Klassiek Mat Pilates (Level 1)

Klassiek Mat Pilates (Level 1) in het kort:

  • Locatie: Woerden
  • Eerst mogelijke startdatum: 14-01-2018
  • Duur: 10 opleidingsdagen
  • Lesgeld: € 499,00 inclusief studiemateriaal
Schrijf je nu direct in
klassiek pilates level 1

Klassiek Mat Pilates (Level 1), de basis voor elke Pilates Instructeur

AALO realiseert zich dat de pilatesbranche anders is dan de fitnessbranche. Om deze reden hebben we onderzocht wat nu echt pilates is, zodat we ook hierin het hoogste niveau bieden. AALO biedt zowel matopleidingen aan als opleidingen op apparatuur. Hierdoor kun je niet alleen in de fitnessbranche maar ook bij een pilatesstudio aan de slag.

Deze opleiding is speciaal voor AALO ontwikkeld in samenwerking met gerenommeerde specialisten op het gebied van klassieke pilates. Deze specialisten hebben diepgaande pilateskennis en meer dan tien jaar ervaring in hun vak. Ze zijn onder andere onderwezen in Romana’s pilates en powerpilates en hebben ook gedoceerd en gestudeerd in New York; de plaats waar pilates ooit begon.

De pilatesopleidingen van AALO zijn volgens de authentieke pilatesmethode ontwikkeld. Geen variaties op pilates dus, maar pilates zoals het is bedoeld. 

Bekijk deze video en ontdek alles over het studeren bij AALO.


Inhoud van de AALO-opleiding Klassiek Mat Pilates (Level 1)

Wij begrijpen dat je pilates niet in een weekend kunt leren en we onderscheiden ons hierin van alle andere opleiders. Alleen al de basismatopleiding duurt vier tot vijf maanden.

Je ontwikkelt vaardigheden op het gebied van lesgeven die je ook in andere lessen zult toepassen. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan eigen vaardigheden: je kunt immers niet doceren wat je zelf niet beheerst.

Voor het trainen van jouw eigen vaardigheden zul je lessen gaan volgen bij Just Pilates. Zij geven les volgens de authentieke pilatesmethode. Tijdens de opleidingsdagen volg je zes verplichte matlessen van twee uur en drie verplichte duettrainingen die je ook bij elkaar observeert.

Aan het volgen van deze lessen zijn kosten verbonden, maar we bieden jou als AALO-student een speciale prijs.

Het is een opleiding die veel van je vraagt, maar je daarentegen ook veel geeft!


Tijden, locaties en data

De AALO-opleiding Klassiek Mat Pilates (Level 1) bestaat uit 9 opleidingsdagen, met daarin verplichte stage onderdelen, en 1 examendag. Daarbij komen de verplichte stageonderdelen. Duetdagen dienen als stage, maar men dient voor de eigen vaardigheden ook twee keer per week thuis te trainen. Hieronder vind je een overzicht van de leslocaties en data, inclusief verplichte stagedata. De opleidingsdagen vinden plaats bij Just Pilates in Woerden (Pelmolenlaan 3, 3447 GW Woerden).

Woerden
Klassiek Mat Pilates (Level 1) Lestijden
Opleidingsdag 1 zo 14-01-2018 10:00 - 16:00 uur
Opleidingsdag 2 zo 28-01-2018 10:00 - 16:00 uur
Opleidingsdag 3 zo 11-02-2018 10:00 - 16:00 uur
Opleidingsdag 4 vr 09-03-2018 10:00 - 16:00 uur
Opleidingsdag 5 zo 25-03-2018 10:00 - 16:00 uur
Opleidingsdag 6 za 14-04-2018 10:00 - 16:00 uur
Opleidingsdag 7 vr 18-05-2018 10:00 - 16:00 uur
Opleidingsdag 8 zo 03-06-2018 10:00 - 16:00 uur
Opleidingsdag 9 za 16-06-2018 10:00 - 16:00 uur
Opleidingsdag 10 za 30-06-2018 10:00 - 16:00 uur


Examen en stage

Tijdens de AALO-opleiding Klassiek Mat Pilates (Level 1) bestaat de stage uit de ingeplande mat- en duetlessen. Deze stage is alleen te volgen op de opleidingslocatie in Woerden.

