STAP-budget

Krijg tot €1000 subsidie voor jouw opleiding met STAP

Bij AALO kun je gebruikmaken van de nieuwe subsidieregeling van de overheid: STAP (Stimulering ArbeidsmarktPositie). Vanaf 1 maart kun je daarmee €1000 per jaar krijgen voor jouw opleiding in de fitness-, yoga-, voeding- of healthbranche. Wij hebben voor je op een rijtje gezet hoe je de STAP-subsidie kunt aanvragen. Ook staan we voor je klaar met hulp en advies!

klein

Zet die stap in jouw carrière!

WANNEER KOM IK IN AANMERKING VOOR STAP?

  • Wanneer je tussen de 18 jaar en de AOW-gerechtigde leeftijd bent.
  • Je in loondienst of ondernemer bent of als je momenteel geen werk hebt.
  • Geen studiefinanciering, tegemoetkoming onderwijsbijdrage of andere publieke onderwijs financiering ontvangt (met uitzondering van Levenlanglerenkrediet).
  • Je opleiding start binnen 3 maanden na de aanvraagtermijn.
  • Je dit kalenderjaar nog geen STAP-subsidie hebt gekregen en er nog budget is.

HOE WERKT HET?

  • Kijk of de opleiding die jij wilt volgen in aanmerking komt voor de STAP, dit staat binnenkort bij de opleiding.
  • Vervolgens moet je een STAP-aanmeldingsbewijs bij AALO aanvragen door een mail te sturen naar studieadvies@aalo.nl. Dit kan vanaf 1 februari.
  • Daarna vraag je je subsidie digitaal aan via het STAP-portaal van UWV, het STAP-aanmeldingsbewijs van AALO moet hier worden geüpload. Dit kan vanaf 1 maart.
  • Een belangrijke voorwaarde van het STAP-budget is dat je het op tijd aanvraagt, want er is maar een beperkte hoeveelheid toekenningen.

Wees er op tijd bij!

Per jaar worden er vanuit de overheid 200.000 tot 300.000 STAP-subsidies toegekend. Iedere twee maanden is er ruimte voor een deel daarvan, waarvan de eerste aanvraagmogelijkheid 1 maart is. Dit betekent dat niet iedereen de toekenning krijgt en je er op tijd bij moet zijn. Zorg dus dat je er klaar voor bent en meld je aan vanaf 1 maart bij het UWV, vanaf 1 februari kun je een voorinschrijving doen bij AALO.

Studieadviseur Bas

"Heb je vragen? Ik en de andere AALO-studieadviseurs staan voor je klaar!"

Vraag een studieadviesgesprek aan!

wij staan voor je klaar 

IK HEB DE SUBSIDIE GEKREGEN, WAT NU?

Gefeliciteerd, dat is natuurlijk fantastisch nieuws! Wij gaan nu achter de schermen voor jou aan de slag. Het UWV stuurt namelijk een bevestiging naar AALO zodat wij weten dat jij nu echt kunt gaan beginnen. Na deze bevestiging ontvang je binnen 5 werkdagen bericht van AALO. Voor het eventuele resterende opleidingsbedrag ontvang je van AALO een aparte factuur.

IK HEB DE SUBSIDIE NIET GEKREGEN, WAT NU?

Heb je het STAP-budget in deze ronde niet toegekend gekregen? Dat is natuurlijk flink balen en we begrijpen dat je dan teleurgesteld bent. Wil je het in een latere inschrijfronde bij STAP nog een keer proberen? Dat kan! Je mag het in het volgende tijdvak namelijk gewoon nog een keer proberen, vraag dan wel een nieuw STAP-aanmeldingsbewijs bij AALO aan.

JE MOET DE OPLEIDING WEL AFMAKEN

Deze subsidie heeft een studievoortgangseis. Je ontvangt deze subsidie alleen als je de studie afrondt met een diploma, certificaat of als je ten minste 80% van de tijd aanwezig bent geweest. Wanneer je de opleiding start en deze niet afmaakt, ben je zelf verantwoordelijk voor de kosten van de opleiding. In geval van bijzondere situaties, zoals het niet afmaken of niet kunnen starten van de opleiding door ziekte of andere persoonlijke omstandigheden, kan hierop een uitzondering worden gemaakt door UWV.

klein 2

Impress Yourself, Inspire Others!