Sportvoeding Adviseur (BGN)

Vanaf €499

Sportvoeding Adviseur (BGN) in het kort:

Sporters zoeken professionele voedingsdeskundigen!

Voor sporters is het een must om er een gezonde levensstijl op na te houden. De juiste sportvoeding,supplementen en kennis van nutritions kunnen het verschil maken tussen winst en verlies. Hierdoor hebben veel sporters behoefte aan begeleiding op het gebied van sport en voeding. Wil jij inspelen op deze groeiende vraag en sporters ondersteunen bij hun doelen? Kies dan voor de opleiding Sportvoeding en word een professionele sportvoedingsdeskundige!

De opleiding AALO Sportvoeding Adviseur is geaccrediteerd door het BGN, wat betekent dat je na het slagen voor deze opleiding 15 nascholingspunten ontvangt. Ben je in het bezit van een BGN geaccrediteerd diploma, bijvoorbeeld Gewichtsconsulent, dan zijn nascholingspunten noodzakelijk voor je kennisopbouw en het behoud van je gewichtsconsulent licentie.

Inhoud van de opleiding Sportvoeding Adviseur

Tijdens de opleiding Sportvoeding leer je meer over sport en voeding en alles wat je moet weten om sporters professioneel te begeleiden. Het maakt niet uit om welke sport het gaat, na de opleiding Sportvoeding weet jij het juiste voedingsadvies te geven. Na de opleiding Sportvoeding heb jij de volgende kennis en vaardigheden in huis over sport en voeding:

  • Je kunt energieverbruik en -behoefte berekenen;
  • Je weet welke voedingseisen voor zowel duursport als krachtsport gelden;
  • Je weet alle ins en outs over supplementen, nutrition, shakes en sport en voeding;
  • Je bent in staat voedingsadvies te geven rondom wedstrijd training;
  • Je kunt de lichaamssamenstelling monitoren;
  • Je kunt uitstekend samenwerken met andere disciplines, zoals een diëtist, sportarts, psycholoog en fysiotherapeut.

Tijdens de opleiding Sportvoeding worden veel praktijkvoorbeelden gebruikt. Je gaat zelf ook direct aan de slag met het begeleiden van een sporter. Zo kun je de theorie meteen in praktijk toepassen en heb je direct profijt van de opleiding Sportvoeding.

Je wordt begeleid door topdocenten uit de sportwereld

Tijdens de opleiding Sportvoeding leer je alle kneepjes van het vak van sportdiëtistes met veel werkervaring. Zij begeleiden zelf topsporters in onder andere de profvoetbal (Eredivisie Clubs), dans (Codarts Rotterdam en Conservatorium Den Haag), tennis, marathon en krachtsport en weten alles over de relatie tussen sport en voeding.

Onze docenten voor de opleidingen BGN Gewichtsconsulent en Sportvoeding Adviseur hebben een Bachelor Voeding en Diëtetiek genoten met als aanvulling een Post HBO sport diëtetiek opleiding. Allen hebben een docenten opleiding tot AALO Master Trainer gevolgd. Onze docenten zijn SCAS gecertificeerd sportdiëtist en geregistreerd in kwaliteitsregister paramedici. Onze docenten zijn tevens lid van Nederlandse vereniging deïsten en vereniging sportdiëtisten Nederland.

Vooropleiding

Om toegelaten te worden tot de opleiding Sportvoeding, moet je in bezit zijn van één van de volgende diploma’s:

Tijden, locaties en data

De opleiding Sportvoeding bestaat uit 5 opleidingsdagen (38 uur), huiswerkopdrachten met begeleiding en een eindopdracht. De opleidingsdagen worden gepland op zaterdag of zondag van 10.00 tot 16.30 uur. Na de laatste opleidingsdag heb je twee maanden de tijd om de eindopdracht af te ronden. De opleidingsdagen zijn verspreid over een aantal maanden zodat je genoeg tijd kunt besteden aan de huiswerkopdrachten.

Hieronder vind je een overzicht van de leslocaties en startdata van de opleiding Sportvoeding.

Nieuwegein (Utrecht)
Sportvoeding Adviseur (BGN) Lestijden
Opleidingsdag 1 zo 15-03-2020 10:00 - 17:00 uur
Opleidingsdag 2 zo 29-03-2020 10:00 - 17:00 uur
Opleidingsdag 3 zo 19-04-2020 10:00 - 17:00 uur
Opleidingsdag 4 zo 10-05-2020 10:00 - 17:00 uur
Examendag zo 07-06-2020 10:00 - 17:00 uur

Voorkeurslocatie

AALO is een landelijke organisatie. Opleidingen worden binnen één of meerdere Regio’s aangeboden. Kies een Regio die het best bij je past en schrijft je in voor jouw voorkeurslocatie binnen deze regio. Binnen de regio probeert AALO altijd zoveel mogelijk rekening te houden met de door jou opgegeven voorkeurslocatie. De voorkeurslocatie met de meeste inschrijvingen gaat door. Houd daarom rekening dat de opleiding op een andere locatie plaats zou kunnen vinden dan jouw voorkeurslocatie. Uiteraard proberen we de extra reistijd altijd zo kort mogelijk te houden.

Uiterlijk 14 dagen voordat je opleiding van start gaat ontvang je een e-mail met daarin de definitieve locatiegegevens en tijden. Je kunt de informatie ook vinden in je digitale leeromgeving.

Studiebelasting, examen en stage

De opleiding Sportvoeding sluit je af met een eindopdracht en toets.

Branche-erkende AALO diploma Sportvoeding

BGN2

Wanneer je beide met een voldoende afsluit, ontvang je het branche-erkende AALO diploma Sportvoeding. Tevens ontvang je 15 nascholingspunten van het BGN.

Het lesgeld voor de AALO-opleiding Sportvoeding bedraagt € 499,00. Het examen bedraagt € 169,00 inclusief het nakijken eindopdrachten en BGN registratie.