Sportvoeding Adviseur (BGN)

Vanaf €720

Sportvoeding Adviseur (BGN) in het kort:

Sporters zoeken professionele voedingsdeskundigen!

Voor sporters is het een must om er een gezonde levensstijl op na te houden. De juiste sportvoeding, supplementen en kennis van nutritions kunnen het verschil maken tussen winst en verlies. Hierdoor hebben veel sporters behoefte aan begeleiding op het gebied van sport en voeding. Wil jij inspelen op deze groeiende vraag en sporters ondersteunen bij hun doelen? Kies dan voor de opleiding Sportvoedingsadviseur en word een professionele sportvoedingsdeskundige!

De opleiding AALO Sportvoeding Adviseur is geaccrediteerd door het BGN, wat betekent dat je na het slagen voor deze opleiding 15 nascholingspunten ontvangt. Ben je in het bezit van een BGN geaccrediteerd diploma, bijvoorbeeld Gewichtsconsulent, dan zijn nascholingspunten noodzakelijk voor je kennisopbouw en het behoud van je gewichtsconsulent licentie.

voeding 1

Goede voeding helpt mensen.

Studieprogramma

Wat leer je?

Tijdens de opleiding Sportvoeding leer je meer over sport en voeding en alles wat je moet weten om sporters professioneel te begeleiden. Het maakt niet uit om welke sport het gaat, na de opleiding Sportvoeding weet jij het juiste voedingsadvies te geven.

Leerdoelen

  • Je kunt energieverbruik en -behoefte berekenen;
  • Je weet welke voedingseisen voor zowel duursport als krachtsport gelden;
  • Je weet alle ins en outs over supplementen, nutrition, shakes en sport en voeding;
  • Je bent in staat voedingsadvies te geven rondom wedstrijd training;
  • Je kunt de lichaamssamenstelling monitoren;
  • Je kunt uitstekend samenwerken met andere disciplines, zoals een diëtist, sportarts, psycholoog en fysiotherapeut.

Praktijkgericht

We maken tijdens de lessen veel gebruik van praktijkvoorbeelden. Je gaat zelf ook direct aan de slag met het begeleiden van een sporter. Zo kun je de theorie meteen in praktijk toepassen en heb je direct profijt van de opleiding Sportvoeding.

Les van de beste docenten

Onze opleidingen zijn van de hoogste kwaliteit en worden ontwikkeld door specialisten uit het vakgebied met jaren (buitenland)ervaring. Je krijgt les van de beste Master Trainers, met enorme passie voor het vak die veel praktijkervaring meenemen tijdens het geven van de lessen.

Studieadviseur Vanessa

"Heb je vragen? Ik en de andere AALO-studieadviseurs staan voor je klaar!"

Klik hier

Tijden, locaties en data

De opleiding Sportvoeding bestaat uit 5 opleidingsdagen.

Hieronder vind je een overzicht van de leslocaties en startdata van de opleiding Sportvoeding.

Binnenkort verschijnen hier de nieuwe opleidingsdata. Kun je niet wachten, neem dan contact met ons op.

Meer informatie

Wil je de gids ontvangen? 


Om je beter te kunnen helpen bij je studiekeuze kunnen we contact met je opnemen. Door dit formulier te versturen geef je hier toestemming voor. Ook ontvang je onze nieuwsbrief. Je kunt je altijd afmelden wanneer je wilt.

Voorkeurslocatie

Bij AALO geef je jouw voorkeurslocatie op. Soms kan het gebeuren dat  de opleiding op een andere locatie plaatsvindt dan jouw voorkeurslocatie. Mocht dit gebeuren informeren we je hierover. En we proberen de extra reistijd natuurlijk altijd zo kort mogelijk te houden.

Studiebelasting, examen en stage

De opleiding Sportvoeding sluit je af met een eindopdracht en toets.

Meer over de Docenten

Tijdens de opleiding Sportvoedingsadviseur leer je alle kneepjes van het vak van sportdiëtistes met veel werkervaring. Zij begeleiden zelf topsporters in onder andere de profvoetbal (Eredivisie Clubs), dans (Codarts Rotterdam en Conservatorium Den Haag), tennis, marathon en krachtsport en weten alles over de relatie tussen sport en voeding.

Branche-erkende AALO diploma Sportvoeding

Wanneer je de toets en eindopdracht met een voldoende afsluit, ontvang je het branche-erkende AALO diploma Sportvoeding. Tevens ontvang je 15 nascholingspunten van het BGN.

BGN5

De AALO-opleiding BGN Gewichtsconsulent is erkend door de BGN, de officiële beroepsvereniging voor professionele gewichtsconsulenten.

 

Toelatingseisen

Je kunt direct starten met de opleiding Sportvoeding als je een van de volgende diploma's hebt:

Voldoe jij aan één van deze eisen?

Schrijf je direct in voor deze opleiding

Algemeen JAN 2683

Kosten

Het lesgeld voor de AALO-opleiding Sportvoeding bedraagt € 720,00. Het examen bedraagt € 89,00 inclusief het nakijken eindopdrachten en BGN registratie.

Vraag een offerte aan

Doorstuderen na deze opleiding

Heb je de opleiding Sportvoeding (BGN) afgerond? Bekijk onze andere voeding opleidingen of kijk ook eens bij onze andere academies:

 

Voordelige pakketten

€ 978,- € 960,- € 18,- voordeel

Het Voedingsdeskundige Totaal Pakket biedt alle informatie, tips en tools om direct als voedingsdeskundige aan de slag te kunnen. Je volgt in korte tijd de volgende twee AALO-opleidingen:

  • Voedingsdeskundige Level 1 
  • Voedingsdeskundige Level 2
Sluiten [x]

AALO Plannings Wizard

Deze opleiding is een voordeelpakket. Je schrijft je in voor meerdere certificaten en profiteert van hoge kortingen. Je kunt direct de startdata vastleggen voor meerdere certificaten met de handige AALO Plannings Wizard.

Startdatum - Voedingsdeskundige Totaal Pakket