Hardloop Trainer

Hardloop Trainer in het kort:

Schrijf je nu direct in
Hardlooptrainer

Hardloop Trainer voor de fitnessprofessional

Tijdens de AALO Hardloop Trainer opleiding leer je hoe je veilige en verantwoorde hardlooptraining geeft. Het maakt niet uit of je de hardlooptraining vanuit een vereniging, sportclub of als personal trainer geeft. Je krijgt les van een AALO Master Trainer met een achtergrond in de bewegingswetenschappen en als topsporter en trainer in de atletiek, met als specialisatie hardlopen. Wil jij de meest effectieve hardlooptraining kunnen geven? Start dan met de Hardloop Trainer opleiding van AALO. 


Inhoud van de AALO Hardloop Trainer opleiding

Tijdens de AALO Hardloop Trainer opleiding leer je zowel theorie als praktijk. Door deze hardloop trainer opleiding te volgen leer je verschillende soorten trainingsvormen, looptechnieken en methodieken. Daarnaast is er aandacht voor anatomie en fysiologie specifiek gericht op hardlooptraining. Je bent na afloop van de Hardloop Trainer opleiding in staat om een hardlooptraining en een trainingsschema te ontwikkelen, afgestemd op de doelstellingen van je klant. Andere onderwerpen die tijdens de Hardloop Trainer opleiding aan bod komen:

  • vormen van hardlooptraining (duur, interval);
  • loopanalyse met video;
  • krachttraining voor hardlooptraining;
  • blessurepreventie voor hardlooptraining.


Tijden, locaties en data

De AALO Hardloop Trainer opleiding bestaat uit drie opleidingsdagen.

Voorkeurslocatie

AALO is een landelijke organisatie. Opleidingen worden binnen één of meerdere Regio’s aangeboden. Kies een Regio die het best bij je past en schrijft je in voor jouw voorkeurslocatie binnen deze regio. Binnen de regio probeert AALO altijd zoveel mogelijk rekening te houden met de door jou opgegeven voorkeurslocatie. De voorkeurslocatie met de meeste inschrijvingen gaat door. Houd daarom rekening dat de opleiding op een andere locatie plaats zou kunnen vinden dan jouw voorkeurslocatie. Uiteraard proberen we de extra reistijd altijd zo kort mogelijk te houden.

Uiterlijk 14 dagen voordat je opleiding van start gaat ontvang je een e-mail met daarin de definitieve locatiegegevens en tijden. Je kunt de informatie ook vinden in je digitale leeromgeving.

Hieronder vind je een overzicht van de regio(s), voorkeurslocaties en startdata. 

.

Amsterdam
Hardloop Trainer Lestijden
Opleidingsdag 1 vr 01-02-2019 10:00 - 17:00 uur
Opleidingsdag 2 vr 08-02-2019 10:00 - 17:00 uur
Opleidingsdag 3 vr 15-02-2019 10:00 - 17:00 uur
Amsterdam
Hardloop Trainer Lestijden
Opleidingsdag 1 zo 12-05-2019 10:00 - 17:00 uur
Opleidingsdag 2 zo 19-05-2019 10:00 - 17:00 uur
Opleidingsdag 3 zo 26-05-2019 10:00 - 17:00 uur


Examen en stage

Tijdens de AALO Hardloop Trainer opleiding maak je vijf verschillende opdrachten. Wanneer je deze opdrachten met een voldoende hebt afgesloten ontvang je het branche-erkende AALO-diploma.


Erkend diploma

Na het succesvol afronden van de AALO Hardloop Trainer opleiding ontvang je een branche-erkend diploma. Met dit diploma op zak kun je direct aan de slag met het geven van hardlooptraining. 

Het branche-erkende diploma kent nog meer voordelen:

  • Het diploma is de standaard voor instructeurs binnen sportclubs.
  • Het diploma staat goed aangeschreven op de arbeidsmarkt.
  • AALO is marktleider in opleidingen in de Nederlandse en Belgische fitnessbranche.

Als je in het bezit ben van een trainingslicentie van de Atletiekunie, dan moet je in 4 jaar minimaal 12 licentiepunten behalen om de licentie te kunnen verlengen. Met het behalen van dit diploma ontvang je 6 licentiepunten op niveau 3. Een licentie is vier jaar geldig.


Kosten

Het lesgeld voor de AALO Hardloop Trainer opleiding bedraagt € 399,00. Dit is inclusief het studieboek en dvd met technische voorbeelden op het gebied van hardlooptraining. Het examengeld voor deze opleiding bedraagt € 99,00. Dit is inclusief accreditatie Atletiekunie, diploma en nakijk portfolio.


Studeren bij AALO

Bekijk deze video en ontdek alles over het studeren bij AALO.


Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Voor Hardloop Trainer kun je voor het fiscale jaar 2018 bijvoorbeeld € 128,96 terugvragen van de belasting!*

* Dit rekenvoorbeeld geldt als indicatie bij ineens betaling van de opleiding met de hoogste belastingschaal van 52% en is alleen van toepassing als de opleiding aansluit bij je beroep of toekomstige beroep. Bekijk voor meer informatie de AALO Belastingtool.

Schrijf je direct in...

of vraag meer informatie aan! Klik hier.