Klassiek Mat Pilates (Level 1)

Vanaf €989

Klassiek Mat Pilates (Level 1) in het kort:

Klassiek Pilates Instructeur Mat Level 1: de basis voor iedere Pilates instructeur

Wil jij pilates docent worden? Wil jij mensen helpen zich goed te voelen in hun lichaam en wil jij les krijgen en leren geven in dé authentieke Pilates methode van Joseph Pilates? Dan ben je bij AALO aan het juiste adres.

Klassiek Pilates is een fysiek oefenprogramma dat gebaseerd is op het lichaam in zijn meest natuurlijke staat: in beweging. Deze opleiding tot pilates instructeur leert je zowel de theoretische als de praktische aspecten van het vak.

zwarte blok inleiding pilates

Pilates volgens de authentieke methode.

Studieprogramma

Lessen

We werken vooral in de vorm van duetlessen. Door de persoonlijke aandacht die je krijgt, leer je veel over de manier waarop je beweegt. Deze 'interne kennis' vergroot je lichaamsbewustzijn en verschaft inzicht in de manier waarop je bewegingen tot stand brengt. Als Pilatesdocent is het belangrijk om de methode zelf goed te beheersen. Zo kun je anderen beter begeleiden.

Methodiek en didactiek

Aan de hand van een uniek lesgeefstappenplan biedt de opleiding een gestructureerde methode om les te leren geven. Zo ben je als Pilatesdocent in staat effectieve en veilige lessen te verzorgen. Tegen het einde van de opleiding beheers je de 21 matoefeningen volledig.

Authentieke methode

De docenten hebben de kennis van de authentieke methode opgedaan bij trainers die direct zijn opgeleid door Joseph Pilates. We bieden geen variaties op Pilates, maar Pilates zoals het bedoeld is.

Les van de beste docenten

Onze opleidingen zijn van de hoogste kwaliteit en worden ontwikkeld door specialisten uit het vakgebied met jaren (buitenland)ervaring. Je krijgt les van de beste Master Trainers, met enorme passie voor het vak die veel praktijkervaring meenemen tijdens het geven van de lessen.

Studieadviseur Luuk

"Heb je vragen? Ik en de andere AALO-studieadviseurs staan voor je klaar!"

Klik hier

Tijden, locaties en data

De AALO-opleiding Klassiek Mat Pilates InstructeurLevel 1 bestaat uit 9 opleidingsdagen en 1 examendag. Gemiddeld dien je twee keer per week zelf te trainen voor de eigen vaardigheid.

De opleidingsdagen vinden plaats bij Just Pilates, Pelmolenlaan 3, Woerden.

Hieronder vind je een overzicht van de leslocatie(s) en data. 

Startdatum: Zaterdag 17 september
Woerden (utrecht)
Klassiek Mat Pilates (Level 1) Lestijden
Opleidingsdag 1 za 17-09-2022 10:15 - 17:15 uur
Opleidingsdag 2 za 01-10-2022 10:15 - 17:15 uur
Opleidingsdag 3 za 15-10-2022 10:15 - 17:15 uur
Opleidingsdag 4 za 05-11-2022 10:15 - 17:15 uur
Opleidingsdag 5 za 19-11-2022 10:15 - 17:15 uur
Opleidingsdag 6 za 10-12-2022 10:15 - 17:15 uur
Opleidingsdag 7 za 07-01-2023 10:15 - 17:15 uur
Opleidingsdag 8 za 21-01-2023 10:15 - 17:15 uur
Opleidingsdag 9 za 04-02-2023 10:15 - 17:15 uur
Examendag za 18-02-2023 10:15 - 17:15 uur

Meer informatie

Wil je de gids ontvangen? 


Om je beter te kunnen helpen bij je studiekeuze kunnen we contact met je opnemen. Door dit formulier te versturen geef je hier toestemming voor. Ook ontvang je onze nieuwsbrief. Je kunt je altijd afmelden wanneer je wilt.

Voorkeurslocatie

Bij AALO geef je jouw voorkeurslocatie op. Soms kan het gebeuren dat  de opleiding op een andere locatie plaatsvindt dan jouw voorkeurslocatie. Mocht dit gebeuren informeren we je hierover. En we proberen de extra reistijd natuurlijk altijd zo kort mogelijk te houden.

Branche-erkend diploma

Na het succesvol afronden van de AALO Pilates opleiding Klassiek Mat Level 1 ontvang je een branche-erkend diploma en kun je pilates docent worden.

Met het diploma op zak kun je aan de slag bij een pilatesstudio en/of (sport-)club in Nederland en België. Het branche-erkende diploma kent nog meer voordelen:

  • Het diploma is de standaard voor instructeurs binnen clubs.
  • Het diploma staat goed aangeschreven op de arbeidsmarkt.
  • AALO is marktleider in opleidingen in de Nederlandse en Belgische healthbranche.

Examen

Voor de AALO Pilates opleiding Level 1 leg je een theorie- en een praktijkexamen af. Je dient alle onderdelen van het examen te behalen om het AALO-diploma Klassiek Mat Pilates Instructeur Level 1 te kunnen ontvangen.

Een stage is niet verplicht, maar wel aan te raden. Ervaring in klassiek Pilates is geen vereiste, wel een pré. Naast het volgen van lessen in klassiek Pilates, wordt de AALO workshop Basis Anatomie Pilates aangeraden.

Wat kost deze opleiding?

Het lesgeld voor de AALO-opleiding Pilates Instructeur (Level 1) bedraagt € 989,00. Dit is inclusief het studiemateriaal en inclusief de groeps- en duetlessen. Het examengeld bedraagt  €129,00.

Vraag een offerte aan

Doorstuderen na deze opleiding

We adviseren je om binnen twee jaar een bijscholing te volgen om je kennis up-to-date te houden en uit te bereiden. De AALO Pilates Academie biedt verdiepende vervolgopleidingen, zoals de AALO-opleiding Klassiek Mat Pilates Instructeur Level 2 en Pilates (authentiek) Apparatus.

Houd de AALO website in de gaten voor de beste aanvullende opleidingen en leuke workshops. En neem ook eens een kijkje bij de AALO Yoga Academie.