reden zaterdagochtend naar Maassluis, onder de rook van Rotterdam, waar deze dagcursus werd gehouden bij Crossfit Arsenius. Tijdens deze dag was personal trainer & Olympic Weightlifter Vincent Krijnberg de man met alle know-how om ons een stuk wijzer te maken.

The Big Five!
We kregen het studieboek uitgereikt als naslagwerk en konden met een groep van zo’n 15 enthousiastelingen aan de bak. De dag duurde van 11:00-17:00 en daarbij behandelden we de squat, deadlift, benchpress, strict press & de power clean.

Nu horen wij je denken; ”die eerste drie lukken mij prima”. Dan wil ik jou vragen of jij nog steeds progressie boekt met je oefeningen én of je wel eens helemaal back to basic bent gegaan. Een stapje terug om vervolgens twee of misschien wel drie stappen vooruit te zetten?

Back to basics.
Tijdens de cursus gingen we bij elke oefening terug naar de basic en kregen we uitgelegd welke spieren & gewrichten je eigenlijk gebruikt bij deze exercises. Wat is nou uiteindelijk het doel van een squat? En hoe voorkom een ”the butt wink”, oftewel een kanteling van je bekken wanneer je lager squat?

Vincent liet ons echt verlangen om gewichten op de bar te hangen en onze nieuwe kennis te kunnen toepassen, maar liet ons anderzijds eerst écht leren hoe je een oefening uitvoert. Met handige oefeningen waar je normaal niet eens over na zou denken leerden we bepaalde bewegingen aan die uiteindelijk bijdragen aan een betere uitvoering. Dat zal dan uiteindelijk weer bijdragen aan een hogere workload die je aan zal kunnen. Waardevol om je progressie weer te boosten!

Onze mening?
De cursus is erg waardevol voor zowel starters als mensen met wat meer voorkennis. Wanneer bepaalde zaken of termen niet duidelijk waren, was er ruimte tot verheldering en de sfeer was laagdrempelig. Voor de trainer stond kennisdeling op #1, niet het met gewichten smijten en de cursisten afbeulen.

Deze blog is van fitdutchies.nl 


Deel deze blog: