Kinderyoga

Kinderyoga in het kort:

Schrijf je nu direct in
banner KIND yoga2

Kinderyoga 

Wil je weten wat yoga voor kinderen kan betekenen? De AALO-opleiding Kinderyoga leert je niet alleen hoe kinderen zich door yoga beter kunnen concentreren, maar ook welke yogahoudingen geschikt zijn voor kinderen en welke ademhalingsoefeningen je met kinderen kunt toepassen zodat ze rust kunnen vinden in hun soms nu al drukke leven met school en clubs. Hoe leer je kinderen om te gaan met de druk van presteren? Yoga brengt kinderen dichter bij zichzelf en van daaruit leren ze de juiste beslissingen te nemen. Tijdens de opleiding Kinderyoga Instructeur krijg je tools aangereikt die ervoor zorgen dat jij leerzame en leuke kinderyogalessen kunt maken.

Bekijk deze video en ontdek alles over het studeren bij AALO. 


Inhoud van de AALO-opleiding Kinderyoga

De AALO yoga-opleiding Kinderyoga is een opleiding waarin je leert hoe je yoga geeft aan kinderen, in de leeftijd van 2-11 jaar. Deze opleiding Kinderyoga Docent is bedoeld voor bijvoorbeeld yogadocenten of groepsfitness instructeurs met yoga ervaring die willen leren lesgeven aan kinderen. Ook is de opleiding Kinderyoga leuk voor basisschoolleerkrachten en kinderdagverblijf-/peuterspeelzaal medewerkers die affiniteit hebben met yoga of meditatie.

Ervaring met kinderen en/of ervaring met yoga wordt sterk aangeraden voor het volgen van de Kinderyoga-opleiding.

Een aantal onderwerpen die tijdens deze opleiding Kinderyoga aan bod komen, zijn:

  • Yogafilosofie
  • Ontwikkelingsfases van kinderen 2-11 jaar
  • Basis yogahoudingen geschikt voor kinderen
  • Ademhalingstechnieken, ontspanning en meditatie voor kinderen
  • Affirmaties

Tijden, locaties en data

De opleiding Kinderyoga bestaat uit 6 opleidingsdagen en wordt afgesloten met een examendag. 

Hieronder vind je een overzicht van de regio(s), voorkeurslocaties en startdata.

Hilversum
Kinderyoga Lestijden
Opleidingsdag 1 vr 24-01-2020 11:00 - 17:30 uur
Opleidingsdag 2 vr 14-02-2020 11:00 - 17:30 uur
Opleidingsdag 3 vr 06-03-2020 11:00 - 17:30 uur
Opleidingsdag 4 vr 13-03-2020 11:00 - 17:30 uur
Opleidingsdag 5 vr 27-03-2020 11:00 - 17:30 uur
Opleidingsdag 6 vr 03-04-2020 11:00 - 17:30 uur
Examendag vr 08-05-2020 11:00 - 17:30 uur
Examendag vr 15-05-2020 11:00 - 17:30 uur

Voorkeurslocatie
AALO is een landelijke organisatie. Opleidingen worden binnen één of meerdere Regio’s aangeboden. Kies een Regio die het best bij je past en schrijft je in voor jouw voorkeurslocatie binnen deze regio. Binnen de regio probeert AALO altijd zoveel mogelijk rekening te houden met de door jou opgegeven voorkeurslocatie. De voorkeurslocatie met de meeste inschrijvingen gaat door. Houd daarom rekening dat de opleiding op een andere locatie plaats zou kunnen vinden dan jouw voorkeurslocatie. Uiteraard proberen we de extra reistijd altijd zo kort mogelijk te houden.

Uiterlijk 14 dagen voordat je opleiding van start gaat ontvang je een e-mail met daarin de definitieve locatiegegevens en tijden. Je kunt de informatie ook vinden in je digitale leeromgeving.


Examen

Om deze Kinder Yoga-opleiding af te sluiten, maak je een portfolio en leg je een praktijkexamen af. Dit examen wordt afgenomen door een officiële AALO-examinator. 


Doorstuderen?

Als je de opleiding succesvol hebt afgerond ontvang je een 50-uurs certificaat. Heb je de opleiding Kinderyoga afgerond en wil je je verder ontwikkelen op het gebied van yogaoefeningen en yogalessen? De opleiding Yang Yoga 1 – Power Yoga binnen de AALO Yoga Academie sluit hier perfect op aan. Ook Yin Yoga 1 – Het Fysieke Lichaam of een opleiding bij de AALO Pilates Academie zijn goede opties.


Kosten

Het lesgeld voor Kinderyoga bedraagt € 549,00. Dit is inclusief het AALO-studiemateriaal. Het examengeld bedraagt € 129,00.


Studeren bij AALO

Bekijk deze video en ontdek alles over het studeren bij AALO.


Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Voor Kinderyoga kun je voor het fiscale jaar 2019 bijvoorbeeld € 222,56 terugvragen van de belasting!*

* Dit rekenvoorbeeld geldt als indicatie bij ineens betaling van de opleiding met de hoogste belastingschaal van 52% en is alleen van toepassing als de opleiding aansluit bij je beroep of toekomstige beroep. Bekijk voor meer informatie de AALO Belastingtool.

Schrijf je direct in...

of vraag meer informatie aan! Klik hier.