Klassiek Mat Pilates (Level 2)

Vanaf €899

Klassiek Mat Pilates (Level 2) in het kort:

Klassiek Mat Pilates (Level 2), verdiep jouw kennis in de Pilatesmethode.

Deze opleiding is een absolute must voor iedereen die zich verder wil ontwikkelen tot volwaardig instructeur op het gebied van klassiek mat Pilates. Om aan deze opleiding deel te kunnen nemen, moet je de opleiding Klassiek Mat Pilates Level 1 of een soortgelijke opleiding succesvol hebben afgerond.

Inhoud van de AALO-opleiding Klassiek Mat Pilates (Level 2)

Je kennis wordt verder uitgebreid op het gebied van Pilates teaching tools & filosofie en onderwijsformule. In deze opleiding leer je als aanvulling op de 21 matoefeningen uit het eerste level maar liefst 23 nieuwe matoefeningen. Daarnaast leer je hoe je kunt verdiepen in de reeds vertrouwde oefeningen op level 1 niveau.

Leer meer flow in de oefeningen te brengen en breng een integrale manier van bewegen tot stand  door middel van het systematische, integrale systeem van de Contrology Acties. In een integrale manier van bewegen participeren alle delen van het lichaam in de oefening, waardoor er connecties tussen de delen ontstaan die daardoor één geheel vormen.

Daarnaast ontvang je een studieboek met basis anatomie. Basiskennis van de anatomie draagt bij aan het ontwikkelen van jouw ‘teachers’ eye: het leren kijken naar het lichaam in stand en in beweging.

Middels de groeps- en duetlessen kun je jouw niveau van bewegen (techniek) verbeteren. Ten slotte maak je een start met het begeleiden van klanten met (chronische) klachten en/of (tijdelijke) blessures.

Het team AALO Pilates Trainers dat jou begeleidt is zorgvuldig samengesteld en opgeleid door Mirjam van Gameren. De docenten bundelen de kennis van de authentieke methode die is opgedaan bij trainers die direct zijn opgeleid door Joseph Pilates zelf in New York, met de huidige inzichten in beweging en biomechanica uit onder andere cesar- en fysiotherapie. Geen variaties op Pilates, wèl Pilates zoals het bedoeld is.

Tijden, locaties en data

De AALO-opleiding Klassiek Mat Pilates Instructeur Level 2 bestaat uit 9 opleidingsdagen en 1 examendag. De opleidingsdagen vinden in principe plaats bij Just Pilates, Pelmolenlaan 3,  Woerden. Hieronder vind je een overzicht van de leslocatie(s) en data. 

Tijdens de opleiding werk je aan de volgende vaardigheden:

 • Het beheersen & toepassen van de verdiepende kennis over het systematische, integrale systeem van Controloy Acties in het lesgeven en in eigen lichaam
 • Verdiepen in het werken van proximale kracht naar distale beheersing
 • Leren differentiëren en prioriteren binnen het integrale systeem van de Contrology Acties
 • Het ontwikkelen van een teachers’ eye: het leren zien wanneer een klant aan verdieping in een oefening toe is of niet
 • Het leren zien van optimale uitlijning,  houding en houdingsafwijkingen in het lichaam en hierop te instrueren
 • Het creëren van een integraal geheel van bewegen
 • Het geven van een groepsles op het niveau Level 2 ‘basic into intermediate’
 • Het geven van personal training
 • Het leren geven van fysieke begeleiding

De opleiding bestaat uit de onderstaande onderdelen:

 • 9 opleidingsdagen
 • 6 groepslessen & observatie
 • 3 duetlessen & observatie  (in een duetles ontvang je persoonlijke coaching ter voorbereiding op het examen)
 • 1 examendag

