Speed, Agility & Quickness (SAQ) Trainer

Vanaf €299

Speed, Agility & Quickness (SAQ) Trainer in het kort:

Word een specialist op het gebied van SAQ training

Je wordt geboren. Langzaam leer je meer over de wereld. Je ziet iedereen om je heen rondlopen. Dat wil jij ook. Van kruipen ga je naar lopen, van lopen naar rennen en van rennen naar sprinten. Dan gebeurt er bij velen iets interessants. Heel langzaam verliezen zij deze skills weer. Eerst het vermogen om te sprinten, dan om te rennen en in sommige gevallen zelfs het vermogen om pijnvrij te kunnen lopen. Wanneer was de laatste keer dat je volle bak ging sprinten? Kan je het nog wel pijnvrij? In de huidige fitnesswereld is er weinig aandacht voor het effectief voortbewegen, terwijl dit juist de basis van elke sport is. De opleiding Speed, Agility & Quickness (SAQ) Trainer leert jou alles over effectief bewegen en maakt jou specialist op het gebied van SAQ training. 

Snelheid, wendbaarheid en lichtvoetigheid zijn de basis beginselen voor vrijwel elke sportactiviteit. Voordat je een voetbal kunt schoppen moet je eerst bij de voetbal komen. Tijdens een crossfit workout zul je je zo snel mogelijk naar het volgende onderdeel moeten begeven. Ook tijdens een kickboks partij is het een voordeel als je lichtvoetig bent en als je snel kunt reageren op je tegenstander. SAQ training helpt hierbij. 

Maar is het alleen goed voor sportieve activiteiten? Is je effectief kunnen verplaatsen niet een basis skill voor iedereen? Heeft het niet ook enorme voordelen voor esthetische doeleinden? Zou het sneller kunnen reageren je kunnen behoeden voor een nare val? Was die metro eigenlijk gewoon haalbaar? Is het niet handig als je een trap op kunt sprinten zonder uitgeput boven te komen? De opleiding SAQ is opgezet om op deze en nog vele andere vragen antwoord te geven.

Deze kennis zou aanwezig moeten zijn bij elke fitnesser, fitnesstrainer, coach, fysiotherapeut en iedereen die affiniteit heeft met bewegen. Vergroot je kennis met de opleiding Speed, Agility & Quickness (SAQ) en leer SAQ training geven. 

Deze SAQ opleiding wordt onderwezen door ex-profvoetballer Yuri Cornelisse. Hij heeft veel ervaring als Speed, Agility & Quickness Trainer, als (hard)looptrainer, bootcampinstructeur en ook geeft hij sportclinics.

Inhoud van de opleiding Speed, Agility & Quickness (SAQ)

Welkom bij de opleiding Speed, Agility, Quickness (SAQ). Deze opleiding is uniek in Nederland. Leer alles op het gebied van SAQ training. 

Onder SAQ training verstaan wij het verbeteren van onder andere fysieke aspecten, mentale aspecten, coördinatie, soepelheid, kracht en techniek ten behoeve van snelheid, wendbaarheid en lichtvoetigheid.

  • Snelheid is het vermogen om in een rechte lijn van A naar B te kunnen komen
  • Wendbaarheid is het vermogen om van richting te kunnen veranderen, te versnellen en af te remmen
  • Lichtvoetigheid is het vermogen om te kunnen reageren op een prikkel

Een SAQ-trainer is in staat om de basisconcepten van snelheid, wendbaarheid en lichtvoetigheid toe te passen op verschillende situaties, klanten en doeleinden.

Tijdens de opleiding Speed, Agility & Quickness (SAQ) wordt er naast de bespreking van de drie pijlers ook het accent gelegd op volgende aspecten:

  1. Improvisatie
  2. Blessurepreventie
  3. Mobiliteit
  4. Krachttraining 

De opleiding SAQ maakt gebruik van differentieel leren. Dit betekent het leren van een skill door middel van variaties. Er wordt hierbij dus niet gezocht naar de perfecte uitvoering maar naar de perfecte aanpassing op de huidige situatie. Hierbij worden ook veel meer gebruikt gemaakt van het zelflerend vermogen van de klant (atleet). Daarnaast is improvisatie een belangrijk onderdeel van de opleiding SAQ. In het geval van SAQ training is improviseren altijd een reactie op wat er gebeurt. Tijdens SAQ-improvisatie is je beginhouding erg belangrijk omdat het je meer tijd voor keuzes geeft. Word SAQ-trainer met de opleiding Speed, Agility & Quickness (SAQ) en leer effectieve SAQ training te geven. 

Tijden, locaties en data

De AALO-opleiding SAQ Trainer bestaat uit drie opleidingsdagen.

Hieronder vind je een overzicht van de regio(s), voorkeurslocaties en startdata. 

Amsterdam
Speed, Agility & Quickness (SAQ) Trainer Lestijden
Opleidingsdag 1 za 07-03-2020 10:00 - 16:00 uur
Opleidingsdag 2 za 14-03-2020 10:00 - 16:00 uur
Opleidingsdag 3 za 21-03-2020 10:00 - 16:00 uur

Voorkeurslocatie

AALO is een landelijke organisatie. Opleidingen worden binnen één of meerdere Regio’s aangeboden. Kies een Regio die het best bij je past en schrijft je in voor jouw voorkeurslocatie binnen deze regio. Binnen de regio probeert AALO altijd zoveel mogelijk rekening te houden met de door jou opgegeven voorkeurslocatie. De voorkeurslocatie met de meeste inschrijvingen gaat door. Houd daarom rekening dat de opleiding op een andere locatie plaats zou kunnen vinden dan jouw voorkeurslocatie. Uiteraard proberen we de extra reistijd altijd zo kort mogelijk te houden.

Uiterlijk 14 dagen voordat je opleiding van start gaat ontvang je een e-mail met daarin de definitieve locatiegegevens en tijden. Je kunt de informatie ook vinden in je digitale leeromgeving.

Studiebelasting, examen en stage

De opleiding tot SAQ Trainer kent geen examen.
Je sluit de opleiding tot SAQ Trainer af met een opdracht.

Branche-erkend certificaat

Na het succesvol afronden van de AALO-opleiding SAQ Trainer ontvang je een deelnemers certificaat. Het certificaat kent nog meer voordelen:

  • Het certificaat SAQ Trainer is de standaard voor instructeurs binnen sportclubs.
  • Het certificaat AALO SAQ Trainer staat goed aangeschreven op de arbeidsmarkt.
  • AALO is marktleider in opleidingen in de Nederlandse en Belgische fitnessbranche.

Het lesgeld voor de AALO-opleiding SAQ Trainer bedraagt € 299,00. Dit is inclusief studiemateriaal.

Doorstuderen na deze opleiding

Heb je de opleiding SAQ Trainer afgerond en wil je je naast SAQ training verder ontwikkelen? De AALO-opleidingen binnen de Fitness Academie zijn uitstekende vervolgopleidingen, bijvoorbeeld Hardloop Trainer of Voedingsdeskundige (Level 1). Daarnaast is het mogelijk om je in de breedte te ontwikkelen door aanvullende opleidingen binnen de Fitness Academie te volgen.