In het rooster vind je de stagedagen die je volgt, naast de vier opleidingsdagen.

Voor de AALO-opleiding Klassiek Mat Pilates (Level 1) leg je een theorie- en een praktijkexamen af in Pilates Beginners Mat. Je dient alle examens te halen om het AALO-diploma Klassiek Pilates Beginners Mat te kunnen ontvangen. Daarnaast adviseren we je de module uitgebreide anatomie te volgen.


Members krijgen meer – Word lid van de AALO Club

Als AALO student volg je niet alleen uitstekend onderwijs, maar kun je ook profiteren van nog meer voordelen.

Bij de AALO Club kun je Silver, Gold of Premium Member worden. Alle pakketten bieden extra oplopende voordelen. Het Premium pakket is het meest uitgebreide pakket.
Bekijk de Memberships van AALO Club en kijk o.a. hoeveel korting jij op hippe sportoutfits krijgt, naar welke workshops jij gratis toe kunt en welke extra’s ZZP-ers ook nog kunnen krijgen. Je kunt meteen lid worden van de AALO Club als je je inschrijft voor een opleiding.

Lees alles over de AALO Club voordelen.


Doorstuderen?

Heb je de AALO-opleiding Klassiek Mat Pilates (Level 1) afgerond en wil je je verder ontwikkelen? Dan is de AALO-opleiding Klassiek Mat Pilates (Level 2) een geschikte keuze.


Branche-erkend diploma

Na het succesvol afronden van de AALO-opleiding Klassiek Mat Pilates (Level 1) ontvang je een branche-erkend diploma. We adviseren je om binnen twee jaar een bijscholing bij de AALO Pilates Academie te volgen (in Klassiek Mat Pilates level 2, Klassiek Mat Pilates Level 3, Authentiek Pilates Apparatus of Springboard Klassiek Pilates).

Met het diploma op zak kun je aan de slag bij elke pilatesstudio en/of (sport)club in Nederland en België. Het branche-erkende diploma kent nog meer voordelen:

  • Het diploma is de standaard voor instructeurs binnen clubs.
  • Het diploma staat goed aangeschreven op de arbeidsmarkt.
  • AALO is marktleider in opleidingen in de Nederlandse en Belgische health- en wellnessbranche.

Kosten

Het lesgeld voor de AALO-opleiding Klassiek Mat Pilates (Level 1) bedraagt € 499,00. Dit is inclusief het studiemateriaal en exclusief de verplichte matlessen en lessen persoonlijke training (PT). Het examengeld bedraagt €129,00

Voor de verplichte (stage)mat- en PT-lessen bieden wij een speciale prijs aan van € 237,00 (normaal € 345,00). Deze lessen dienen plaats te vinden bij Just Pilates (Woerden) en dienen daar te worden betaald. Alle verdere informatie hieromtrent ontvang je op de eerste opleidingsdag. Het is op afspraak (en tegen betaling) mogelijk om een opleidingsdag in te halen door het volgen van één of meerdere Personal Trainingen in overleg met Just Pilates.


Studeren bij AALO

Bekijk deze video en ontdek alles over het studeren bij AALO.


Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Voor Klassiek Mat Pilates (Level 1) kun je voor het fiscale jaar 2017 bijvoorbeeld € 196,56 terugvragen van de belasting!*

* Dit rekenvoorbeeld geldt als indicatie bij ineens betaling van de opleiding met de hoogste belastingschaal van 52% en is alleen van toepassing als de opleiding aansluit bij je beroep of toekomstige beroep. Bekijk voor meer informatie de AALO Belastingtool.

Schrijf je direct in...

of vraag meer informatie aan! Klik hier.