Voedingsdeskundige (Level 1)

Voor deze opleiding kun je kiezen of je wilt studeren met opleidingsdagen of op je eigen tempo als thuisstudie.

Voedingsdeskundige (Level 1) in het kort:

Schrijf je nu direct in
Voedingsdeskundige level 1

Opleiding Voedingsdeskundige Level 1, de basis van de juiste voeding en coaching

Dagelijks hebben de media wel iets over voeding te melden. Ook social media staat er vol mee. ‘Dit mag wel, dit mag niet’ en dé perfecte diëten worden breed uitgemeten. Er staan mensen op die pretenderen de ultieme waarheid te spreken en massaal worden (de meest vreemde) adviezen opgevolgd. Wil jij zelf meer kennis van voeding en coaching en wil jij anderen hierbij helpen? De opleiding Voedingsdeskundige geeft jou inzicht in de basis van juiste voeding en leert je hoe je klanten optimaal kunt coachen op het gebied van voeding.

In de opleiding Voedingsdeskundige level 1 wordt de basis gelegd. We adviseren je om daarna door te gaan met level 2. Hier kijken we wat er verder nog speelt in voedingsland. We bestuderen afwijkende voedingssystemen en trends als smoothies en superfoods. Level 1 & 2 bieden we ook aan als totaalpakket. Na het afronden van deze opleidingen ben je met recht een Voedingsdeskundige!

De opleiding Voedingsdeskundige is geschikt voor iedereen die meer wil weten over voeding en daar eventueel professioneel mee aan de slag wil. De opleiding Voedingsdeskundige is ook zeer geschikt voor fitness professionals die hun cliënten breder willen kunnen ondersteunen. Voeding en sport staan immers nauw in verbinding met elkaar.


Inhoud van de AALO-opleiding Voedingsdeskundige Level 1

In de opleiding Voedingsdeskundige level 1 ligt de focus op voedingsleer. Je zult leren welke voedingsstoffen er zijn, waarvoor je ze nodig hebt en hoe ze in het lichaam worden verwerkt. Ook leer je tijdens de opleiding Voedingsdeskundige hoe het spijsverteringstelsel in elkaar zit en hoe de stofwisseling werkt. Er wordt aandacht besteed aan een goede basisvoeding en je leert of voeding alleen voldoende is. Je leert tijdens de opleiding Voedingsdeskundige wat de energiebalans is en hoe deze kan worden beïnvloed. Tot slot kijken we naar het meest voorkomende voedingsgerelateerde probleem: overgewicht. Je leert in de opleiding Voedingsdeskundige o.a. te berekenen hoeveel iemand van een bepaalde voedingsstof nodig heeft en je leert dit te vertalen in een basismenu. 

De volgende onderwerpen komen aan bod in de opleiding Voedingsdeskundige: 

 • gezonde voeding
 • macronutriënten
 • micronutriënten
 • water
 • supplementen
 • energiebalans
 • gezonde voeding
 • overgewicht, etc.

Tijden, locaties en data

De opleiding Voedingsdeskundige Level 1 van AALO is te volgen als thuisstudie, maar ook op locatie. De opleiding Voedingsdeskundige op locatie bestaat uit drie opleidingsdagen.

Voorkeurslocatie
Je schrijft je in op jouw voorkeurslocatie. AALO probeert altijd zoveel mogelijk rekening te houden met jouw opgegeven voorkeurslocatie. Houd er echter rekening mee dat de opleiding op een andere locatie plaats zou kunnen vinden. Uiteraard proberen we de extra reistijd altijd zo kort mogelijk te houden.

In de week voordat je opleiding van start gaat ontvang je een e-mail met daarin de definitieve locatiegegevens en tijden. 

Hieronder vind je een overzicht van de leslocaties en startdata van de opleiding Voedingsdeskundige.

Nieuwegein
Voedingsdeskundige (Level 1) Lestijden
Opleidingsdag 1 zo 29-09-2019 10:00 - 17:00 uur
Opleidingsdag 2 zo 13-10-2019 10:00 - 17:00 uur
Opleidingsdag 3 zo 27-10-2019 10:00 - 17:00 uur


Examen

Je sluit de AALO-opleiding Voedingsdeskundige Level 1 af met een eindopdracht. Wanneer je de opdracht met een voldoende hebt afgesloten ontvang je het branche-erkende AALO-certificaat Voedingsdeskundige.


Branche-erkend certificaat

Na het succesvol afronden van de opleiding Voedingsdeskundige Level 1 ontvang je een branche-erkend certificaat. Met dit certificaat op zak kun je direct aan de slag. Het branche-erkende certificaat kent nog meer voordelen:

 • Het certificaat is de standaard voor instructeurs binnen sportclubs.
 • Het certificaat staat goed aangeschreven op de arbeidsmarkt.
 • AALO is marktleider in opleidingen in de Nederlandse en Belgische fitnessbranche.

Kosten

Het lesgeld voor de AALO-opleiding Voedingsdeskundige Level 1 bedraagt € 399,00. Dit is inclusief coaching, ondersteuning en studiemateriaal.


Doorstuderen?

Heb je de opleiding Voedingsdeskundige Level 1 afgerond en wil je je verder ontwikkelen? De AALO-opleiding Voedingsdeskundige Level 2 of de door BGN geaccrediteerde Gewichtsconsulent opleiding zijn de perfecte vervolgopleidingen! 

Voedingsdeskundige Totaal Pakket € 898,00 € 798,00 € 100,00 voordeel

Het Voedingsdeskundige Totaal Pakket biedt alle informatie, tips en tools om direct als voedingsdeskundige aan de slag te kunnen. Je volgt in korte tijd de volgende twee AALO-opleidingen:

 • Voedingsdeskundige Level 1 
 • Voedingsdeskundige Level 2
Sluiten [x]

AALO Plannings Wizard

Deze opleiding is een voordeelpakket. Je schrijft je in voor meerdere certificaten en profiteert van hoge kortingen. Je kunt direct de startdata vastleggen voor meerdere certificaten met de handige AALO Plannings Wizard.

Startdatum - Voedingsdeskundige Totaal Pakket


Studeren bij AALO

Bekijk deze video en ontdek alles over het studeren bij AALO.


Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Voor Voedingsdeskundige (Level 1) kun je voor het fiscale jaar 2019 bijvoorbeeld € 77,48 terugvragen van de belasting!*

* Dit rekenvoorbeeld geldt als indicatie bij ineens betaling van de opleiding met de hoogste belastingschaal van 52% en is alleen van toepassing als de opleiding aansluit bij je beroep of toekomstige beroep. Bekijk voor meer informatie de AALO Belastingtool.

Schrijf je direct in...

of vraag meer informatie aan! Klik hier.