Klassiek Mat Pilates (Level 2)

Vanaf €1098

Klassiek Mat Pilates (Level 2) in het kort:

Klassiek Mat Pilates (Level 2), verdiep jouw kennis in de Pilatesmethode.

Deze pilates opleiding is een absolute must voor iedereen die zich verder wil ontwikkelen tot volwaardig instructeur op het gebied van klassiek mat Pilates. Om aan deze opleiding deel te kunnen nemen, moet je de opleiding Klassiek Mat Pilates Level 1 of een soortgelijke opleiding succesvol hebben afgerond.

Je kennis wordt verder uitgebreid op het gebied van Pilates teaching tools & filosofie en onderwijsformule. Als aanvulling op de 21 matoefeningen uit het eerste level leer je maar liefst 23 nieuwe matoefeningen. Daarnaast ga je de reeds vertrouwde oefeningen van level 1 niveau verdiepen. Je maakt kennis met het holistisch bewegingssysteem van de ‘Contrology Acties’. Door kennis en oefening verfijn je je teachers eye, zodat je deelnemers goed kunt begeleiden. Ten slotte maak je een start met het begeleiden van klanten met (chronische) klachten en/of (tijdelijke) blessures.

zwarte blok inleiding pilates2

Pilates volgens de authentieke methode.

Studieprogramma

Contrology Acties

Leer meer flow in de oefeningen te brengen door middel van de Contrology Acties. Met deze systematische aanpak breng je een integrale manier van bewegen tot stand. Alle delen van het lichaam participeren in de oefening, waardoor connecties tussen de delen ontstaan en daardoor één geheel vormen.

Onderwerpen

 • Beheersen en toepassen van Controloy Acties
 • Werken van proximale kracht naar distale beheersing
 • Differentiëren en prioriteren binnen het integrale systeem van de Contrology Acties
 • Creëren van een integraal geheel van bewegen
 • Basiskennis anatomie
 • Observeren van lichaam in stilstand en beweging

 • Ontwikkelen van een teachers eye en geven van fysieke begeleiding
 • Merken wanneer een klant toe is aan verdieping in een oefening of niet
 • Waarnemen van foutieve houding en instrueren tot corrigeren
 • Geven van een groepsles op Level 2 ‘basic into intermediate’
 • Geven van personal training
 • Begeleiden van klanten met (chronische) klachten en/of (tijdelijke) blessures

 

Les van de beste docenten

Onze opleidingen zijn van de hoogste kwaliteit en worden ontwikkeld door specialisten uit het vakgebied met jaren (buitenland)ervaring. Je krijgt les van de beste Master Trainers, met enorme passie voor het vak die veel praktijkervaring meenemen tijdens het geven van de lessen.

Studieadviseur Bas

"Heb je vragen? Ik en de andere AALO-studieadviseurs staan voor je klaar!"

Klik hier

Tijden, locaties en data

De AALO-opleiding Klassiek Mat Pilates Instructeur Level 2 bestaat uit 10 dagen met daarin de volgende onderdelen:

 • 6 groepslessen & observatie
 • 3 duetlessen & observatie  (in een duetles ontvang je persoonlijke coaching ter voorbereiding op het examen)
 • 1 examendag

Startdatum: Vrijdag 1 september
Woerden (utrecht)
Klassiek Mat Pilates (Level 2) Lestijden
Opleidingsdag 1 vr 01-09-2023 10:15 - 16:15 uur
Opleidingsdag 2 vr 22-09-2023 10:15 - 16:15 uur
Opleidingsdag 3 vr 20-10-2023 10:15 - 16:15 uur
Opleidingsdag 4 vr 17-11-2023 10:15 - 16:15 uur
Opleidingsdag 5 vr 15-12-2023 10:15 - 16:15 uur
Opleidingsdag 6 za 13-01-2024 10:15 - 16:15 uur
Opleidingsdag 7 vr 09-02-2024 10:15 - 16:15 uur
Opleidingsdag 8 vr 08-03-2024 10:15 - 16:15 uur
Opleidingsdag 9 vr 05-04-2024 10:15 - 16:15 uur
Examendag vr 19-04-2024 10:15 - 16:15 uur

Meer informatie

Wil je de gids ontvangen? 


Om je beter te kunnen helpen bij je studiekeuze kunnen we contact met je opnemen. Door dit formulier te versturen geef je hier toestemming voor. Ook ontvang je onze nieuwsbrief. Je kunt je altijd afmelden wanneer je wilt.

Voorkeurslocatie

Bij AALO geef je jouw voorkeurslocatie op. Soms kan het gebeuren dat  de opleiding op een andere locatie plaatsvindt dan jouw voorkeurslocatie. Mocht dit gebeuren informeren we je hierover. En we proberen de extra reistijd natuurlijk altijd zo kort mogelijk te houden.

Branche-erkend diploma

Na het succesvol afronden van de AALO-opleiding Klassiek Mat Pilates Instructeur Level 2 ontvang je een branche-erkend diploma. We adviseren je om binnen twee jaar een bijscholing te volgen om je kennis up-to-date te houden en uit te bereiden. 

Met het diploma op zak kun je aan de slag bij een pilatesstudio en/of (sport-)club in Nederland en België. Het branche-erkende diploma kent nog meer voordelen:

 • Het diploma is de standaard voor instructeurs binnen clubs.
 • Het diploma staat goed aangeschreven op de arbeidsmarkt.
 • AALO is marktleider in opleidingen in de Nederlandse en Belgische health- en wellnessbranche.

Examen

Voor de AALO Pilates opleiding Level 2 leg je een theorie- en praktijkexamen af. Het schriftelijk examen bestaat uit vragen over anatomie.

