Accreditaties & Erkenningen

EREPS
EREPS logo fcAALO wordt als organisatie erkend door Europe Active. Het grote voordeel t.o.v. bijvoorbeeld een Fitvak diploma is dat je je niet alleen met het diploma kunt registreren in EREPS, maar dat je ook zeker weet dat de opleiding(en) die je volgt voldoen aan de richtlijnen die voor het Europese register zijn opgesteld. Zo kun je met jouw opleiding in Europa aan de slag.

Naast de accreditaties voor AALO als organisatie, zijn ook de opleidingen van AALO ook nog eens geaccrediteerd door Europe Active (EREPS niveau 3 en 4). Dit betekent dat ook je studiemateriaal altijd up to date is en gericht is op de hedendaagse praktijk.

Lees hier meer uitleg en informatie over EREPS.

NRTO
AALO NRTO erkendAALO opleidingen heeft het NRTO keurmerk (Nederlandse Raad voor Training en Opleiding) en daar zijn we trots op. De NRTO heeft in overleg met de Consumentenbond de Algemene Voorwaarden samengesteld die gelden bij de opleidingen van AALO.

Daarnaast voldoet AALO aan de gedragscode van de NRTO en is AALO aangesloten bij de Stichting Geschillencommissie consumentenzaken. Zo ben je met een opleiding of cursus van AALO altijd verzekerd van een hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en zekerheid, die je als student bij AALO mag verwachten.
Bekijk hier de gedragscodes van de NRTO.

NVAO
Onze HBO opleidingen zijn volledig door het NVAO geaccrediteerd, deze worden uitgevoerd door NTI en je krijgt je getuigschrift van hen.

ISO9001
Tevens is het ontwikkelingstraject van AALO opleidingen en examens ISO 9001-gecertificeerd.

Overige accreditaties
Naast bovenstaande accreditaties is AALO ook geaccrediteerd bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN), het Nederlands genootschap Sportmasseurs (NGS) en de Yoga Alliance.

Onze docenten
Onze docenten hebben een diverse achtergrond zoals (Olympisch) topsport, bewegingswetenschap, specialisaties & movement professional en zijn allemaal zeer ervaren ondernemers. Onze docenten zijn geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).Tevens zijn onze docenten ook branchespecifiek geaccrediteerd zoals SCAS sportdiëtetiek, kwaliteitsregister paramedici, Europees register of excercice professioanls, E-RYT, RCYT®, YACEP®, etc.

Met al deze kwaliteitskeurmerken zijn wij uniek in Nederland en ben je gegarandeerd van hoogwaardig, kwalitatief goed onderwijs welke direct in de praktijk toepasbaar is.


Uniek & Up-to-date fitness studiemateriaal

De fitnessbranche is een jonge en dynamische branche die continu in beweging is. De branche is hierdoor erg gevoelig voor trends en veranderingen. AALO is de enige opleider binnen de fitnessbranche die in staat is om met haar studiemateriaal direct in te spelen op iedere verandering, zonder afbreuk te doen aan de wetenschappelijk onderbouwde content. AALO beschikt namelijk over een eigen team dat de AALO-opleidingen ontwikkelt. Dit team bestaat uit fitnessprofessionals, bewegingswetenschappers en topsporters. Daarnaast wordt het team versterkt door een eigen redactieteam, ontwerpafdeling, dtp-afdeling en een uitgeverij. Hierdoor is het AALO studiemateriaal altijd uniek & up-to-date.
Alle fitnessopleiders gebruiken hetzelfde Fitvak opleidingsmateriaal, behalve AALO. Zoals hierboven aangegeven gebruiken wij up-to-date uniek opleidingsmateriaal gericht op de hedendaagse praktijk. Het opleidingsmateriaal is geaccrediteerd door Europe Active en daarmee voldoet het aan de hoogste standaarden in de fitnessbranche.

iso9001 groot2

Tevens is het ontwikkelingstraject van AALO opleidingen en -examens ISO 9001-gecertificeerd. Hierdoor is kwaliteit gegarandeerd!