Klassiek Mat Pilates (Level 2)

Vanaf €1374

Klassiek Mat Pilates (Level 2) in het kort:

Klassiek Mat Pilates (Level 2), verdiep jouw kennis in de Pilatesmethode.

Deze pilates opleiding is een absolute must voor iedereen die zich verder wil ontwikkelen tot volwaardig instructeur op het gebied van klassiek mat Pilates. Om aan deze opleiding deel te kunnen nemen, moet je de opleiding Klassiek Mat Pilates Level 1 of een soortgelijke opleiding succesvol hebben afgerond.

Je kennis wordt verder uitgebreid op het gebied van Pilates teaching tools & filosofie en onderwijsformule. Als aanvulling op de 21 matoefeningen uit het eerste level leer je maar liefst 23 nieuwe matoefeningen. Daarnaast ga je de reeds vertrouwde oefeningen van level 1 niveau verdiepen. Je maakt kennis met het holistisch bewegingssysteem van de ‘Contrology Acties’. Door kennis en oefening verfijn je je teachers eye, zodat je deelnemers goed kunt begeleiden. Ten slotte maak je een start met het begeleiden van klanten met (chronische) klachten en/of (tijdelijke) blessures.

zwarte blok inleiding pilates2

Pilates volgens de authentieke methode.

Studieprogramma

Contrology Acties

Leer meer flow in de oefeningen te brengen door middel van de Contrology Acties. Met deze systematische aanpak breng je een integrale manier van bewegen tot stand. Alle delen van het lichaam participeren in de oefening, waardoor connecties tussen de delen ontstaan en daardoor één geheel vormen.

Onderwerpen

 • Beheersen en toepassen van Controloy Acties
 • Werken van proximale kracht naar distale beheersing
 • Differentiëren en prioriteren binnen het integrale systeem van de Contrology Acties
 • Creëren van een integraal geheel van bewegen
 • Basiskennis anatomie
 • Observeren van lichaam in stilstand en beweging

 • Ontwikkelen van een teachers eye en geven van fysieke begeleiding
 • Merken wanneer een klant toe is aan verdieping in een oefening of niet
 • Waarnemen van foutieve houding en instrueren tot corrigeren
 • Geven van een groepsles op Level 2 ‘basic into intermediate’
 • Geven van personal training
 • Begeleiden van klanten met (chronische) klachten en/of (tijdelijke) blessures

 

Les van de beste docenten

Onze opleidingen zijn van de hoogste kwaliteit en worden ontwikkeld door specialisten uit het vakgebied met jaren (buitenland)ervaring. Je krijgt les van de beste Master Trainers, met enorme passie voor het vak die veel praktijkervaring meenemen tijdens het geven van de lessen.

Studieadviseur Vanessa

"Heb je vragen? Ik en de andere AALO-studieadviseurs staan voor je klaar!"

Klik hier

Tijden, locaties en data

De AALO-opleiding Klassiek Mat Pilates Instructeur Level 2 bestaat uit 10 dagen met daarin de volgende onderdelen:

 • 6 groepslessen & observatie
 • 3 duetlessen & observatie  (in een duetles ontvang je persoonlijke coaching ter voorbereiding op het examen)
 • 1 examendag

Binnenkort verschijnen hier de nieuwe opleidingsdata. Kun je niet wachten, neem dan contact met ons op.

Meer informatie

Wil je de gids ontvangen? 


Om je beter te kunnen helpen bij je studiekeuze kunnen we contact met je opnemen. Door dit formulier te versturen geef je hier toestemming voor. Ook ontvang je onze nieuwsbrief. Je kunt je altijd afmelden wanneer je wilt.

Voorkeurslocatie

Bij AALO geef je jouw voorkeurslocatie op. Soms kan het gebeuren dat  de opleiding op een andere locatie plaatsvindt dan jouw voorkeurslocatie. Mocht dit gebeuren informeren we je hierover. En we proberen de extra reistijd natuurlijk altijd zo kort mogelijk te houden.

Branche-erkend diploma

Na het succesvol afronden van de AALO-opleiding Klassiek Mat Pilates Instructeur Level 2 ontvang je een branche-erkend diploma. We adviseren je om binnen twee jaar een bijscholing te volgen om je kennis up-to-date te houden en uit te bereiden. 

Met het diploma op zak kun je aan de slag bij een pilatesstudio en/of (sport-)club in Nederland en België. Het branche-erkende diploma kent nog meer voordelen:

 • Het diploma is de standaard voor instructeurs binnen clubs.
 • Het diploma staat goed aangeschreven op de arbeidsmarkt.
 • AALO is marktleider in opleidingen in de Nederlandse en Belgische health- en wellnessbranche.

Examen

Voor de AALO Pilates opleiding Level 2 leg je een theorie- en praktijkexamen af. Het schriftelijk examen bestaat uit vragen over anatomie.

Je dient alle onderdelen van het examen te behalen om het AALO-diploma Klassiek Mat Pilates Instructeur Level 2 te kunnen ontvangen.

Het volgen van een stage is niet verplicht. Uiteraard raden we je aan zo veel mogelijk lessen klassiek Pilates te volgen.

Toelatingseisen

Je kunt direct starten met Klassiek mat pilates (Level 2) als je dit diploma hebt: 

Voldoe jij aan deze eis?

Schrijf je direct in voor de opleiding

pilates4

Wat kost deze opleiding?

Het lesgeld voor de AALO-opleiding Klassiek Mat Pilates Instructeur Level 2 bedraagt € 1.374,00. 

Dit bedrag is inclusief het studiemateriaal en het lessenpakket van Just Pilates betreffende de groeps- en duetlessen. Het examengeld bedraagt € 148,00.

Vraag een offerte aan

Doorstuderen na deze opleiding

Naast deze opleidingen hebben we nog andere pilates opleidingen. Ook kun je opleidingen volgen aan een van onze andere academies, zoals: Fitness Academie, Yoga Academie, Voeding Academie, Groepsfitness Academie, HBO Academie.

Wat zeggen onze studenten over deze opleiding?

Minke

De opleiding is zeer uitgebreid. De stof bestaat naast de oefeningen, ook uit lesgeeftheorie die in bijna iedere (groeps-)les toegepast zou kunnen worden.
De stof die in level 1 is aangeleerd wordt uitgebreid door middel van verdiepingsstappen en nieuwe oefeningen. Ook komt het geven van personal training aan bod.
Tijdens de opleiding is er veel ruimte voor persoonlijke begeleiding in zowel de eigenvaardigheid, als de lesgeefvaardigheid, wat maakt dat het niveau van de opleiding snel stijgt.
De groep wordt meegenomen in het enthousiasme van de instructeurs, waardoor de opleidingsdagen naast leerzaam ook heel leuk zijn.

Liselore Volkers

Pilates 2 gaat een stuk dieper in op de theorie, het leveren van maatwerk op andere lichamen en de aanvullingen van (moeilijker) oefeningen op een hoog niveau uit te voeren. Echt een aanrader en begeleiding door een zeer kundig team met verstand van zaken. De opbouw van de opleiding vanaf level 1 en level 2 werkt in praktijk precies zoals beschreven, het is dus praktijkgericht geschreven en dat zie je in je eigen lessen met je eigen deelnemers ook zo terug. Zeer tevreden.

Voordelige pakketten