Je dient alle onderdelen van het examen te behalen om het AALO-diploma Klassiek Mat Pilates Instructeur Level 2 te kunnen ontvangen.

Het volgen van een stage is niet verplicht. Uiteraard raden we je aan zo veel mogelijk lessen klassiek Pilates te volgen.

Toelatingseisen

Je kunt direct starten met Klassiek mat pilates (Level 2) als je dit diploma hebt: 

Voldoe jij aan deze eis?

Schrijf je direct in voor de opleiding

pilates4

Wat kost deze opleiding?

Het lesgeld voor de AALO-opleiding Klassiek Mat Pilates Instructeur Level 2 bedraagt € 1.098,00. 

Dit bedrag is inclusief het studiemateriaal en het lessenpakket van Just Pilates betreffende de groeps- en duetlessen. Het examengeld bedraagt € 98,00.

Vraag een offerte aan

Doorstuderen na deze opleiding

We adviseren je om binnen twee jaar een bijscholing te volgen om je kennis up-to-date te houden en uit te bereiden. De AALO Pilates Academie biedt verdiepende vervolgopleidingen, zoals de AALO-opleiding Klassiek Mat Pilates Instructeur Level 3.

Houd de AALO website in de gaten voor de beste aanvullende opleidingen en leuke workshops. En neem ook eens een kijkje bij de AALO Yoga Academie.

€1.000 voordeel met het STAP-budget

Goed nieuws! Voor deze opleiding kun je gebruikmaken van het STAP-budget, een scholingssubsidie waarmee je jaarlijks tot €1.000 opleidingstegoed kunt aanvragen bij UWV. Per jaar zijn er meerdere aanvraagrondes. De volgende ronde start 1 mei dus wees er snel bij! Lees meer over het STAP-budget.

Studievoortgangeis

Aan het STAP-budget hangt een studievoortgangseis. Dit betekent dat je moet kunnen aantonen dat je actief met de opleiding bezig bent. Dit kan natuurlijk door het succesvol afronden van de opleiding of met een bewijs dat je tenminste 80% van de tijd aanwezig bent geweest. Als het niet lukt om hieraan te voldoen, kan UWV jou verzoeken de subsidie terug te betalen. Lees meer over de voorwaarden van het STAP-budget.

Hoe werkt het STAP-budget?

 • Ga naar het inschrijfformulier en schrijf je in voor de opleiding die jij met het STAP-budget wilt volgen.
 • Kies bij stap 1 een startdatum tussen 4 weken na jouw STAP-aanvraag bij UWV (29 mei) en 30 september.
 • Vul bij stap 2 jouw persoonsgegevens in.
 • Kies bij stap 3 voor Betaling na ontvangst factuur.
 • LET OP | Vul bij stap 4 als opmerking het volgende in: STAP-budget
 • Klik op Inschrijving afronden. Nu gaan wij voor je aan de slag!
 • Vóór de start van de aanvraagronde bij UWV ontvang je van ons het STAP-aanmeldingsbewijs*. Deze heb je nodig bij jouw aanvraag bij UWV.
 • Zodra de aanvraagronde bij UWV opent kan je jouw STAP-budget aanvragen. Het STAP-aanmeldingsbewijs van AALO moet hier worden geüpload. Wees er snel bij want OP=OP! Dit kan vanaf 1 mei.
 • Binnen 4 weken hoor jij vanuit UWV of je aanvraag is goedgekeurd.

* Bij STAP-inschrijvingen binnen twee dagen vóór de start van de aanvraagronde bij UWV kunnen we niet garanderen dat je jouw aanmeldingsbewijs op tijd ontvangt. 

INSCHRIJVEN MET STAP

AALO Stap opmerking

>> Check hier het stappenplan voor een STAP-inschrijving bij AALO

Wat zeggen onze studenten over deze opleiding?

Minke

De opleiding is zeer uitgebreid. De stof bestaat naast de oefeningen, ook uit lesgeeftheorie die in bijna iedere (groeps-)les toegepast zou kunnen worden.
De stof die in level 1 is aangeleerd wordt uitgebreid door middel van verdiepingsstappen en nieuwe oefeningen. Ook komt het geven van personal training aan bod.
Tijdens de opleiding is er veel ruimte voor persoonlijke begeleiding in zowel de eigenvaardigheid, als de lesgeefvaardigheid, wat maakt dat het niveau van de opleiding snel stijgt.
De groep wordt meegenomen in het enthousiasme van de instructeurs, waardoor de opleidingsdagen naast leerzaam ook heel leuk zijn.

Liselore Volkers

Pilates 2 gaat een stuk dieper in op de theorie, het leveren van maatwerk op andere lichamen en de aanvullingen van (moeilijker) oefeningen op een hoog niveau uit te voeren. Echt een aanrader en begeleiding door een zeer kundig team met verstand van zaken. De opbouw van de opleiding vanaf level 1 en level 2 werkt in praktijk precies zoals beschreven, het is dus praktijkgericht geschreven en dat zie je in je eigen lessen met je eigen deelnemers ook zo terug. Zeer tevreden.

Voordelige pakketten

€ 2.875,- € 2.475,- € 400,- voordeel

Het complete Klassiek Pilates Totaal Pakket leidt je op tot gevorderde pilatesdocent. Je volgt een traject bestaande uit de volgende opleidingen:

 • Klassiek Mat Pilates Level 1
 • Klassiek Mat Pilates Level 2
 • Klassiek Mat Pilates Level 3
Sluiten [x]

AALO Plannings Wizard

Deze opleiding is een voordeelpakket. Je schrijft je in voor meerdere certificaten en profiteert van hoge kortingen. Je kunt direct de startdata vastleggen voor meerdere certificaten met de handige AALO Plannings Wizard.

Startdatum - Klassiek Pilates Totaal Pakket