Kettlebell Trainer Level 1

Vanaf €99

Kettlebell Trainer Level 1 in het kort:

Aan de slag als Kettlebell Trainer

Trainen met een kettlebell is een van de effectiefste trainingsvormen, mits je de kettlebell op de juiste manier gebruikt. Te vaak wordt een kettlebell nog gebruikt voor oefeningen die ook kunnen worden gedaan met een halter of dumbell. Dat is zonde, want met een kettlebell kun je zoveel meer. Tegelijkertijd schuilt hierin ook het gevaar. Als een kettlebell op een verkeerde manier wordt gebruikt, is de kans op een blessure of letsel groot. Het is dus noodzakelijk dat het materiaal op de juiste manier en met de juiste techniek wordt gebruikt. Als trainer moet je immers ook nog eens het goede voorbeeld geven tijdens de kettlebell workout.

Inhoud van de eendaagse AALO Kettlebell Trainer Level 1

AALO biedt jou, in samenwerking met Lifemaxx, de opleiding tot Kettlebell Expert aan. Deze opleiding bestaat uit 3 levels van elk 1 opleidingsdag. Na deze opleiding kettlebell training ben je in staat om alle mogelijke oefeningen met een kettlebell veilig en goed uit te voeren en in te bouwen in trainingen. Daarnaast ben je in staat om jouw klant(en) optimaal te begeleiden tijdens een kettlebell training en kun je inschatten welk gewicht van een kettlebell voor jouw klant noodzakelijk is. Progressie en regressie komen in deze opleiding veelvuldig aan bod.

  • Twijfel niet en volg de opleiding kettlebell training! Na het volgen van deze opleiding kun je een breder aanbod aan trainingen geven. 
  • Indien je een of meerdere kettlebells hebt aangeschaft bij Lifemaxx, ontvang je een speciale korting voor de opleiding kettlebell training. Gebruik hiervoor de kortingscode die je bij Lifemaxx hebt ontvangen.

Tijden, locaties en data

De AALO Kettlebell Trainer Level 1 bestaat uit 1 opleidingsdag en wordt afgesloten met een theorie examen.

Hieronder vind je een overzicht van de regio(s), voorkeurslocaties en startdata. 

Utrecht
Kettlebell Trainer Level 1 Lestijden
Opleidingsdag 1 zo 09-02-2020 10:00 - 17:00 uur

Voorkeurslocatie

AALO is een landelijke organisatie. Opleidingen worden binnen één of meerdere Regio’s aangeboden. Kies een Regio die het best bij je past en schrijft je in voor jouw voorkeurslocatie binnen deze regio. Binnen de regio probeert AALO altijd zoveel mogelijk rekening te houden met de door jou opgegeven voorkeurslocatie. De voorkeurslocatie met de meeste inschrijvingen gaat door. Houd daarom rekening dat de opleiding op een andere locatie plaats zou kunnen vinden dan jouw voorkeurslocatie. Uiteraard proberen we de extra reistijd altijd zo kort mogelijk te houden.

Uiterlijk 14 dagen voordat je opleiding van start gaat ontvang je een e-mail met daarin de definitieve locatiegegevens en tijden. Je kunt de informatie ook vinden in je digitale leeromgeving.

Studiebelasting, examen en stage

Ieder Level wordt afgesloten met een theorie examen, welke je op je eigen gewenste tijdstip afneemt in de digitale leeromgeving. Na het laatste theorie examen kun je deelnemen aan het praktijkexamen. 

Branche-erkend certificaat

Na het succesvol afronden van de AALO Kettlebell Trainer Level 1 ontvang je een branche-erkend certificaat. Met dit certificaat heb je bewezen over voldoende kennis te beschikken om door te gaan met AALO Kettlebell Trainer Level 2. Het branche-erkende diploma kent nog meer voordelen:

  • Het certificaat AALO Kettlebell Trainer Level 1 is erkend door de branchevereniging voor beroepsopleiders (NRTO).
  • Het certificaat AALO Kettlebell Trainer Level 1 staat goed aangeschreven op de arbeidsmarkt.
  • AALO is marktleider in opleidingen in de Nederlandse en Belgische fitnessbranche.

Het lesgeld voor de opleiding kettlebell training bedraagt € 99,00. Dit is inclusief het studieboek met technische voorbeelden. Het examengeld bedraagt € 49,00 (inclusief registratie en certificaat). 

Doorstuderen na deze opleiding

Vul je AALO Kettlebell Trainer Level 1 direct aan met AALO Kettlebell Trainer Level 2. Samen vormen deze opleidingen de absolute basis om aan de slag te kunnen als fitness professional. Ook vormt dit de basis om verder te kunnen studeren. Tijdens de AALO Kettlebell Trainer Level 2 gaan we nog dieper in op de specifieke trainingsvormen met de kettlebell. Je volgt deze opleiding op mbo 4-niveau.