Allround Dance Instructeur

Vanaf €549

Allround Dance Instructeur in het kort:

Allround Dance Instructeur, van techniek tot motivatie!

In de AALO-opleiding Allround Dance Instructeur leer je naast technisch lesgeven ook hoe je deelnemers motiveert en stimuleert. Daarnaast krijg je tools om uitdagende choreografieën te kunnen ontwikkelen en natuurlijk de juiste methodieken om dit aan te leren. Diverse dansdisciplines worden behandeld, zoals hiphop, streetdance, Latin, Gogo, maar ook dance-aerobics. En deze opleiding wordt gegeven door Master Trainer Siobhan Welling!

Om deze opleiding te kunnen volgen is ervaring met dans vereist.

Bekijk deze video en ontdek alles over het studeren bij AALO. 

step 2

Impress yourself, inspire others.

Studieprogramma

Wat leer je?

Tijdens de AALO-opleiding Allround Dance Instructeur ontwikkel je inzicht in het lesgeven van verschillende dansstijlen. Je krijgt les in Gogo-dance, hiphop, streetdance en Latin style. Ook wordt er aandacht besteed aan het lesgeven aan kinderen. Met de opleiding leer je hoe je boeiende danslessen opbouwt en je de aandacht van je groep houdt.

Onderwerpen

 • Eigen vaardigheid en techniek: goed voorbeeld doet goed volgen;
 • cueing: op het juiste moment de juiste instructies geven;
 • muziek: muziek is emotie en ritme. Hoe gebruik je dat in je les?;
 • bewegingsrepertoire;
 • lesopbouwmethoden;
 • communicatie;
 • entertainment: jouw passie en plezier overbrengen op je deelnemers;
 • choreografieën maken.

Les van de beste docenten

Onze opleidingen zijn van de hoogste kwaliteit en worden ontwikkeld door specialisten uit het vakgebied met jaren (buitenland)ervaring. Je krijgt les van de beste Master Trainers, met enorme passie voor het vak die veel praktijkervaring meenemen tijdens het geven van de lessen.

Studieadviseur Luuk

"Heb je vragen? Ik en de andere AALO-studieadviseurs staan voor je klaar!"

Klik hier

Tijden, locaties en data

De AALO-opleiding Allround Dance Instructeur bestaat uit vier opleidingsdagen en een examendag. 

Hieronder vind je een overzicht van de regio(s), voorkeurslocaties en startdata. 

Startdatum: Zaterdag 12 februari
Nieuwegein
Allround Dance Instructeur Lestijden
Opleidingsdag 1 za 12-02-2022 10:00 - 16:00 uur
Opleidingsdag 2 za 19-02-2022 10:00 - 16:00 uur
Opleidingsdag 3 za 26-02-2022 10:00 - 16:00 uur
Opleidingsdag 4 za 05-03-2022 10:00 - 16:00 uur

Meer informatie

Wil je de gids ontvangen? 


Om je beter te kunnen helpen bij je studiekeuze kunnen we contact met je opnemen. Door dit formulier te versturen geef je hier toestemming voor. Ook ontvang je onze nieuwsbrief. Je kunt je altijd afmelden wanneer je wilt.

Voorkeurslocatie

Bij AALO geef je jouw voorkeurslocatie op. Soms kan het gebeuren dat  de opleiding op een andere locatie plaatsvindt dan jouw voorkeurslocatie. Mocht dit gebeuren informeren we je hierover. En we proberen de extra reistijd natuurlijk altijd zo kort mogelijk te houden.

Branche-erkend diploma

Na het succesvol afronden van de AALO-opleiding Allround Dance Instructeur ontvang je een branche-erkend diploma. Met dit diploma op zak kun je aan de slag bij elke sportclub in Nederland en België. Het branche-erkende diploma kent nog meer voordelen:

 • Het diploma is de standaard voor instructeurs binnen sportclubs.
 • Het diploma staat goed aangeschreven op de arbeidsmarkt.
 • AALO is marktleider in opleidingen in de Nederlandse en Belgische fitnessbranche.

Examen

De AALO-opleiding Allround Dance Instructeur wordt afgesloten met een praktijkexamen. Het praktijkexamen wordt afgenomen door een officiële AALO-examinator.

Wat kost deze opleiding

Het lesgeld voor de AALO-opleiding Allround Dance Instructeur bedraagt € 549,00. Dit is inclusief het studiemateriaal. De examenkosten bedragen € 99,00.

Vraag een offerte aan

Doorstuderen na deze opleiding

Heb je de AALO-opleiding Allround Dance Instructeur afgerond en wil je je verder ontwikkelen? De opleidingen Hip Hop Instructeur en Kids Instructeur zijn de perfecte vervolgopleidingen.

Allround Groepsles Instructeur
Deze opleiding is een onderdeel van de opleiding Allround Groepsles Instructeur. Volg meerdere opleidingen binnen de Groepsfitness Academie en ontvang meerdere waardevolle diploma’s. Kies je voor de Allround Groepsles Instructeur-opleiding, dan zijn je opleidingen honderden euro’s voordeliger en krijg je ook nog eens een gratis opleiding. Klik hier voor meer informatie.

Voordelige pakketten

€ 1.317,- € 1.058,- € 259,- voordeel

Het Allround Groepsles Instructeur pakket leidt je op tot groepsles instructeur met een stevige bagage aan kennis en ervaring. Je volgt in korte tijd de volgende drie AALO-opleidingen:

 • Basis Groepsles Instructeur
 • Total Bodyshape Instructeur
 • Step Instructeur Level 1
Sluiten [x]

AALO Plannings Wizard

Deze opleiding is een voordeelpakket. Je schrijft je in voor meerdere certificaten en profiteert van hoge kortingen. Je kunt direct de startdata vastleggen voor meerdere certificaten met de handige AALO Plannings Wizard.

Startdatum - Allround Groepsles Instructeur