Woerden (utrecht)
Klassiek Mat Pilates (Level 2) Lestijden
Opleidingsdag 1 za 09-11-2019 10:15 - 17:15 uur
Opleidingsdag 2 zo 08-12-2019 10:15 - 17:15 uur
Opleidingsdag 3 vr 10-01-2020 10:15 - 17:15 uur
Opleidingsdag 4 za 01-02-2020 10:15 - 17:15 uur
Opleidingsdag 5 zo 08-03-2020 10:15 - 17:15 uur
Opleidingsdag 6 za 28-03-2020 10:15 - 17:15 uur
Opleidingsdag 7 vr 17-04-2020 10:15 - 17:15 uur
Opleidingsdag 8 za 16-05-2020 10:15 - 17:15 uur
Opleidingsdag 9 za 06-06-2020 10:15 - 17:15 uur
Examendag zo 28-06-2020 10:15 - 17:15 uur

Voorkeurslocatie

AALO is een landelijke organisatie. Opleidingen worden binnen één of meerdere Regio’s aangeboden. Kies een Regio die het best bij je past en schrijft je in voor jouw voorkeurslocatie binnen deze regio. Binnen de regio probeert AALO altijd zoveel mogelijk rekening te houden met de door jou opgegeven voorkeurslocatie. De voorkeurslocatie met de meeste inschrijvingen gaat door. Houd daarom rekening dat de opleiding op een andere locatie plaats zou kunnen vinden dan jouw voorkeurslocatie. Uiteraard proberen we de extra reistijd altijd zo kort mogelijk te houden.

Uiterlijk 14 dagen voordat je opleiding van start gaat ontvang je een e-mail met daarin de definitieve locatiegegevens en tijden. Je kunt de informatie ook vinden in je digitale leeromgeving.

Studiebelasting, examen en stage

Voor de AALO Pilates opleiding Level 2 leg je een theorie- en praktijkexamen af. Het schriftelijk examen bestaat uit vragen over anatomie.

Je dient alle onderdelen van het examen te behalen om het AALO-diploma Klassiek Mat Pilates Instructeur Level 2 te kunnen ontvangen.

Het volgen van een stage is niet verplicht. Uiteraard raden we je aan zo veel mogelijk lessen klassiek Pilates te volgen.

Maak kennis met AALO Pilates Academie

AALO organiseert regelmatig klassikale proeflessen op meerdere locaties in Nederland. Tijdens deze dagen kun jij ervaren hoe het is om een opleiding te volgen en kun je vragen stellen aan een van onze Master Trainers. Schrijf je nu in voor de proefles

Branche-erkend diploma

Na het succesvol afronden van de AALO-opleiding Klassiek Mat Pilates Instructeur Level 2 ontvang je een branche-erkend diploma. We adviseren je om binnen twee jaar een bijscholing te volgen om je kennis up-to-date te houden en uit te bereiden. 

Met het diploma op zak kun je aan de slag bij een pilatesstudio en/of (sport-)club in Nederland en België. Het branche-erkende diploma kent nog meer voordelen:

 • Het diploma is de standaard voor instructeurs binnen clubs.
 • Het diploma staat goed aangeschreven op de arbeidsmarkt.
 • AALO is marktleider in opleidingen in de Nederlandse en Belgische health- en wellnessbranche.

Het lesgeld voor de AALO-opleiding Klassiek Mat Pilates Instructeur Level 2 bedraagt € 899,00. 

Dit bedrag is inclusief het studiemateriaal en het lessenpakket van Just Pilates betreffende de groeps- en duetlessen. Het examengeld bedraagt € 129,00.

Doorstuderen na deze opleiding

We adviseren je om binnen twee jaar een bijscholing te volgen om je kennis up-to-date te houden en uit te bereiden. De AALO Pilates Academie biedt verdiepende vervolgopleidingen, zoals de AALO-opleiding Klassiek Mat Pilates Instructeur Level 3.

Houd de AALO website in de gaten voor de beste aanvullende opleidingen en leuke workshops. En neem ook eens een kijkje bij de AALO Yoga Academie.