Allround Dance Instructeur

Allround Dance Instructeur in het kort:

Schrijf je nu direct in
allround dance instructor

Allround Dance Instructeur, van techniek tot motivatie!

In de AALO-opleiding Allround Dance Instructeur leer je naast technisch lesgeven ook hoe je deelnemers motiveert en stimuleert. Daarnaast krijg je tools om uitdagende choreografieën te kunnen ontwikkelen en natuurlijk de juiste methodieken om dit aan te leren. Diverse dansdisciplines worden behandeld, zoals hiphop, streetdance, Latin, Gogo, maar ook dance-aerobics.

Bekijk deze video en ontdek alles over het studeren bij AALO. 


Inhoud van de AALO-opleiding Allround Dance Instructeur

Tijdens de AALO-opleiding Allround Dance Instructeur ontwikkel je inzicht in het lesgeven van verschillende dansstijlen. Je krijgt les in Gogo-dance, hiphop, streetdance en Latin style, en ook wordt er aandacht besteed aan het lesgeven aan kinderen. Met de opleiding leer je hoe je boeiende danslessen opbouwt en je de aandacht van je groep houdt. De volgende onderwerpen komen tijdens de AALO-opleiding Allround Dance Instructeur aan bod:

 • eigen vaardigheid;
 • werken met cueing;
 • werken op muziek;
 • bewegingsrepertoire;
 • lesopbouwmethoden;
 • communicatie;
 • entertainment;
 • choreografieën maken.


Tijden, locaties en data

De AALO-opleiding Allround Dance Instructeur bestaat uit vier opleidingsdagen en een examendag. 

Voorkeurslocatie

AALO is een landelijke organisatie. Opleidingen worden binnen één of meerdere Regio’s aangeboden. Kies een Regio die het best bij je past en schrijft je in voor jouw voorkeurslocatie binnen deze regio. Binnen de regio probeert AALO altijd zoveel mogelijk rekening te houden met de door jou opgegeven voorkeurslocatie. De voorkeurslocatie met de meeste inschrijvingen gaat door. Houd daarom rekening dat de opleiding op een andere locatie plaats zou kunnen vinden dan jouw voorkeurslocatie. Uiteraard proberen we de extra reistijd altijd zo kort mogelijk te houden.

Uiterlijk 14 dagen voordat je opleiding van start gaat ontvang je een e-mail met daarin de definitieve locatiegegevens en tijden. Je kunt de informatie ook vinden in je digitale leeromgeving.

Hieronder vind je een overzicht van de regio(s), voorkeurslocaties en startdata. 

Utrecht
Allround Dance Instructeur Lestijden
Opleidingsdag 1 zo 13-10-2019 10:00 - 16:00 uur
Opleidingsdag 2 zo 20-10-2019 10:00 - 16:00 uur
Opleidingsdag 3 zo 27-10-2019 10:00 - 16:00 uur
Opleidingsdag 4 zo 03-11-2019 10:00 - 16:00 uur


Examen

De AALO-opleiding Allround Dance Instructeur wordt afgesloten met een praktijkexamen. Het praktijkexamen wordt afgenomen door een officiële AALO-examinator.


Doorstuderen?

Heb je de AALO-opleiding Allround Dance Instructeur afgerond en wil je je verder ontwikkelen? De opleidingen Hip Hop Instructeur en Kids Instructeur zijn de perfecte vervolgopleidingen.


Branche-erkend diploma

Na het succesvol afronden van de AALO-opleiding Allround Dance Instructeur ontvang je een branche-erkend diploma. Met dit diploma op zak kun je aan de slag bij elke sportclub in Nederland en België. Het branche-erkende diploma kent nog meer voordelen:

 • Het diploma is de standaard voor instructeurs binnen sportclubs.
 • Het diploma staat goed aangeschreven op de arbeidsmarkt.
 • AALO is marktleider in opleidingen in de Nederlandse en Belgische fitnessbranche.

Allround Groepsles Instructeur

Deze opleiding is een onderdeel van de opleiding Allround Groepsles Instructeur. Volg meerdere opleidingen binnen de Groepsfitness Academie en ontvang meerdere waardevolle diploma’s. Kies je voor de Allround Groepsles Instructeur-opleiding, dan zijn je opleidingen honderden euro’s voordeliger en krijg je ook nog eens een gratis opleiding. Klik hier voor meer informatie. 


Kosten

Het lesgeld voor de AALO-opleiding Allround Dance Instructeur bedraagt € 499,00. Dit is inclusief het studiemateriaal. De examenkosten bedragen € 99,00.


Studeren bij AALO

Bekijk deze video en ontdek alles over het studeren bij AALO.


Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Voor Allround Dance Instructeur kun je voor het fiscale jaar 2019 bijvoorbeeld € 180,96 terugvragen van de belasting!*

* Dit rekenvoorbeeld geldt als indicatie bij ineens betaling van de opleiding met de hoogste belastingschaal van 52% en is alleen van toepassing als de opleiding aansluit bij je beroep of toekomstige beroep. Bekijk voor meer informatie de AALO Belastingtool.

Schrijf je direct in...

of vraag meer informatie aan! Klik hier.