Erkenningen

De fitnessbranche is een jonge en dynamische branche die continu in beweging is. De fitnessbranche is hierdoor erg gevoelig voor trends en veranderingen.

In tegenstelling tot de conservatievere opleiders is AALO de enige opleider binnen de branche die in staat is om met haar studiemateriaal direct in te spelen op iedere verandering, zonder afbreuk te doen aan de wetenschappelijk onderbouwde feiten. AALO beschikt over een eigen team dat de AALO-opleidingen ontwikkelt. Dit team bestaat uit fitnessprofessionals, bewegingswetenschappers en topsporters. Daarnaast wordt het team versterkt door een eigen redactieteam, ontwerpafdeling, dtp-afdeling en een uitgeverij.

NRTO & de Consumentenbond

AALO opleidingen is geaccrediteerd door de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). De NRTO heeft in overleg met de Consumentenbond de Algemene Voorwaarden samengesteld die gelden bij de opleidingen van AALO. Consumentenbond

Daarnaast voldoet AALO aan de gedragscode van de NRTO en is AALO aangesloten bij de Stichting Geschillencommissie Consumentenzaken. Zo ben je met een opleiding of cursus van AALO altijd verzekerd van een hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en zekerheid, die je als student bij AALO mag verwachten.

Bekijk hier de gedragscodes van de NRTO.

NRTO logo 3
ISO 9001 gecertificeerd Het ontwikkelingstraject van AALO opleidingen en –examens zijn ISO 9001-gecertificeerd, hierdoor is kwaliteit gegarandeerd!

Branche erkenning
CRKBO | BGN | NGS

  1. Alle AALO docenten(AALO Master Trainers) zijn geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
  2. Een aantal AALO voedingsopleidingen zijn geaccrediteerd door de beroepsvereniging voor Gewichtsconsuleten(BGN)
  3. Onze Sportmasseur opleiding is geaccrediteerd door het Nederlands Genootschap Sportmasseurs (NGS)

De AALO Fitness Academie wordt als organisatie erkend door Europe Active. Hiermee zijn wij de enige opleider in de fitnessbranche met deze erkenning. Het grote voordeel t.o.v. bijvoorbeeld een Fitvak diploma is dat je je niet alleen kunt registreren in EREPS met het diploma, maar dat je ook zeker weet dat de opleiding(en) die je volgt voldoen aan de richtlijnen die voor het Europese register zijn opgesteld.

EREPS logo fc

Samenwerkingspartners

AALO werkt samen met de volgende organisatie:

Asics

Onze hardloopopleiding is voorzien van wetenschappelijke content geleverd door ASICS. Na het behalen van het AALO hardloop diploma ontvangen licentiehouders van de Atletiekunie 6 licentiepunten (niveau 3).

De AALO Yoga Academie is internationaal erkend door de Yoga Alliance. Naast de losse opleidingen en cursussen bieden wij een 200 uurs opleiding aan (RYS 200). yoga
Een aantal opleidingen van de AALO Fitness Academie geven je vrijstelling op HBO Bachelor (sport) opleidingen bij de NCOI Hogeschool. NCOI

AALO heeft partnerships met de volgende partijen:

partnerships AALO