Allround Dance Instructeur

Vanaf €636

Allround Dance Instructeur in het kort:

Allround Dance Instructeur, van techniek tot motivatie!

In deze swingende, creatieve AALO-opleiding Allround Dance Instructeur leer je naast technisch lesgeven ook hoe je deelnemers motiveert en stimuleert. Daarnaast krijg je tools om uitdagende choreografieën te kunnen ontwikkelen en natuurlijk de juiste methodieken om dit aan te leren. Diverse dansdisciplines worden behandeld, zoals hiphop, streetdance, Latin, Gogo, maar ook dance-aerobics. Deze energieke opleiding wordt gegeven door Master Trainer Siobhan Welling!

Kortom wil jij leren hoe je gave unieke DANCE workouts kan geven waar je op verschillende plekken mee les kan geven? Waardoor jij als instructeur multi-inzetbaar bent, niet alleen in de dansschool maar ook in de sportschool, dan is dit de opleiding voor jou!

Let op: om deze opleiding te kunnen volgen is ervaring met dans en ritme vereist.

step 2

Impress yourself, inspire others.

Studieprogramma

Wat leer je?

Tijdens de AALO-opleiding Allround dance instructeur ontwikkel je inzicht in het lesgeven van verschillende dansstijlen. Je leert entertainen en het duidelijk aangeven van instructies. Daarnaast leer je ook communicatieve vaardigheden en het opbouwen van veilige workouts. Je krijgt o.a les in Gogo, hiphop/streetdance, urban, latin style. Ook leer je hoe je pittige dance workouts kan geven aan kinderen en tieners. Houd je van dans en wil je lekker je eigen dance workouts geven binnen de sport en danswereld, dan is deze opleiding zeker wat voor jou! Lekker creatief je eigen dance moves tot een gave dance workout creëren op de fijnste beats!

Onderwerpen

 • Eigen vaardigheid en techniek: goed voorbeeld doet goed volgen;
 • cueing: op het juiste moment de juiste instructies geven;
 • muziek: muziek is emotie en ritme. Hoe gebruik je dat in je les?;
 • bewegingsrepertoire;
 • lesopbouwmethoden;
 • communicatie;
 • entertainment: jouw passie en plezier overbrengen op je deelnemers;
 • choreografieën maken.

Les van de beste docenten

Onze opleidingen zijn van de hoogste kwaliteit en worden ontwikkeld door specialisten uit het vakgebied met jaren (buitenland)ervaring. Je krijgt les van de beste Master Trainers, met enorme passie voor het vak die veel praktijkervaring meenemen tijdens het geven van de lessen.

Studieadviseur Vanessa

"Heb je vragen? Ik en de andere AALO-studieadviseurs staan voor je klaar!"

Klik hier

Tijden, locaties en data

De AALO-opleiding Allround Dance Instructeur bestaat uit vier opleidingsdagen en een examendag. 

Hieronder vind je een overzicht van de regio(s), voorkeurslocaties en startdata. 

Startdatum: Zaterdag 7 september
Nieuwegein
Allround Dance Instructeur Lestijden
Opleidingsdag 1 za 07-09-2024 10:00 - 16:00 uur
Opleidingsdag 2 za 14-09-2024 10:00 - 16:00 uur
Opleidingsdag 3 za 28-09-2024 10:00 - 16:00 uur
Opleidingsdag 4 za 05-10-2024 10:00 - 16:00 uur

Meer informatie

Wil je de gids ontvangen? 


Om je beter te kunnen helpen bij je studiekeuze kunnen we contact met je opnemen. Door dit formulier te versturen geef je hier toestemming voor. Ook ontvang je onze nieuwsbrief. Je kunt je altijd afmelden wanneer je wilt.

Voorkeurslocatie

Bij AALO geef je jouw voorkeurslocatie op. Soms kan het gebeuren dat  de opleiding op een andere locatie plaatsvindt dan jouw voorkeurslocatie. Mocht dit gebeuren informeren we je hierover. En we proberen de extra reistijd natuurlijk altijd zo kort mogelijk te houden.

Branche-erkend diploma

Na het succesvol afronden van de AALO-opleiding Allround Dance Instructeur ontvang je een branche-erkend diploma. Met dit diploma op zak kun je aan de slag bij elke sportclub in Nederland en België. Het branche-erkende diploma kent nog meer voordelen:

 • Het diploma is de standaard voor instructeurs binnen sportclubs.
 • Het diploma staat goed aangeschreven op de arbeidsmarkt.
 • AALO is marktleider in opleidingen in de Nederlandse en Belgische fitnessbranche.

Examen

De AALO-opleiding Allround Dance Instructeur wordt afgesloten met een video-examen.

Toelatingseisen

Je kunt direct starten met de Allround Dance Instructeur opleiding als je ervaring hebt met dans en ritme.

 

Schrijf je direct in voor deze opleiding

dans 2A

Wat kost deze opleiding

Het lesgeld voor de AALO-opleiding Allround Dance Instructeur bedraagt € 636,00. Dit is inclusief het studiemateriaal. De examenkosten bedragen € 99,00.

Vraag een offerte aan

Doorstuderen na deze opleiding

Heb je de AALO-opleiding Allround Dance Instructeur afgerond en wil je je verder ontwikkelen? Deze opleiding is een onderdeel van de opleiding Allround Groepsles Instructeur. Volg meerdere opleidingen binnen de Groepsfitness Academie en ontvang meerdere waardevolle diploma’s. Kies je voor de Allround Groepsles Instructeur-opleiding, dan zijn je opleidingen honderden euro’s voordeliger en krijg je ook nog eens een gratis opleiding. Klik hier voor meer informatie.

Voordelige pakketten

€ 1.548,- € 1.311,- € 237,- voordeel

Het Allround Groepsles Instructeur pakket leidt je op tot groepsles instructeur met een stevige bagage aan kennis en ervaring. Je volgt in korte tijd de volgende drie AALO-opleidingen:

 • Basis Groepsles Instructeur
 • Total Bodyshape Instructeur
 • Step Instructeur Level 1
Sluiten [x]

AALO Plannings Wizard

Deze opleiding is een voordeelpakket. Je schrijft je in voor meerdere certificaten en profiteert van hoge kortingen. Je kunt direct de startdata vastleggen voor meerdere certificaten met de handige AALO Plannings Wizard.

Startdatum - Allround Groepsles Instructeur
€ 513,- € 486,- € 27,- voordeel

Het Kickboks en Pads Pakket leidt je op tot kickboks instructeur met een stevige bagage aan kennis en ervaring. Je volgt in korte tijd de volgende twee AALO-opleidingen:

 • Kickboks Instructeur
 • Pads Training
Sluiten [x]

AALO Plannings Wizard

Deze opleiding is een voordeelpakket. Je schrijft je in voor meerdere certificaten en profiteert van hoge kortingen. Je kunt direct de startdata vastleggen voor meerdere certificaten met de handige AALO Plannings Wizard.

Startdatum - Kickboks en Pads Pakket