Voedingsdeskundige Totaal Pakket

Vanaf €798

Voedingsdeskundige Totaal Pakket in het kort:

Het Voedingsdeskundige Totaal Pakket is een combinatie van de AALO-opleidingen Voedingsdeskundige Level 1 en Voedingsdeskundige Level 2. Het pakket bestaat uit zes lesdagen (drie dagen per opleiding) en biedt alle informatie, tips en tools om direct als voedingsdeskundige aan de slag te kunnen.

AALO Plannings Wizard
Of bekijk het overzicht van alle opleidingsdata. Klik hier.
Sluiten [x]

AALO Plannings Wizard

Deze opleiding is een voordeelpakket. Je schrijft je in voor meerdere certificaten en profiteert van hoge kortingen. Je kunt direct de startdata vastleggen voor meerdere certificaten met de handige AALO Plannings Wizard.

Startdatum - Voedingsdeskundige Totaal Pakket

Bekijk deze video en ontdek alles over het studeren bij AALO.

Inhoud van het AALO Voedingsdeskundige Totaal Pakket

Voedingsdeskundige Level 1

Tijdens deze opleiding wordt de gehele basis van voeding met je doorgenomen om jou wegwijs te maken in de wereld van voeding. De belangrijkste onderwerpen worden uitgebreid besproken en daarnaast wordt je gestimuleerd om zelf op onderzoek uit te gaan. Trainers die echt het verschil willen maken, realiseren zich dat voeding een zeer belangrijk (zo niet het belangrijkste-) onderdeel is in het behalen van resultaat. Zij volgen deze cursus om naast trainingsschema’s ook voedingsadvies te kunnen geven. Na het volgen van deze cursus heb je als professional alle basiskennis over gezonde voeding in huis. Je kunt jouw klanten vanaf nu tips en advies geven en daadwerkelijk coachen naar een gezonde leefstijl! 

Voedingsdeskundige Level 2

In Voedingsdeskundige level 2 gaan we verder waar de level 1 is gestopt. De basis is gelegd maar wat speelt er verder in voedingsland? We gaan kijken naar afwijkende voedingssystemen en trends als smoothies en super foods. We zullen ze uitvoerig bespreken en de voor- en nadelen bekijken. Ook kijken we naar voedingsmiddelen als melk, brood en suiker en de hypes om die vooral te laten staan. De herkomst van onze voeding wordt besproken en we gaan in op industriële bewerking en toevoegingen aan ons voedsel. Daarnaast gaan we dieper in op de juiste basisvoeding, met verschillende doelstellingen zoals overgewicht verliezen, maar ook staan we kort stil bij sportgerelateerde doelstellingen. Hoe kun je als voedingsdeskundige je cliënt helpen gezonder te gaan eten? Welke problematiek kom je tegen? Je leert de basis van coaching rondom gedragsverandering en krijgt inzicht in de beschikbare hulpverlening.

Tijden, locaties en data

Het Voedingsdeskundige Totaal Pakket bestaat uit zes opleidingsdagen (drie opleidingsdagen per opleiding).

Hieronder vind je een overzicht van de leslocaties en startdata.

De eerste opleiding in dit pakket is Voedingsdeskundige (Level 1). Je vindt hieronder de eerstvolgende startdata voor Voedingsdeskundige (Level 1).

Nieuwegein (Utrecht)
Voedingsdeskundige (Level 1) Lestijden
Opleidingsdag 1 zo 19-01-2020 10:00 - 17:00 uur
Opleidingsdag 2 zo 02-02-2020 10:00 - 17:00 uur
Opleidingsdag 3 zo 16-02-2020 10:00 - 17:00 uur
Nieuwegein (Utrecht)
Voedingsdeskundige (Level 1) Lestijden
Opleidingsdag 1 za 09-05-2020 10:00 - 17:00 uur
Opleidingsdag 2 za 23-05-2020 10:00 - 17:00 uur
Opleidingsdag 3 za 06-06-2020 10:00 - 17:00 uur

Voorkeurslocatie

AALO is een landelijke organisatie. Opleidingen worden binnen één of meerdere Regio’s aangeboden. Kies een Regio die het best bij je past en schrijft je in voor jouw voorkeurslocatie binnen deze regio. Binnen de regio probeert AALO altijd zoveel mogelijk rekening te houden met de door jou opgegeven voorkeurslocatie. De voorkeurslocatie met de meeste inschrijvingen gaat door. Houd daarom rekening dat de opleiding op een andere locatie plaats zou kunnen vinden dan jouw voorkeurslocatie. Uiteraard proberen we de extra reistijd altijd zo kort mogelijk te houden.

Uiterlijk 14 dagen voordat je opleiding van start gaat ontvang je een e-mail met daarin de definitieve locatiegegevens en tijden. Je kunt de informatie ook vinden in je digitale leeromgeving.

Studiebelasting, examen en stage

Je sluit beide opleidingen af met een eindopdracht. Deze eindopdracht wordt door je eigen AALO Master Trainer beoordeeld.

Branche-erkend certificaat

Na het succesvol afronden van de AALO-cursussen Voedingsdeskundige Level 1 en Voedingsdeskundige Level 2 ontvang je een branche-erkend certificaat. Met dit certificaat op zak kun je direct aan de slag.

Het branche-erkende certificaat kent nog meer voordelen:

  • Het certificaat is de standaard voor instructeurs binnen sportclubs.
  • Het certificaat staat goed aangeschreven op de arbeidsmarkt.
  • AALO is marktleider in opleidingen in de Nederlandse en Belgische fitnessbranche.

Het lesgeld voor het Voedingsdeskundige Totaal Pakket bedraagt € 798,00. Dit is inclusief het studiemateriaal. Jouw korting bedraagt € 100,00.

Doorstuderen na deze opleiding

Heb je de Voedingsdeskundige opleiding Level 2 afgerond en wil je je verder ontwikkelen? De opleiding sportvoedingsadviseur (BGN) is een zeer geschikte vervolgopleiding.